Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Escapelle tabletka 72h po

Polecane posty

Gość gość
Haha dzięki ! Ja też sobie nie życzę i Tobie oczywiście też narazie!:P Ja chyba umrę do soboty:< jakbym chociaż jakieś krwawienie miała to bym była spokojniejsza :(

Gość gość
hehe czasami sie ono zdarza ale nie wszystkim :) widzisz ja mam krwawienie i jakos spokojniejsza nie jestem bo sobie wkrecam ze moze to nie koniecznie objaw tej tabletki ehhh teraz zastanawiam sie ile to bedzie trwalo, na srode go gina jestem umowiona ale chyba nie pojde tam krwawiac i bede musiala dluzej czekac...

Gość gość
No ciekawe jak się u Ciebie potoczy:) Ja sie nastawiam na najgorsze:(

Gość gość
Przypominam że jest to pigułka wczesnoporonna. Jeśli ją zastosujesz to zabijasz dziecko. Po śmierci jeśli się nie wyspowiadasz idziesz prosto do piekła

Gość gość
Przypomnij sobie jeszcze, że masz chorą głową katoliczko.

Gość gość
skoro nie dochodzi do zaplodnienia to w jaki sposob zabijam dziecko?

Gość gość
Nie zalamuj sie kochana zrob sobie jutro test z rana, mysle ze jesli jestes w ciazy druga kreseczka sie pojawi ale pewnie nie tak wyrazna.

Gość gość
Jutro minie 14 dni od stosunku, więc może już będzie wiarygodny. Chyba zrobię ten test, ale boje się że się załamię całkowicie a muszę pracować...

Gość gość
oj, 11 dni od stosunku.. pomyliło mi się:P to nie wiem, czy bedzie wiarygodny :(

Gość gość
Roznie to bywa ale mysle ze powinien juz cokolwiek pokazac :) nie martw sie czuje ze bedzie dobrze u Ciebie! :)

Gość gość
Ja również zażyłam ok 18 godzin po stosunku. Udało się na szczęście ;)

Gość gość
A były to Twoje dni płodne kochana?

Gość gość
gość z 11:54, dziękuję Ci za wsparcie. Naprawdę robi mi się cieplej na sercu :) najgorsze jest to, że ten czas się tak dłuży, wolno leci dzień za dniem... za wolno..

Gość gość
Zawsze tak jest jak sie czeka! Ja Tobie rowniez dziekuje za wsparcie inaczej bym oszalała ;)!

Gość gość
Dokładnie! Tak się uzależniłam już od kafeterii, że dosłownie co chwilę wchodzę zobaczyć, czy nikt nie napisał :) Szukam chyba wsparcia, nowych sytuacji i utwierdzenia mnie w przekonaniu, że będzie dobrze. I oby tak też było:) Obiecałam sobie z facetem, że jak dostanę okres i wszystko skończy się ok, od razu wyjeżdżamy w góry! tak na 4, 5 dni żeby się odstresować i zapomnieć o wszystkim!:) Mam nadzieję, że się uda:)

Gość gość
Obawiam się, że to jednak może być ciąża.. Boli mnie podbrzusze jak na okres, a do okresu jeszcze co najmniej 4 dni... Kompletnie sie załamałam :(

Gość gość
To mamy tak samo :) Boli Cie podbrzusze bo okres sie zbliza a jeszcze po tej tabletce pewnie ..;) ja krwawie ciagle i juz bylam calkiem dobrej mysli ale zaczelo mi sie w glowie krecic i sama juz nie wiem boje sie ze wpadlam i ta tableteczka nie pomogla :(

Gość gość
ehh to widzę że oszalejemy obydwie :( ja już nie daję rady... cała się trzęsę...

Gość młe młe młe
Brałam kilka godzin po stosunku. Żadnych skutków ubocznych nie było, tabletka podziałała. I ludzie, przestańcie pieprzyć o tym, że to wczesnoporonna, to jest wierutna bzdura! Związek aktywny tych tabletek zapobiega OWULACJI, a nie implantacji zarodka, do cholery! A ci idioci dalej powtarzają, że lewonorgestrel zaburza implantację, mimo że X badań dowiodło, że to bzdura i już nawet w ulotkach się tych info nie umieszcza.

