Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wprzecinku

Zmiana lekarza prowadzącego ciąże a...

Polecane posty

Gość wprzecinku

Witam. Poważnie zastanawiam się nad zmianą lekarza prowadzącego ciążę. Mam jednak wątpliwości czy nie będę miała zamieszania potem przy ubieganiu się o becikowe, ponieważ tam potrzebne jest zaświadczenie o byciu na wizycie przed 10 tygodniem. Jestem teraz w 5 miesiącu, posiadam wszystkie dokumenty, karte ciąży, wydruki usg. I skoro jestem teraz na zwolnieniu to nowy lekarz może je kontynuować bez żadnych problemów?

Gość gość
Przeciez karte ciazy masz jedna,bez wzgledu na to,do ilu lekarzy bys poszla...

Gość wprzecinku
Ale słyszałam, że zaświadczenie bedzie musiał wypisać lekarz, który zaczął prowadzić ciąże i lekarz który skończył. A szczerze nie chciałabym już mieć nic wspólnego z tym lekarzem...

Gość gość
a nie prościej zapytać tego drugiego lekarza, czy nie będzie robił problemów. Ja też zmieniałam lekarza i to na dość późnym etapie ciąży. Nie robił mi najmniejszych problemów przy zaświadczeniu..

Gość gość
Ja tez zmienialam lekarza i ten drugi na pidstawie dokumentacji wypisuje zaswiadczenie ,od kiedy prowadzona byla ciaza,przeciez po to sa zarowno karty w przychodni,jak i karty ciazowe

Gość wprzecinku
Dziękuje za odpowiedzi. Mam nadzieje, ze nikt nie bedzie robił problemów potem. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy bedąc na zwolnieniu ( ściślej w Krusie) nie mogę nigdzie jeździć? Muszę cały czas przebywać w domu?

Gość gość
Ja jeździłam, ale byłam w ZUSie, na zwolnieniu miałam - może chodzić i zawsze miałam zgodę lekarza ;) nigdy mi się kontrola nie zdarzyła, na zwolnieniu byłam od 6 miesiąca.

Gość wprzecinku
Czy lekarz coś ma z tego, że wypisze zwolnienie, że osoba musi leżeć? Nie rozumiem tego. Na wizytach wszystko jest ok, cos tam mówił, że brzuch jest twardy i żeby więcej odpoczywać i leżeć, ale nic poza tym. Pytał się o zwolnienie to mu powiedziałam, że może wypisać i on wypisał, ale że nie może chodzić? Na jakiej podstawie'?