Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwonkaaaa

ślub w trampkach

Polecane posty

Gość czerwonkaaaa

hej, co o tym myślicie? zarówno ja i narzeczony jesteśmy fanami kultowych trampek - czerwonych conversów. Ślub bierzemy cywilny . Ja mam prostą koronkową białą sukienkę na grubych ramiączkach, dopasowana, mój narzeczony czarny garnitur. Nie mam welonu, diademu, toczka ani wianka, a na ślub będę miała uczesanego kłosa. I do ślubu idziemy oboje w czerwonych trampkach, ja będę mieć czerwone paznokcie i usta, bukiet z czerwonych róż a facet czerwoną różę w butonierce.

Gość gość
ja nie poszłabym w tramkach

Gość gość
Spoko, sympatycznie :) Jeśli dobrze się w tym czujecie. Znam dziewczynę, która do ślubu przemalowała swoje glany na biało sprayem. I jest szczęśliwa czego i Wam życzę!

Gość gość
Zawsze mi się wydawało, że ludzie którzy biorą ślub są dojrzali do tego wydarzenia i wiedzą że pewne sytuacje wymagają odpowiedniego stroju. A trampki nie są na pewno obuwiem dostosowanym do takiej uroczystości

Gość gość
Urzędnik nie przychodzi w trampkach by udzielić ślubu,nie zakłada dresów albo bikini w gorące dni tylko ubiera się stosownie do wykonywanej pracy by oddać szacunek ludziom którym udziela ślubu. Taki urzędnik patrząc na was nie potraktuje was poważnie. Będziecie dla niej lub niego jedynie smarkaczami którzy umyślili sobie ślub ale nie bardzo wiedzą jak się nawet na niego ubrać.

Gość gość
a ja nie widzę w tym nic złego. macie się dobrze czuć i po latach z uśmiechem wspominać patrząc na zdjęcia :) znam parę która do ślubu szła w glanach i facet w spodniach od garniaka, białej koszuli i niebieskich szelkach :)

Gość gość
na samą uroczystość należało by się stosownie ubrać a trampki założycie do sesji zdj ;)

Gość gość
ja do ślubu bym nie założyła, bo to jednak uroczystość i wymaga jakiegoś wyglądu. Tak jak ktoś pisał, urzędnik nie przyjdzie przecież w dresie żeby było zabawnie i żeby pokazać jaki jest wyluzowany. Na przyjęcie po ślubie można założyć trampki

Gość gość
Slicznie będziesz wyglądała :)

Gość gość
A polaczkicebulaczki tylko krytykuja. Polska jest 100 lat za murzynami. Mieszkam w Australii i tu mozesz brac slub gdzie chcesz i w czym chcesz w koncu to twoj dzien i nikt ci nie ma prawa dyktowac co jest stosownym strojem a co nie.

Gość gość
dla mnie super pomysł! też rozważałam.

Gość gość
"A polaczkicebulaczki tylko krytykuja. Polska jest 100 lat za murzynami. Mieszkam w Australii i tu mozesz brac slub gdzie chcesz i w czym chcesz w koncu to twoj dzien i nikt ci nie ma prawa dyktowac co jest stosownym strojem a co nie. " Obowiązują pewne stosowne stroje. Nie wiem czy chciałabyś bym jako nauczycielka przychodziła kiedyś do twoich dzieci w mini ledwo zakrywającą pupę,obcisłej bluzce z dekoldem odsłaniającym mój dość duży biust. Zapewne wraz z innymi rodzicami uznałabyś to za niestosowne i zgłosiła sprawę do dyrektora. Zastanów sie zatem czy w stroju nie obowiązują pewne normy

Gość gość
Co ty w ogole gadasz i porownujesz. To jest ich dzien i moga przyjsc w czym chca toc nie ida do slubu na golasa. Nauczycielka dzieci moich znajomych ma dredy i tunele w uszach i wszystko jest w porzadku. Byc na wpol golym czy w bikini na slubie/w pracy to jednak inne sytuacje niz trampki. ..

