Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Borówka amerykańska uprawa

Polecane posty

Gość gość

mam taki mały, przydomowy ogródek i mysle nad tym, zeby posadzic w nim borowke amerykanska. czy ktoras z was uprawiala? oplaca sie?

Gość gość
ja mam u siebie borowke am. i jagode kamczacka. borowka jest bardziej slodka, wiec zalezy co wolisz. ogolnie w uprawie nie sprawia problemów :) ja sadzonki kupowałam u romanskich w tarczynie.

Gość gość
polecam się zapoznać z poradami dot. uprawy, bo wbrew pozorom nie jest super łatwa: http://www.borowka.pl - tu znajdziecie sporo przydatnych informacji :)

Gość katherina35
Też się zastanawiam nad kilkoma krzaczkami bo niedawno z mężem kupiliśmy działkę pod warszawą. Sprawdzam właśnie stronę romańskich i widzę, że skupiają się głównie na uprawie borówki no i niedaleko mamy więc chyba się z nimi skontaktuje i sprawdzę :)

Gość gość
ja czasem coś u nich kupuję latem, różne sadzonki, bardzo fajnie potrafią doradzic i to mi się podoba w tyej firmie najbardziej, nie spławiają cię jak kolejnego klienta, tylko opowiadają o roślinach, widać zę to ich pasja....

Gość gość
Mówicie o szkółce Złota Jagoda (www.borowka.pl) w miejscowości Głuchów? Już mi o nich ktoś opowiadał, że bardzo profesjonalni i pasjonaci :)

Gość gość
Mówicie o szkółce Złota Jagoda (http://www.borowka.pl) w miejscowości Głuchów? Już mi o nich ktoś opowiadał, że bardzo profesjonalni i pasjonaci :)

Gość gość
super pomysł. W http://romanscy.info/ mają sadzonki, podpowiedzą Ci jak o nią dbać i jak ją hodować

Gość gość
A może do borówek dosadź jeszcze Jagodę kamczacką? Fajna odmiana, ja sadzonki kupuje zawsze w Gospodarstwie Ogrodniczym w Tarczynie u Pauliny i Bartłomieja Romańskich. Sadzonki mają najwyższej jakości, a hodowla jest ich pasją od lat

Gość gość
Tak, tak Romańscy są świetni ja miałam od nich na początku tylko borówkę a potem mnie namówili żeby właśnie sobie jagodę kamczacką dobrać której prawdę mówić nie znałam wcześniej, to był świetny wybór bo jest pyszna i aromatyczna a przetwory wychodzą z niej nieziemskie

Gość gość
Ja w tym roku oprócz borówki zasadziłam żurawinę. Też kupuje u pani Paulinki Romańskiej z Tarczyna. To ona własnie namówiła mnie na żurawinę, doradziła co mam robić, jak dbać o sadzonki itd.

Gość barramek
borówkę amerykańska sadzi się w kwaśnym torfie i każdy krzak powinien mieć min. 50 l takiego torfu podczas sadzenia ...póżniej się nieco dosypuje takiego torfu (3-5 l ) rocznie , albo zakwasza siarczanem amonu

Gość gość
A my na działce mamy żurawinę, w przyszłym roku wprowadzimy borówkę amerykańską ! Żurawinę sadzimy od tego roku, ale ładnie się wszystko przyjęło dlatego mamy nadzieje, że z borówką bedzie tak samo. My kupujemy sadzonki w sąsiedniej wsi u Jarosińskich (borowka.info.pl) , pani Justynka zna się na sadzonkach, doradziła nam gdzie posadzić nasze sadzonki jak o nie dbać. Bardzo fajne mają podejście do klientów.

Gość gość
U mnei był taki probelm, że ilekroć zasadziłam borówke w ogole nie chciala sie przyjąć. Stosowałam przerózne metody zeby sie przyjela, w koncu dałam sobie spokoj na jakiś czas. W zeszłym roku podjęłam kolejną próbe z tym ze sadzonki kupiłam u Jarosińskich w sąsiedniej wsi Grzedy. Pan Krzysiu wyjaśnił mi w czym tkwił problem i od tamtej pory mam przepiękne sadzonki. Jednak jak się kupuje u kogoś kto się naprawde na tym zna i mozna zasięgnąć porady to i z marnego "sadownika" moze narodzić się sadownik z krwi i kości :D

Gość dziewczynajakmalina80
kilka razy sadziłam borówkę, ale zawsze coś było nie tak i moja uprawa nie dawała plonów, w tym roku pierwszy raz moje borówki obrodziły i wszystko było okej! myślę, że to kwestia sadzonek, wcześniej kupowałam na targu, teraz skorzystałam z oferty Gospodarstwa Ogrodniczego Borówki Amerykańskiej państwa Jarosińskich. Oprócz sadzonek, dostałam w pakiecie zestaw niezbędnych informacji na temat uprawy borówki amerykańskiej :)))

Gość gość
polecam, opłaca się, to naprawdę świetna sprawa, sama mam trochę w gródku i polecam :) a jak ktoś chce kupić sadzonki - polecam te od Romańskich, dobre ceny i bardzo dobra jakość

Gość gość
Ogólnie Romańscy sa bardzo pomocni, prowadzą swój biznes doskonale, sami z nimi współpracujemy, od samego początku, nie możemy powiedzieć złego słowa