Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o ludziach którzy zmywają naczynie w zlewie

Polecane posty

Gość gość
O ludziach zmywających naczynia w zlewie myslę, że maja wszystko ok pod sufitem. W przeciwieństwie do tych, którzy zmywają naczynia w kiblu albo w bidecie. x PS - niebawem autorka założy temat: Co myslicie o ludziach podmywających sie w umywalce :)

Gość bojawiem wszystko
wow..toście mnie dzisiaj zaskoczyliście tematem :D w zlewie jest spoko - w kiblu jest trudniej, bo strumień ze spłuczki strasznie rozbryzguje przy płukaniu :D

Gość gość
Ja tam lubię średniowieczne metody :) Po co mi zmywarka? BTW miałam, ale wydałam :D

Gość gość
kury domowe są od tego aby myć ręcznie, a nie jeszcze im zmywarki kupować. Ciekawe co by robiły cały dzień

Gość gość
Jak można myć w zlewie :-/ Myślałam że tylko patologiczne rodziny, rodziny alkoholików tak robią :-/

Gość gość
Autorka ,chuj ci do tego kto jak gary myje, jestes poprostu pusta krowa, ktora ma zmywarke i robisz z tego sensacje. Mysle ze maszdwie lewe rece i nasrane wełbie:-) .

Gość gość
Autorka ,ch*j ci do tego kto jak gary myje, jestes poprostu pusta krowa, ktora ma zmywarke i robisz z tego sensacje. Mysle ze maszdwie lewe rece i nasrane wełbieusmiech.gif . I do tego jeszcze analfabeci

Gość gość
Mamy trzy budynki na terenie i dość miejsca i na piwnice i na kuchnie i na warsztat. Zawsze chcieliśmy kuchnie w piwnicy, dlatego ją przebudowaliśmy z pomieszczeń, które nie były uzywane. A teraz lubimy tam przesiadywać w upalne dni. Jest od północy, więc się wcale nie nagrzewa. Nawet kanapę tam wstawiliśmy i tv :D

Gość gość
a co ma bida zrobić jak jej nie stac na zmywarkę? niektórzy nawet wody bierzącej nie majo

Gość gość
jak nie majo to niech se kupio

Gość gość
Do tych, co nie mają zmywarki. Kiedyś prałam w pralce wirnikowej i mimo, że miałam pieniądze i wszyscy mnie namawiali na automat, upierałam się, że ta też jest super i pierze się tak samo. Dzisiaj już trudno byłoby mi obejść się bez automatu i żałuję poniewczasie, że tak długo ciężko pr5acowałam piorąc wszystko w pralce wirnikowej. To samo było ze zmywarką: "a po co mi zmywarka na nas dwoje, na te dwa talerze i kilka kubeczków". Kupiłam wąską zmywarkę w końcu, bo wszyscy tak mi brzęczeli, że chciałam ją zwyczajnie postawić, że mam i że dajcie mi spokój. :D A teraz naprawdę trudno byłoby mi się obejść bez niej. przecież to są nie tylko dwa kubki czy talerze. To są salaterki, garnki, sztućce, talerzyki, półmiski. Nie jesteśmy samotnikami, odwiedzają nas ludzie i tym samym ilość tego wszystkiego automatycznie się zwiększa. Tym, którzy jeszcze o zakupie zmywarki nie pomyśleli chciałam tylko powiedzieć, że jest bardziej przydatna nawet od pralki automatycznej. Albo tak samo przydatna jak ta pralka. Naprawdę. ;)

Gość gość
Ja nie mam zmywarki, bo po prostu nie mam na nią miejsca i co mi zrobisz? :P

Gość gość
kuchnia letnia to druga kuchnia, w której jest brud i smród. Dlatego jest w piwicy. U dwójki znajomych widziałam takie coś. Mają kuchnie na partrze, odpicowane ale ich używają tylko w razie wizyty gości. Na codzień używają tych w piwnicy bo im szkoda używać i brudzić tej pięknej kuchni. A ta piwnica to masakra. Muchy , smród i dziwie się autorce , że lubi w takim czymś siedzieć.

Gość gość
Ale ja siedzę w mojej kuchni a nie w tej u twoich znajomych :D

Gość gość
Prawda jest taka, ze zmywarki nie ma tylko ten kogo na nią nie stać, czyli biedota i margines społeczny.

Gość gość
Ogłoszenie: Kupię zmywarkę na jeden talerzyk, jeden kubek i jedną łyżeczkę! Na razie takiej nie widziałam, więc stosuję średniowieczne metody mycia w zlewozmywaku...

