Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Escapelle tabletka 72h po

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Nie uwazam tak, bo wiem przez co przechodzisz! :) nie widze nic naprawde :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
fuck, a ja widz臋 bledziuutk膮 kreseczk臋. Por贸wnywa艂am z testem co robi艂am dwa dni temu i tam a偶 takiej nie widz臋. Czekam na ch艂opaka a偶 sko艅czy prac臋. Ale on pewnie nic nie zobaczy. CZUJ臉 偶e to ci膮偶a kochana... czuj臋 si臋 jakby mi 艣wiat si臋 zwali艂 na g艂ow臋.:( nie dam rady...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kup nowy test i poczekaj do rana , zrob test z peirwszego moczu i bedziesz wiedziala cokolwiek. A jak sie juz czujesz lepiej?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
lepiej, ale jestem ca艂a roztrz臋siona :( naprawd臋 widz臋 tam kresk臋... ledwo widoczn膮 ale jest. A to ju偶 oznacza tylko jedno...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Uspokoj sie :) chlopak pewnie tez nic nie zauwazy..:) chyba ze do ginekologa gdzies prywatnie jedz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
prywatnie i tak trzeba czekac na wizyte sporo:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
to chyna mieszkasz w duzym miescie.. to rob jutro z rana jak bedziesz miala jakies watpliwosci to idz na ten test z krwi i bedziesz miala jasnosc. mI SIE WYDAJE ZE CIAZY BRAK :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kochana bez Ciebie bym ju偶 kompletnie zesz艂a z tego 艣wiata. U mojej pani ginekolog na wizyt臋 czeka si臋 oko艂o miesi膮ca. Traaaagedia ;/ Kurde ale ta kreska si臋 chyba pojawi艂a po d艂u偶szym czasie... Ale naczyta艂am si臋, 偶e wiele kobiet nawet jak im si臋 pojawi艂a du偶o p贸藕niej to i tak si臋 okazywa艂o, 偶e s膮 w ci膮偶y.. mam m臋tlik w g艂owie. chyba pojde na t膮 krew, ale strach mnie parali偶uje..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Powiem Ci szczerze ze jakis czas temu mialam podobna sytuacje okres mi sie spoznial poszlam po test i wynik byl negatywny natomiast po dluzszej chwili byly dwie kreski, strasznie spanikowalam bo to bylo prawie niemozliwe abym byla w ciazy(zabezpieczalismy sie ) jednak pozniej powtorzylam test i bylo Ok i miesiaczka odrazu przyszla :) Nie stresuj sie tak bo okres jeszcze bardzeij sie opozni a pamietaj o tym ze w kazdym tescie jest napisane zeby wynik odczytac po 5 min, pozniej juz jest niewazny :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wiem, ale jak si臋 naczyta艂am na forum, 偶e kobitki mia艂y nawet po sporym czasie blad膮 kresk臋 to cz臋sto si臋 pozniej okazywa艂o, 偶e s膮 w ci膮偶y. Ja ju偶 jestem przegrana.. :( ledwo si臋 trzymam, jeszcze ch艂opak dzi艣 d艂uzej w pracy musi by膰... nie mam si艂y i czuje ze jestem w ciazy choc tego uczucia nie znam, ale co艣 jest inaczej... ale oby艣 mia艂a racj臋, jeszcze mam nadziej臋 malute艅k膮.. w ko艅cu to ona umiera ostatnia:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Spokojnie, moze to przez stres, wiem cos na ten temat :) postaraj sie zrelaksowac.. a ile masz lat? Moze nie bedzie tak zle jak cos? Zobaczysz bedzie dobrze, jeszcze sie okaze ze nie potrzebnie sie tak denerwowalas ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jestem m艂odziutka, ale wydaj臋 mi si臋, 偶e mega odpowiedzialna