Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Escapelle tabletka 72h po

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny! Mam pewien problem ostatnio zaliczylam wpadke z chlopakiem skonczyl we mnie 3 dni po okresie. Cykle zawsze mialam nieregularne wahaly sie od 32-45 dni. Po 18 godzinach zazylam escapelle, czytalam wiele na forum ze tabletka zawiodla, jak bylo w waszym przypadku? Dodam ze sluz mialam jak w dni plodne i niesamowita ochote na seks. Czy mozliwe jest abym tak szybko miala dni plodne gdy cykle wynosza ponad 32 dni?

Gość gość
wiesz, że te tabletki to pigułki wczesnoporonne...gdy dojdzie do zapłodnienia, tabletki nie pozwalają na jej zagnieżdżenie....ale to tak na marginesie. Wydaje mi się, że w 3 dniu po okresie nie mogłaś zajść..

Gość gość
gdzie nabyłaś tabletkę,chciałabym wiedzieć gdyby był problem z prezerwatywą.

Gość gość
potrzebna recepta od ginekologa, a ze mojego akurat nie bylo zadzwonilam do poloznej ktora mi ja zalatwila.

Gość gość
Wątpię, byś miała wtedy dni płodne ale wszystko jest możliwe. Dość szybko wzięłas tabletkę na dodatek więc na pewno będzie wszystko OK :) Inne kobitki, dzielcie się doświadczeniami z tą tabletką! ;)

Gość gość
Mi pomogła na szczęście. Miałam dni płodne i zażyłam po 18 godzinach od stosunku. Powodzenia wszystkim..

Gość gość
A wy jakie macie doświadczenia? Miałyście obfity śluz jako skutek uboczny? Uspokójcie rzeszę kobiet, które się martwią :)

Gość gość
Tak, po Escapelle mam pamiątkę w postaci prześlicznej córci, która śpi za ścianą właśnie :D

Gość gość
To gratulacje:) a w jakim dc miałas wpadkę i po ilu godzinach wzielas tabletkę?

Gość gość
W trzecim i wzięłam tablętkę w 4 miesiący bo nie miałam absolutnie żadnej wiedzy o tym jak należy ją stosowac.

Gość gość
Rozumiem, a ciąża była dla Ciebie tragedią? Na samym początku jak sie dowedziałas? Ja sie modle aby zadziałała escapelle... tyle stresu w życiu nie miałam co teraz...

Gość gość
Potworną tragedią...to było dziecko nie mojego - wtedy - faceta a wpadka na wyjeździe integracyjnym...z dnia na dzień facet mnie zostawił...chciałam usunąć.

Gość gość
Dwa razy w życiu zdarzyło mi się wziąć escapelle - zero skutków ubocznych, zero ciąży ;)

Gość gość
Jejj współczuję! "Dwa razy w życiu zdarzyło mi się wziąć escapelle - zero skutków ubocznych, zero ciąży oczko.gif" Możesz powiedzieć coś więcej kochana? Chociażby w którym dniu cyklu się zdarzyło? Jeśli pamiętasz. Bardzo mi zależy, bo ja w samym środku cyklu i okropnie się martwię.

Gość gość
Dzieki dziewczyny ! Troche mnie pocieszylyscie, dzwonilam rowniez do poloznej ktora powiedziala ze nic nie powinno byc ale dla pewnosci ide w srode do ginekologa ktory mnie dokladnie zbada i stwierdzi czy cos tam sie zaczyna dziac np czy macica nie jest rozpulchniona itp

Gość gość
Przez peirwsze dwa dni po escapelle mialam okropny bol pod brzusza dzis czulam sie juz lepiej natomiast okropnie spuchł mi brzuch czy ktoras z was tak miala? Mam nadzieje ze to efekt tych tabletek a nie macica przygotowujaca sie do ciazy :(

Gość gość
Kochana mi brzuch nie spuchl :) ale kazda moze miec inne objawy, kazdy organizm = inna historia. Podejrzewam, ze to skutek duzej, ba ogromnej dawki hormonow! u mnie jutro mija 7 dzien od zazycia tabletki i wiekszych objawow nie zauwazylam, oprocz sluzu i wypadajacych wlosow... czekam... A Ty tez sie trzymaj i zycze duzo cierpliwosci w oczekiwaniu na okres. Doskonale wiem, co czujesz :(

Gość gość
Ja tez zauwazylam przezedzajace wlosy .. jak u mnie pojawi sie krwawienie to dopiero zaczne sie stresowac czy to nie przypadkiem nie jest krwawienie implantacyjne... heh swiruje juz! Oby w naszym przypadku ta tableteczka podzialala TRZYMAJ SIE KOCHNA! :)

