Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kolorowaWawa

rodzina, narzeczony i problemy

Polecane posty

jestem tym wszystkim zmeczona, rodzice ciagle krytykuja mojego narzeczonego, wszystko im nie pasuje, oni sa bardzo ambitni chcieli zebym miała za meza kogos wysoko postawionego (minimum magistra :( ) moj TZ jest "tylko" po technikum ma bardzo fajny zawod, jest pracowity i kocha mnie z całego serca. wiem ze rodzice sie o mnie martwia i chca jak najlepiej ale takim gadaniem tylko niszcza mnie i moj zwiazek :( co robic? :(

Gość gość
Jesli go kochasz to za niego wyjdź. Wazniejsza jest prawdziala milosc i byc moze bieda niz BEZ milosci i w bogactwie

Gość gośćOnaa
racja , nie patrz na rodzine Ty z nim bedziesz mieszkac nie oni nie wazne sa bogactwa, jakie szkoly skonczyl co ma a czego nie ma znam panow z magistrem a chamy takie i pijusy ze w zyciu bym nie chciala byc z nimi w jakimkolwiek zwiazku czlowiek sie liczy , wazne jest to jak on cie traktuje, czy kocha i szanuje itd.. nie kieruj sie tym co mowia ci rodzice powodzenia i duzo milosci, takiej prawdziwej milosci ci zycze

Gość gość
moze latwo tak powiedziec nie patrz na rodzine, ale jesli kochasz go napawde i jestes pewna ze chcesz by z nim na reszte swoich dni to zacznij realizowac swoje marzenie, moze zamieszkaj z nim najpierw, jesli rodzice zobacza ze wam sie uklada to sie do niego z czasem przekonaja, powodzenia :)

moi drodzy :) jesli chodzi o zamieszkanie to jest to niemozliwe, moja rodzina chyba wyrzekla by sie mnie :P a nie chce juz byc wyzywana od wszelakich (nie bede tu przytaczac epitetow bo wstyd) tak kocham go, chce z nim byc, jestem tego pewna. on tez jest za mna. było wiele sytuacji przez ktore powinien mnie "kopnac w tyłek" ale nie zrobil tego. ze slubem musimy poczekac, chlopak sie stara pracuje cały czas ale nie na stałe :) nie jestem materialistka, uwierzcie mi ze wole zyc biedniej ale szczesliwiej niz w bogactwie i ze łzami w oczach. (ps .sytuacja ktora mnie boli to wysmianie mojego pierscionka zareczynowego ;( jakie te kobiety w mojej rodzinie sa puste i zachlanne to az boli ;( )

Gość gość
Napewno stresowa sytuacja. Nie ma łatwego wyjścia jeśli jesteś zależna od rodziców (mieszkasz z nimi, finanse itd). Możesz jedynie przestać im opowiadać o swoim narzeczonym. Nie będzisz dawać pożywki, to nie będą mieli o czym gadać. Przemilcz rodziców wypytywanki, zbywaj, i rób swoje. Naucz się być trochę asertywna w stosunku do innych. Ucinaj rozmowy albo olej.

Gość gość
A ja powiem inaczej- słuchaj rodziców! Moja matka też nie lubiła mojego eks męża, odradzała mi slub, ale ja byłam zakochana i ślepa. Po kilku latach okazało się, że mama miała rację...

Gość gość
Popieram gościa wyżej Mialam tak samo, rodzice widzieli więcej niż ja wtedy z różowymi okularami. Dziś wiem, że mieli rację i załuję, że ich nie posłuchałam.

Gość gość
Rodzice jako doświadczeni już życiem ludzie widzieli jego wady, zachowanie, czuli że w większości gra rolę i uwierz mi, szybciutko po slubie okazało się to prawdą.

Gość gość
Dodam jeszcze, że był właśnie biedny, a ja cieszyłam się ze zapewnię jemu lepsze warunki. Korzystał z wszelkich dobroci, po ślubie nie musieliśmy dorabiać się, bo ja mialam wszystko. Zdarzyło się jednak w życiu tak, że stracilam dobrą pracę (likwidacja zakładu) i wtedy pokazał swoje oblicze w myśl zasady "jak dziad odżyje, to cię torbą zabije"