jak na sw贸j wiek. Mam 20,5. Ju偶 sobie policzy艂am, 偶e jakbym urodzi艂a mia艂abym ponad 21. Dla mnie dziecko jest w tym okresie masakr膮, ale ju偶 wiem, 偶e mam膮 b臋d臋... czuj臋 to. Wczoraj co pisa艂am, 偶e widz臋 blad膮 kresk臋, ch艂opak oczywi艣cie nic nie zauwa偶y艂. Pojechali艣my po kolejny test... zrobi艂am, przez 5 minut nic nie ma, czyli negatywny, po jakich艣 10 minutach blada kreska, 偶e nawet ch艂opak zauwa偶y艂, a patrz臋 po jaki艣 5 minutach i nie ma nic, dos艂ownie nic. My艣leli艣my, 偶e zwariowali艣my ju偶. Postanowi艂am, 偶e nie b臋d臋 robi艂a tych sikanych test贸w, bo si臋 do grobu wp臋dz臋. Pobieg艂am dzi艣 z rana do laboratorium na HCG i czekam. Tak si臋 wystraszy艂am, bo Pani do mnie, 偶e w poniedzia艂ek powinno by膰, a ja taaakie oczy :o ale druga Pani, kt贸ra chyba mnie zrozumia艂a zadzwoni艂a do laboratorium i dzi艣 ok. 16, albo 18 powinny by膰 w Internecie. Ale wiem, 偶e jest pozytywny. To si臋 czuj臋, 偶e z cia艂em dzieje si臋 co艣, co si臋 nigdy nie dzia艂o... Ale si臋 nieziemsko rozpisa艂am :) Wybacz i wiem, 偶e jeste艣 starsza ale mam nadziej臋, 偶e nie stworzy to 偶adnej bariery. Bo dzi臋ki Tobie szczerze m贸wi膮c przez par臋 dobrych dni normalnie funkcjonowalam i wierzylam w dzialadnie escapelle. No niestety:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wczoraj przerycza艂am z godzin臋... Ch艂opak ma艂o co si臋 odzywa艂. By艂 przygaszony. W ko艅cu przem贸wi艂 s艂owami "kochanie, przecie偶 damy rad臋!" A偶 mnie ciarki przesz艂y...:) Dzi艣 si臋 dzie艅 d艂u偶y niesamowicie do wynik贸w bety, ale jestem niemal pewna, 偶e to ci膮偶a... Musia艂abym si臋 mega pomyli膰 je艣li b臋dzie inaczej. A tymbardziej utwierdzam si臋 w swoim przekonaniu, bo nie dosta艂am 偶adnego krwawienia. A jakby dosz艂o do zap艂odnienia, ale by si臋 nie zagnie藕dzi艂o to by nast膮pi艂o plamienie. Szczerze to jak sobie przemy艣la艂am par臋 plus贸w tak wczesnego macierzy艅stwa to a偶 mi si臋 mi艂o na serduchu zrobi艂o :)) Jeste艣my zaradni, wi臋c na pewno by si臋 nam uda艂o sko艅czy膰 studia (licz臋 si臋 z rokiem dziekanki). Ch艂opak na pewno znajdzie szybko prac臋 po swoich studiach, a ja sobie odchowam dziecko a potem s膮 przecie偶 偶艂obki, przedszkola. Moja mama zasz艂a ze mn膮 w ci膮偶e nie maj膮c sko艅czonych 18 lat. Ale jest wspania艂膮 kobitk膮! Z nikim si臋 tak 艣wietnie nie dogaduje.. Sama niedawno urodzi艂a. W wieku 38 lat urodzi艂a mi siostr臋. Teraz ma prawie 40 i mo偶e si臋 troch臋 za艂ami臋, 偶e b臋dzie ju偶 babci膮, ale szybko jej przejdzie. Najbardziej si臋 martwi臋 rodzicami faceta... Ale przywykn膮 te偶:) A moje dziecko b臋dzie mia艂o super m艂od膮 mam臋 i ja w wieku 26 lat b臋d臋 mog艂a si臋 dalej rozwija膰, bo dziecinka b臋dzie odchowana :) Jeeej m贸wi臋 ju偶 tak jak bym wiedzia艂a na 100% :) chyba sama si臋 pocieszam i wmawiam sobie swoje teorie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dziewczyna a ja mam tak膮 sytuacje. Escapelle wzi臋艂am 8 lipca 12 godzin po stosunku. 13 lipca dosta艂am krwawienie, ale wygl膮da艂o jak okres bo by艂o obwite i trwa艂o 4 dni. 12 dni po zrobi艂am pierwszy test, wynik negatywny. 