Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co może być przyczyną

Polecane posty

Gość gość

Witam. Wiem że podobnych wątków jest milion, ale nie spotkałam się z takim przypadkiem jak mój, dlatego też chcę zasięgnąć jakiejś rady albo czegokolwiek bo mam mętlik w głowie straszny... Mianowicie chodzi mi o to, że ostatnią miesiączkę miałam 16 CZERWCA... Od tamtej pory cisza i zero objawów, ostatni raz się kochałam na początku czerwca a że robiłam już testy to ciąża jest wykluczona. Często natomiast kuje mnie prawy jajnik ale to do tego stopnia, że nie mogę ruszyć nogą. Jutro idę do ginekologa i strasznie się boję co on tam może znaleźć. Dodam jeszcze, że miałam raz torbiel na prawym jajniku. Czy ktoś może mi cokolwiek powiedzieć? jaka może być przyczyna tak długiej przerwy?

Gość gość
a masz nadmierne owłosienie, tkanke tłuszczową odkładająca się głownie w biodrach i/lub zmiany skórne na żuchwie?

Gość gość
Nie a co to ma do rzeczy? nie zmieniam płci jesli o to Ci chodzi i wcale nie jest mi do śmiechu.

Gość gość
Ja nie żartuje. Te objawy o które pytałam to objawy PCO czyli zespołu policystycznych jajników. Bardzo często jest on związany z zatrzymaniem miesiączki. Gdybyś cos z tego miała to moznaby było gdybać czy to nie PCO. tak czy siak masz jakieś zaburzenia hormonalne. Nie ma się czego bać. Najwyżej dostaniesz zastrzyk na wywołanie okresu i już.

Gość gość
Co rozumiesz poprzez zmiany skórne na żuchwie?

Gość gość
Z tego co zdążyłam wyczytać to ten zespół PCO jest mocno powiązany z niepłodnością a jedną ciążę mam już za sobą ( tyle że poroniłam ).

Gość gość
JAkies wypryski, przebarwienia. Może zwykły trądzik tylko umiejscowiony szczególnie w tej okolicy. Nadmierne owłosienie to tez nie jak u wilkołaka.. tylko lekki wąsik lub linia ciemniejszych włosków do pępka.

Gość gość
Fakt faktem zsypało mnie na żuchwie okropnie, ale zawsze miałam jakieś tam wypryski. Owłosienia nie stwierdzam.