Gość gość
To może spróbuję we wrześniu przyjść do pracy we wcześniej opisanym stroju i zobaczymy reakcję rodziców. W końcu każdy dzień to mój dzień i mam prawo ubierać co chcę - wedle twoich zasad

Gość gość
Wielka Pani mieszkająca w Australii ....no sorry są miejsca które zobowiązują do zachowania etykiety takim miejscem jest choćby Urząd Stanu Cywilnego! należało by zachować odrobinę kultury i klasy po uroczystości biegaj z gołą pupą jak Ci wygodnie ale idąc tam miej zasady !

Gość gość
gość dziś To jest przecież sesja zdjęciowa a na sesję to niech sobie nawet kalosze założą. Do urzędu czy kościoła nie wypada przyjść niestosowanie ubranym

Gość w czerwonej sukience
świetne. ja się zdecyduje na kościelny ale w krótkiej białej kiecce i jak najwięcej dodatków czerwonych i buty na mikrym obcasiku bo mój facet nie wysoki jest. życzę Wam szczęścia...na bank będziecie świetnie wyglądać na ślubie ;), nie przejmujcie się gadaniem. szczęśliwej miłości Wam życzę...

Gość gość
bo nie wszyscy mają klasę...

Gość gość
Teraz nie ma się czemu dziwić.Idiotów w Polsce dostatek.

Gość szczesliwa i niedojrzala zona
Też brałam ślub w trampkach. Do tego świadkowie z ulicy, a po ślubie zamiast wesela pojechaliśmy kochać się na łące :P 13 lat po ślubie, nie żałuję niczego.

Gość gość
A masz kontakt z rodziną którą "olałaś" ?

Gość gość
Do slubu nie na sesje jak najbardziej. Ja sama na weselu zdjelam szpilki i wskoczylam w glany, czarne! Moja swiadkowa miala tez czarne w kolorowe kwiaty. Bylo pare zdjec, stopy odpoczely i znow szpilki;-)

Gość gość
Kobieta z klasą wytrzyma całą imprezę na wysokim obcasie,ewentualnie zmieni na ciut niższe ale nigdy nie na płaskie albo glany czy trampki

Gość gość
Dziewczynko, buty zmieniamy do sesji. Stopy odpoczywaja przy okazji...nie ma to nic wspolnego z klasa czy jej brakiem.

Gość gość
do sesji to można zmienić ale niektórzy pisali że w trakcie wesela zmieniają sobie buty na trampki lub glany

Gość szczesliwa i niedojrzala zona
Pytanie o olaną rodzinę było do mnie? Jeśli tak, to odpowiadam - mam w rodzinie opinię dziwaczki (i dobrze mi z tym:)), a moja niechęć do wesel była znana od dawna. Więc gdy kilka miesięcy później zaprosiliśmy kilka najbliższych osób na elegancki obiad, gdzie powiedzieliśmy im o ślubie, nikt nawet się specjalnie nie zdziwił, fochów też nie było... :P

Gość gość
Iść w trampkach na swój ślub wiocha!

Gość gość
do szczesliwa i niedojrzala zona Zatem jak sama stwierdziłaś masz opinię dziwaczki i dziwię się że rodzina chce utrzymywać z tobą kontakt. Gdyby mnie dziecko nie zaprosiło na swój ślub to mogłoby zapomnieć o najbliższej rodzinie

Gość mili lileczka
SUPER to jest wasz dzień przynajmniej to jest przemyślane, a czy waszym zdaniem te wieśniary w beziastych sukniach, zalakierowanych na sztywno kłakach, diademach i getrach na jeden palec są stosownie ubrane? bo moim zdaniem są przebrane jak na balik w przedszkolu ale ich się nikt nie czepia ciekawe dlaczego? ach no tak bo ey w większości tak wyglądałyście na ślubie :o