2 tygodnie temu znowu zrobi艂am dwa testy i wynik negatywny. Tak samo jak wczoraj i negatywny.... Jedyny problem to brak okresu, co prawda mam d艂ugie cykle i czasami 3 miesi膮ce potrafi艂am nie mie膰 okres. Teraz jednak sie stresuje. Og贸lnie zrobi艂am 5 test贸w w r贸偶nych odst臋pach czasowych i wszystkie negatywne... boje si臋 jednak. Brzuch czuje 偶e mam taki wi臋kszy i nie wiem czy to moja wyobra藕nia i 艣wiruje czy co. nie mog臋 mie膰 dziecka, jestem bardzo s艂aba psychicznie i wiem 偶e nie da艂abym rade je urodzi膰 a co dopiero wychowa膰. Jutro mam zamiar wybra膰 si臋 na badanie krwi ale strasznie to odwlekam bo jestem sparali偶owana jak mam tam i艣膰... Boje si臋 wynik贸w, kole偶anka mnie uspakaja 偶e na pewno nie jestem bo przecie偶 5 test贸w k艂ama膰 nie mo偶e... no ale... Powiem wam tak, by艂am g艂upia i zrobi艂am b艂膮d w moim 偶yciu... cz艂owiek nie my艣li i musi ponosi膰 konsekwencje swojej g艂upoty... ale ja naprawd臋 nie dam rady i jestem ju偶 na pograniczu szale艅stwa ;/ Poza tym nie jestem z ch艂opakiem z kt贸rym mia艂am ten wypadek...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kochana, mia艂a艣 krwawienie - dobry znak. Poza tym na przestrzeni takiego czasu, je艣li mia艂oby co艣 wyj艣膰 to by wysz艂y ju偶 dwie krechy porz膮dne wi臋c nie masz 偶adnego powodu do obaw! Mnie te偶 parali偶owa艂o jak mia艂am i艣膰 na badanie z krwi, ale dzi艣 rano stwierdzi艂am, 偶e nie mam wyj艣cia i chc臋 ju偶 wiedzie膰 na 100% ni偶 ton膮膰 w domys艂ach. Z tego stresu tak mnie wczoraj piek艂o w klatce, 偶e my艣la艂am, 偶e mam stan przedzawa艂owy :( Stres si臋 pot臋guj臋, ale jako艣 sobie wm贸wi艂am ju偶, 偶e b臋d臋 mam膮 i 偶e wynik bety mnie w tym potwierdzi. To sie czuje serio...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Masz racje ale... eh nadal si臋 boj臋... niby testy s膮 zazwyczaj wiarygodne i po takim czasie powinno wykry膰... ale mimo wszystko jestem strasznie zdenerwowana i moje my艣li wok贸艂 tego kr膮偶膮 ;/ Chyba jutro p贸jd臋 na te badania... Mam 21 lat i naprawd臋 nie moge mie膰 dziecka... zreszt膮 nigdy nie planowa艂am nawet w p贸藕nej przysz艂o艣ci je mie膰 ;/ A ile zap艂aci艂a艣 za takie badania?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
U siebie zap艂aci艂am 30 z艂 :) Nic si臋 nie martw, zr贸b i ju偶 b臋dziesz spokojna :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kochana wszystko bedzie dobrze tak czy siak! Ja jestem juz mloda mama a mam 24 lata i naprawde to nie wyglada tak wszystko strasznie jak sie wydaje! Zachodzac w ciaze, po jakims czasie poczulam sie zle, mialam "zalatany" dzien do tego( pilam kawe choc nigdy nie pije) - zaslablam , nie wiedzialam co sie dzieje szwagier pytal mnie czy w ciazy nie jestem a ja mowie nie napewno nie! Choc wtedy byly sytuacje gdzie sie nie zabezpieczalismy w ogole, ktoregos razu moj chlopak kupil test i jak go zrobilam to bylam w szoku dwie rozowe krechy, swiat mi sie zawalil, ale jakos przetrwalam cala ciaze i urodzilam zdrowego bobasa ;) Pragne dodac ze w ogole nie spodziewalam sie ze to moze byc ciaza mowilam a to pewnie ze zmeczenia i przez ta kawe... Pozniej zdarzaly nam sie sytuacje co prawda (stosunek przerwyany nie daje 100% pewnosci) i jak okres mi sie spoznial mialam wszystkie objawy ciazy ale okazywalo sie na szczescie ze to przez stres :) Glowa do gory !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mam nadzieje ze cos zrozumialas hehe bo wokol mnie zamieszanie i nie moge sie skupic ; )

