Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szef zaproponował mi umowę o prace a ja jestem w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Witam. Od lipca zeszłego roku pracuje na umowę zlecenie. Właśnie szef zaproponował mi przejście na umowę o pracę na 1/2 etatu. Ja jestem jednak w 3 miesiącu ciąży. O tym go nie poinformowałam. Czy jeśli podpiszę tę umowę, ściągnę na niego problemy z ZUSem?

Gość gość
To świetnie to powinnaś skakać do góry z radości . A może nie jesteś jeszcze w ciąży zrób sobie test .

Gość gość
Tak przyjdzie do niego w nocy ZUS i poderznie mu gardlo :/ ale idiotyczne pytanie, chyba jestes zatrudniona jako lodziara bo mozgu to ty nie masz

Gość gość
chodzi mi o to, ze np., gdyby pojawiły się komplikacje i po miesiącu pracy musiałabym wylądować na L4 to czy ZUS nie oskarżyłby jego o wyłudzanie świadczeń?

Predzej Ciebie o to wyludzanie mogliby posądzic. :P jestem w podobnej sytuacji i masz pelne prawo przyjac propozycje i po miesiacu isc na zwolnienie, moge jedynie spraedzac czy aby na pewno jestes w ciazy. Pracodawca na tym straci miedzy innymi finansowo, ale ty mozesz tylko zyskac.

Gość gość
Marion, dziękuję bardzo za odpowiedź. Dodam, ze nie zamierzam się migać od pracy. Jeśli zdrowie pozwoli, chciałabym pracować do samego końca. Praca nie jest ciężka i bardzo ją lubię.