Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barbarra

samotność w ciąży

Polecane posty

Gość barbarra

Hej, chciałam zapytać czy jest tu jakaś dziewczyna, która samotnie przechodzi ciąże? jestem w 13 tygodniu, ciąża była planowana, tak mi się przynajmniej zdawało, ale jak się udało, po około 3 tygodniach od tej wiadomości zostałam sama... a raczej samotna. konflikt miedzy nami urósł do takich rozmiarów ze po prostu nie rozmawiamy, jest mi ciężko, najciężej w życiu, gdyby nie ciąża odeszłabym, ale teraz jest trudniej podjąć taką decyzję

Gość ewel77
Autorko bardzo ci współczuję ze zostalas sama to ważne żeby w tym czasie mieć przy sobie bliskich i kogoś do pomocy

Gość gość
Tez jestem sama .on nie dorósł pomimo 35 lat . przeplakalam całą ciążę.twierdzi ze mnie kocha i dziecko też ale niczym.sie nie zainteresowal ani zakupami ani badaniami nic. Wiec go odstawiłam a teraz zebrze o spotkanie ze mną jestem 2 tyg przed terminem

Gość gość
Czytacie,czy tylko literki skladacie? Autorka nie jest sama,tylko samotna,to chyba roznica :-o Wyluzuj kochana...mysl o sobie i dziecku,a twoj facet moze tak musi to przetrawic...moze sie martwi o finanse,moze o to,czy dacie rade...Faceci czasem naprawde dziwnie reaguja....

Gość wiemcoczujesz
Też jestem w ciąży tyle że drugiej. Mój mąż tak samo chyba ma nas kompletnie gdzieś. W pierwszej ciąży choć na badanie ze mną chodził a teraz już w ogóle się niczym nie interesuje. Chciałam tyle razy od niego odejść ale masz rację że teraz jest trudniej bo myślisz nie tylko o sobie ale przede wszystkim o dziecku. Może po prostu coś się w związku wypala i kończy a zaczyna inny etap,sama nie wiem może warto pobyć samej i zobaczyć jakie wtedy będzie jego podejście. Nie to że Cię namawiam do rozstania Ale wtedy może czas pokaże czy jest facetem czy dupkiem.

Gość nie chec
Ah dolaczal do Was , czuje sie samotna, ciagle sie kloce ze swoim, czuje sie odtracana, krytykowana, po porstu samotna . Oczywiscie ze mam przyjaciol, ale.. Moj zwiazek do latwych nie nalezy oby dwoje mamy silne chartakery ale teraz czuje sie coagle , krytykowana. Od dwoch tygodniu nie czuje sie soba , boje sie mu cokolwiek powieddziec bo zaraz slysze ze go zaniedbuje. Woczoraj nastapil we mnie kryzys - placz w pracy postanowilam ze przejde na zwolnienie lekarsie zeby odpoczac i zadbac o sibie , uslyszlam ze tak tak musze zadbac o siebie ale on to malo wazny jest .... Ufff nie wiem sama czy problem jest we mnie czy w nim ....

Gość gość
Bo to pokolenie synusiow mamusi...i niestety jest coraz gorzej,wystarczy popatrzec na mlode matki,jak schizuja i chuchaja na swoje ksiazatka :-o .Zapatrzeni,zadufani,wsluchani w siebie,bo tak mamusia nauczyla....ze on i tylko on,to osmy cud swiata i zjawisko to sie poglebia

Gość wiemcoczujesz
O tak tak zgodzę się z poprzednia wypowiedzią. Najpierw się niby starają a później trzeba im matkować a niby tacy macho. Wiadomo nawet jeśli trochę czasem przesadzamy z tym że trzeba nas głaskać to jednak ciąża robi swoje. Hormony buzują. Nawet jeśli przed ciążą byłyśmy samowystarczalne to w ciąży potrzebujemy dużo miłości. Facet powinien brać odpowiedzialność za rodzinę i pomoc partnerce przejść przez to.

Gość gość
Witaj w klubie Mój też chcę być najważniejszy. Nawet mi powiedział ze się boi ze dziecko będę kochała mocniej od niego . Czuje się jakbym sama sobie splodzila dziecko.. nie wierzę juz ze się zmieni. Mam termin za 2 tygodnie. Chce odejść jeszcze przed porodem

Gość gość
Bo niedojrzali faceci traktuja wlasne dziecko,jak rywala :-o ....dramat....

Gość gość
Eh szkoda gadać. Tak chciał dziecko. Planowaliśmy je od dawna a teraz ma wszystko w d...pie.nie był ze mną na żadnym usg. Nie chce go nawet widzieć przy porodzie. Mam dość. Wole samotne macierzyństwo niż takie życie. Na szczęście mam własne duże mieszkanie i własne dochody .nic od niego nie chce.niech sobie dojrzewa kolejne 10 lat a ma już 34! Wiec gowniarzem nie jest. Powinien wiedzieć co w życiu jest ważne