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jejj kochana jeste艣! Dzi臋kuj臋! Super, 偶e masz dzidziusia :) ja w tym wieku co jeste艣 Ty te偶 bym ju偶 chcia艂a mie膰, ale kurcze jeszcze nie teraz! Ale mam wyniki bety z krwi iiiiiiiiiii... m贸j wynik to 0,10 mIU/ml ! My艣lisz, 偶e 13 dni po stosunku i jakie艣 12 dni po owulacji (tak s膮dz臋, bo moje cykle s膮 jak w zegarku) test mo偶e by膰 wiarygodny? Ju偶 mo偶emy 艣wi臋towa膰 i planowa膰 wyjazd? Nie umiem opisa膰, co teraz czuj臋! Bo by艂am pewna, 偶e b臋d臋 mia艂a pozytywny z krwi. Oszala艂am :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Napewno wiarygodne !!haha mialam racje nie jestes w ciazy! :D Mam nadzieje ze ja tez nie, chlopak kupil mi dzis dwa testy ale zrobie jutro z rana i za dwa dni znow powtorze :) Widzisz co ten stres potrafi zrobic z czlowiekiem!! :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Strasznie si臋 ciesz臋 :D pr贸buj臋 ju偶 sobie nie wmawia膰, 偶e to za wcze艣nie, bo zn贸w zaczn臋 mie膰 schizy. Jakby co艣 mia艂o by膰 to po tylu dniach ju偶 by by艂 chocia偶 troch臋 podwy偶szony, a tu bliski 0 wynik :) Ty te偶 na pewno nie jeste艣 w ci膮偶y! Trzymam kciuki za Ciebie! B臋d臋 tu zagl膮da膰, bo ju偶 si臋 uzale偶ni艂am :D Pierwszy raz od wielu dni na mojej twarzy pojawi艂 si臋 u艣miech :) Cho膰 wiem, 偶e jak nie dostan臋 @ w sobot臋 albo w niedziel臋 zacznie si臋 od nowa, ale taka ju偶 jestem zawodowa panikara:D od zawsze i ze wszystkim. Staram si臋 nad tym panowa膰 w innych sytuacjach, no ale w takiej nie potrafi臋 si臋 ogarn膮膰. Wiesz o co chodzi :) Od tej chwili wrzucam na luz :)) Ale na seks si臋 teraz nie zdecyduje dop贸ki nie zaczn臋 u偶ywa膰 plastr贸w. Nigdy wi臋cej takiego stresu :) Ch艂opak te偶 na pewno zrozumie, bo sam si臋 najad艂 strachu porz膮dnie. W ko艅cu s膮 te偶 inne zabawy bezpieczniejsze haha :) Nie wiem do ko艅ca czy test ju偶 jest w 100% pewny ale swojej rado艣ci nie potrafi臋 ukry膰 mimo wszystko :) Kochanie a Ty dawaj zna膰 jak test jutrzejszy!:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja sie ciesze z Toba!! To jestesmy dwie panikary hehe :D Oczywiscie ze dam znac! A Tobie jesli sie opozni okkres to tylko i wylacznie przez escapelle! Teraz mozesz sie zrelaskowac ! :) BUzka Kochana !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Racja, teraz na ten "d艂u偶szy" weekend olewam ten temat i si臋 relaksuj臋!:) Ty zr贸b to samo!:) Dzi臋kuj臋 Ci za wszystko, bo bym si臋 chyba konkretnie za艂ama艂a!:* Dla Ciebie r贸wnie偶 buziaki i dla Twojego male艅stwa!:*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak testy okaza sie negatywne to napewno w koncu odetchne z ulga :D Dziekujemy bardzo! :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Robilam dzis test- negatywny za dw a dni powtorze jesli znow zobacze taki wynik to w koncu bede mogla sie wyluzowac! :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
super:* bardzo sie ciesze :* Ja juz sie wyluzowalam :) mysle ze nasze testy sa juz wiarygodne i mozemy byc spokojne :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Twoje napewno sa wiarygodne :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Oby :) Brzuch mnie boli jak na @, wi臋c czekam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
DZIEWCZYNY tak sie ba艂am i stresowa艂am ju偶 mia艂am w poniedzia艂ek lecie膰 robi膰 te badania a tu OKRES! Nawet nie wiecie jak si臋 ciesz臋, chyba najpi臋kniejszy dzaie艅 w moim 偶yciu. Kocham 艣wiat i 偶ycze wam powodzenie!

Udost臋pnij ten post