Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy boicie się wojen?

Polecane posty

Gość gość

Każda wojna, nawet jeśli nie zagraża nam bezpośrednimi atakami zbrojnymi to wiąże się z sankcjami i kryzysem gospodarczym... Każdy zna historię drugiej wojny światowej. Pamiętamy lata 19041 kiedy to wojna ogarnęła cały świat . Obawiacie się dziś?

Myślę, że każdy się obawia tego typu spraw. Nawet bez znajomości historii samo słowo "wojna" wzbudza w nas obawę. To całkowicie naturalne.

Gość gość
Ja się boje.. strasznie:( Teraz się wydaje, że to tylko kwestia czasu jak Rosja na nas najedzie, zaraz po Ukrainie.. ja jestem przerażona

Gość gość
Ale wiecie o co mi chodzi prawda? O to że my wszyscy w jakiś sposób jesteśmy od siebie zależni i każda wojna każdy konflikt zaburza tą zależność, ogranicza i czasami po prostu trzeba na kogoś jak to wyżej napisałaś ,,najechać" napaść zaatakować kogoś -żeby ocalić swoją własną skórę-tak jest ten świat skonstruowany niestety, że pokojowo się nie da a zbrojnie to już tak. No więc my wojenek nie potrzebujemy do niczego, ale niestety nas nikt pytał o zdanie nie będzie. Im więcej konfliktów na świecie tym większe prawdopodobieństwo że i nam to grozi. Bo wojna zaburza wszelki porządek i równowagę która na co dzień pozwala nam przetrwać.

Gość gość
Zaczyna się zawsze od chciwości tak jak w przypadku Hitlera Putina Syjonistów Świeccy mają to w nosie -jedyne czego pragną to pokój i święty spokój! Ale są też tacy co mają gen żołnierza agresora i stanowią sporą część populacji To dla nich są hasła polityczne dla nich są ruchy którymi można podburzać lud, manipulować i nawoływać do bezsensownej nieustannej wojny. Wszystko to dla rynków zbytu broni i strumieni kasy jaka się z tym wiąże. A głupi lud? Wciąż wierzy? Czy media zdołały już nas oswoić z tym że jest jak jest i nikt już nic do powiedzenia nie ma? Po co one w ogóle są? Służą wyłącznie tym którzy na wojnie zarabiają. Dziennikarz to zwykła dziwka a prezes tv to hiena. Nikt nic nie robi a wojny jak były tak są.

Gość gość
Zawsze się znajdą tacy, którzy będą gotowi zabijać...

Gość gość
Wojny się nie boję. Raczej nikła szansa aby dotarła za ocean. Ktoś kto ma swoje gospodarstwo i trochę zwierząt domowych, przetrwa dobrze, tak jak za komuny gdy półki w sklepach były zupełnie puste.

Gość gośćula
07.14 - zza ocean to znaczy ? mieszkasz w australii ,usa ,czy meksyku? "acha akurat"dobra nuta ,dobry wiersz , jak zawsze -na czasie