Gość gość
No popatrz, a ja MAM zmywarkę i nie używam i myję w zlewie. Wynajmuję mieszkania, za miesiąc podpisuję umowę na własne. I nie zamierzam kupować zmywarki, której nie będę używać. Mieszkam sam, tabuny ludzi mi się przez dom nie przewalają i zwyczajnie mi niepotrzebna. Rozumiem, jak ktoś ma rodzinę, ale ja bym ją 2 tygdnie zapełniał - bez sensu

Gość gość
"Co sądzicie o ludziach którzy zmywają naczynie w zlewie" - Że nie boją się, że ich garnek pożre?

Gość gość
A czy nie sądzicie, że autorka jest lekko stuknięta?

>>>A czy nie sądzicie, że autorka jest lekko stuknięta?<<< Patelnia spadła jej z suszarki na głowę :D :D :D. Dlatego boi się zbliżyć do zlewu :D :D :D.

Gość gość
Ja mieszkam sama, stać mnie na zmywarkę i nie tylko na zmywarkę,ale jej n ie posiadam bo jest mi zbędna, myje i będe myła gary w zlewie,co ma patologia i alkoholizm do nie posiadania zmywarki,ludzie leczcie się

Gość gość
Ewidentnie autorka nudzi sie i zaklada tematy "co sadzicie",ale niech tam.Mam taki nawyk ,ze zmywam od razu kazdy talerz,nie lubie jak leza.Co do zmywarki to wyjmowalam z niej brudne nie do konca umyte rzeczy.tak na marginesie wielu bogatych ludzi nie a zmywarki,samochodu,telewizora.Czy musze miec bo inni maja? raczej nie:P

Gość gość
Nie wstyd Ci zajmowac sie innymi ludzmi,nie masz wlasnego zycia.Co Cie obchodzi patologia,alkoholicy,byc moze maja wiecej oleju w glowie niz ty

Gość gość
do zmywaka - marsz

Gość gość
idiotyczne sa naskakiwania ludzi , ktorzy myja w zmywarce, na tych, co recznie i na odwrot. Wolnośc jest. Ja ze swojej strony napisze tylko, ze choc jest nas dwojka, kocham zmywarke. jak za malo naczyn, to dopelniam wazonami, roznyumi drobiazgami z lazienki, sloikami, czyms szklanym/porceanowym , co sie zakurzylo w pokoju. Najbardziej kochamwtedy, kiedy przyjda goscie a mnie nareszcie wisi, ile zuzyja kieliszkow, talerzykow, filizanek itd. I juz nie chodzi o mycie, tylko o to,ze nie trzeba wycierac i polerowac. No i ze nigdy nie ma gory naczyn w zlewie, bo od razu wkladam do zmywarki. Poza tym nienawiedzilam myc garnkow od dolu i z boku. No i prawda jest,ze na mycie w zmywarce zuzywa sie zdecydowanie mniej wody. A zuycia pradu nawet nie zauwazam. Zresztą dla mnie nie ma nic cenniejszego,niz czas. Ale wolna wola, nikomu do kuchni nie zgladam

Gość gość
Nie każdemu zmywarka się opłaca. Jeśli ktoś mieszka sam, albo mało gotuje może sobie zmywarkę darować. Poza tym są osoby, które po prostu lubią zmywać ręcznie. fajny blog o oszczędzaniu www.finansedomowe.blog.pl

Gość gość
sa roznej wielkosci zmywarki jak byscie nie wiedzieli wiec tlumaczenie ze mieszkam sama i mam malo do zmywania jest bzdurne sa zmywarki 60 -standart sa zmywarki 40 sa zmywarki malutkie ustawiane na blat kuchenny wygodne dla singla

Gość fiiifii
oj dajecie się wpuszczać w maliny gimbusce co to pewnie nawet pralki nie ma i pierze na tarze a tutaj chwali się zmywarką kto normalny chwali się że ma zmywarkę w XXI wieku? albo ktoś ma bo chce,albo nie ma bo nie chce mieć

Gość gość
Ahahaha :D Ale temat :D Niedługo przeprowadzamy się do własnego domu i nie chcę mieć zmywarki choć byłoby mnie na to stać. Póki mam dwie ręce to mogę sobie sama umyć talerze :p

Gość gość
do gość dziś a pralke kupujesz czy tez eg zasady ze jak masz dwie rece to sama sobie upierzesz ( majty i skarpety moze tak ale np posciel lub kurtke zimowa?)