Gość gość
Spokojnie musimy sie odstresowac :) takie sa skutki tej tabletki moze nam cala gospodarke hormonalna zachwiac i po prostu po niej tak sie czujemy a to napewno nie ciaza! (chcialabym w to wierzyc) :) ja testu jeszcze nie zrobilAm moze jutro sie zdecyduje ale to i tak za wczesnie..

Gość gość
młe młe młe a w jakim dc przydarzyła się wpadka? Ja zdaje sobie sprawę, że to nie jest tabletka wczesnoporonna i nie rozumiem ludzi, którzy głoszą takie teorie. Ma za zadania uniemożliwić zagnieżdżenie się zarodka, ale to przecież żadne zabójstwo...

Gość gość
kochanie, ja jutro rano zrobię na pewno. Minie 11 dni, ale muszę zrobić,żeby się ewentualnie na chwilę uspokoić, albo zacząć oswajać z myślą, że będę mamą... ale świat mi wtedy runie..

Gość gość
to robimy jutro razem i mam nadzieje ze ujrzymy tylko jedna kreseczke :D

Gość Decoy
Niestety miałam okazję wypróbować escapelle. Wzięłam tabletke po w 12 h w 21 dniu cyklu zero ciąży i efektów ubocznych :)

Gość młe młe młe
Nie, no właśnie nie... To nie zapobiega zagnieżdżeniu (czyli implantacji) zarodka, tylko hamuje owulację - do zapłodnienia w ogóle nie dochodzi. Badania dowiodły, że jeżeli owulacja już zaszła i jest się w fazie najbardziej płodnej, a na dodatek dojdzie do zapłodnienia (o co wcale nie tak łatwo), to ten środek nie pomoże. Ale nie martw się, przeważnie lewonorgestrel daje czadu :) Ja brałam w dniu owulacji. Bolał mnie jajnik (u mnie objaw zbliżającej się owulacji), kochaliśmy się tego dnia i gumka się zsunęła. To była niedziela, więc znalezienie ginekologa łatwe nie było, ale w końcu się udało i po kilku godzinach wzięłam Escapelle. Potem trochę pobolewał mnie brzuch, chyba miałam lekkie plamienie. Nic więcej nie pamiętam :)

Gość gość
Przeczytaj ulotke, gdzie jasno napisano, ze jesli doszlo do zapłodnienia to tabletka ta ma zapobiec zagniezdzeniu komorki ! Tak mocno w to wierzylam bo wiem ze wpadka miala miejsce w owulacje a teraz juz sie konkretnie podlamalam... robilam dzis pink test - negatywny. Juz sama nie wiem w co mam wierzyc:(

Gość młe młe młe
A ty poczytaj wyniki badań naukowych i apele naukowców, żeby usunąć tę informację z ulotki tych preparatów, ponieważ wprowadzają ludzi w błąd - w niektórych przypadkach niepotrzebnie powodując wyrzuty sumienia u ekstremalnie wierzących kobiet. Spirale zapobiegają implantacji. Ale nie tabletki 72h po.

Gość gość
Nie jestes w ciazy nie lam sie :) ja z tym testem chyba jeszcze poczekam.. i w ogole te krwawienie mam dosc intensywne myslalm ze to beda skąpe plamienia a ze mnie sie doslownie "leje" ;/

Gość gość
Z jednej strony Ci współczuję, a z drugiej zazdroszczę, bo też bym chciała zobaczyć krew... Obawiam się najgorszego :)

Gość gość
dzwonilam do poloznej i mowila ze dobrze ze krwawie :) wspomianala nawet zebym nie kupywala zadnego testu , uspokoi.lam sie troche ale mimo wszystko obawa pewna jest :) jak juz wszystko sie wyjasni to odrazu lece do gina po spirale! Po co sie tak stresowac..