Gość gość
I ja swiruje! ja bym chciała juz ujrzec okres... ja dzis robilam test. Wiem ze to za wczesnie ale nie moglam sie powstrzymac:( oczywiscie negatyw ale jakos mnie to uspokoilo. Jeszcze musze z kilka dni poczekac na date przewidywanego okresu ale coz... dluzy sie niesamowicie. Kochana zycze Ci rowniez aby podzialalo! trzymam kciuki:***

Gość gość
niby te najszybsze testy wykazuja ciaze 6 dni od zaplodnienia wiec mozliwe ze jakby cos bylo ,to bylaby ta druga kreseczka choc ledwo widoczna :) zaczynam odchodzic od zmyslow przez to co sie naczytalam w necie o tej tabletce ... ehh teraz nic tylko czekac.

Gość gość
internet to jednak zlo kochana! ja przeczytalam chyba wsystkie dostepne fora na ten temat i jestem zalamana... cholernie sie martwie... Jeszcze 6 dni zycia w niepewnosci do @ ... Ale mam ochote jutro/we wtorek pojsc na hcg z krwi..

Cześć. Chciałabym się Was poradzić jak duże jest prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży. Wiem, wiem, zrobię test itp, ale na to jeszcze za wcześnie, chciałam się dowiedzieć jak ktoś inny na to patrzy. Kochałam się z chłopakiem tak koło północy w nocy z 6 na 7 sierpnia. Ostatnio pierwszy dzień okresu przypadł na 14-stego lipca. Cykle mam raczej regularne - 28 dni, czasami zdarza się 27 lub 29. Większych odstępstw nie ma. Z kalendarzyka wynika, że miałam wtedy dni niepłodne, byłam niedługo przed okresem. Pękła nam gumka, jednak nie było wytrysku we mnie. Pękła tak bardziej u góry, jednak nie jestem w stanie stwierdzić jak bardzo penis chłopaka był odsłonięty, z resztą pewnie nie ma to większego znaczenia. Wzięłam tabletkę escapelle po 18 godzinach. Okres powinnam dostać 11 sierpnia, jednak wiem, że może mi się nawet sporo spóźnić po tej tabletce. Czuje się dobrze, oprócz bólu podbrzusza, trochę taki jak tuż przed okresem albo w trakcie. Chłopak jest odpowiedzialny i wiem, że poradzimy sobie z dzieckiem. Jednak jest to sytuacja niespodziewana i stresująca.

Gość gość
HEhe dokładnie ZŁO!! ja jutro robie test choc wiadomo za wczesnie (tydzien po stosunku) no ale tak samo jak Ty nie moge sie powstrzymac :P zyje w takim stresie ze szok, zobaczymy co powie gin w srode , ma mi zrobic usg itd. . Jestem dobrej mysli i obym sie nie zawiodla! Idz na hcg z krwi szybciej Ci ulzy :)

Gość gość
Haha no przed testem nie da sie powstrzymac!:) Ale ja wlasnie sie boje ze po badaniu krwi na hcg mi nie ulzy tylko sie dowiem tego czego nie chce... ale zobacze, mam mieszane uczucia :( Dawaj znac jak test i potem w srode koniecznie co u gina! tez bym sie wybrala ale dluuugo bedzie trzeba czekac na wizyte :

Gość gość
ja mam taki stres przed tym testem ale mam swiadomosc jednoczesnie ze nawet jesli cos jest, to moze nic nie wykazac!! Lepiej szybciej wiedziec zwlaszcza jesli to cos dla nas pozytywnego :) a powiedz kochana jeszcze w ktorym dniu cyklu Ci sie to przydarzylo i po jakim czasie wzielas escapelle?

Gość gość
Wpadka w 14 dc a tabletka po 16 godzinach :) martwie sie bo to moglo byc idealnie w owulacje :( I ze nie pomoze ta magiczna tableteczka :(

Gość gość
masakra.. zaczelam plamic... stosunek byl w poniedzialek we wtorek tabletka i tak jak mowilam teraz wariuje czy to skutek uboczny tej tabletki czy plamienie implantacyjne ..:(

Gość gość
musi pomoc!! Oby ytlko szczescie nam dopisało :(

Gość gość
Nie martw sie, plamienie to skutek uboczny tabletki! Nie wkrecaj sobie ze to implantacyjne :* Ja bym chciala plamic... a tu juz 8 dni po tabletce i nic...

Gość gość
Bedzie dobrze nie zycze Ci ciazy jeszcze poki co ! :)