Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam ogromny problem z wyborem kierunku studiów zostały same najgorsze :(

Polecane posty

Gość gość

Chcialabym wziąć udział w rekrutacji w II naborze na UWM-ie bo złożyłam na WUM do Wa-wy i się nie dostalam bo mieli bardzo wysokie progi na wybrany przeze nie kierunek , paru pkt mi zabrakło i kicha złożyłam tylko tam...zamierzam za rok składać na ten sam (Dietetykę) tyle że ty razem na UWM w Olsztynie już nie do Wa-wy i chcialabym w tym roku rozpocząć studia w trybie niestacjonarnym a za rok studiować Dietetykę stacjonarnie (bo tylko tak można) ale lista kierunków na których są jeszcze wolne miejsca w trybie niestacjonarnym jest niezadowalająca...myślicie ze warto coś z tego wybrać...szkoda zmarnowac rok.

Gość gość
słabo - ja jak szłam na studia to miałam 3 kierunki wybrane na uniwerku i dwa na polibudzie - awaryjnie - ale dostałam się tam gdzie chciałam - potem na V sem mnie wyebali i od października wznawiam ;p a dodatkowo jeszcze na wszelki wypadek przeszłam rekrutacje ponownie i też się dostałąm co prawda tam 30 od końca :D ale jest.

Gość gość
ja bym chciala dietetykę ale nie mam glowy do scislych przedmiotow, skonczylam psychologie, ale to nie to samo:( moze pojde na pscyhodietyke w ten sposob chociaz troch lizne tego co chcialam

Gość gość
Ja bylam na bio-chemie w LO i jestem nieskromnie mówiąc zdolna bo mam bd pamięć i dar do maty choć nigdy się nie uczę..:) Zapomnialam wkleić te kierunki żebyście mi doradzili czy wgl warto

Gość gość
,Ekonomia,Geodezja i Kartografia - Geodezja i geoinformatyka,Geodezja i Kartografia - Geodezja i szacowanie nieruchomośc

Gość vzvzvzv
Dajcie sobie spokój ze studiami. Jedyne czego warto się uczyć to języki obce. Podstawowy angielski, plus niemiecki, francuski, hiszpański, a najlepiej arabski i chiński. Znając biegle wyżej wymienione języki, dacie sobie radę w życiu bez studiów.

Gość gość
Bezpieczeństwo narodowe,Budownictwo, Dziennikarstwo i komunikacja społeczna

Gość gość
Gospodarka przestrzenna,Technologia żywności i żywienie człowieka,ZarządzanieZootechnika

Gość gość
Informatyka Mechanika i budowa maszynPedagogika - Edukacja wczesnoszkolna i przedszkolnaPedagogika RolniTechnika rolnicza i leśna

Gość gość
Który najlepszy wg was?

Gość gość
To są Niestacjonarne studia pierwszego stopnia

Gość gość
zarządzanie jest ok- studiowałam to i z mojej grupy wszyscy dziś, łącznie ze mną mają dobre prace za fajną kasę. oczywiscie języki byc muszą.

Gość gość
a gdzie pracujecie? i ile zarabiacie? Czy studia są ciezkie? N ajkaie przedmioty kladzie się nacisk ?

Gość gość
idź do policealnej na dietetykę albo psychologię żywienia albo coś takiego. To będzie w weekendy, a jak za rok pójdziesz na studia, to od razu po ich skończeniu od razu wejdziesz w rynek z większą ilością dyplomów z tego kierunku niż sami absolwenci studiów. Bo wiadomo, że trzeba się cały czas dokształcać i robić kursy, to czemu by nie zacząć od razu?

Gość gość
a jak nie policealna, to żywienie człowieka.

Gość gość
myślalam o tym ale to dwa bd podobne kierunki bo na technologii żywienia robiłam specjalizacje dietetyka...a może lepiej by bylo to zarządzanie skończyć zaocznie bo trudno będzie może mi potem studiować dziennie dietetykę i technologię...zarządzanie chyba jest prostsze i zawsze to coś innego tak dla odmiany co myslicie?

Gość gość
sory za błąd nie "robiłam" tylko "będę robiła" :P

Gość gość
Ale bez sensu. Pomyśl sobie. Dobry specjalista w danej dziecinie robi jak najwięcej kursów (niekoniecznie od razu) a nie kończy tylko na studiach. Więc nie ma sensu, żebyś studiowała coś zupełnie odbiegającego od zawodu, który chcesz wykonywać, czyż nie? Nie lepiej porobić jak najwięcej pokrewnych kursów, kierunków studiów, techników? Jeśli tylko Cię stać i masz czas, to przemyśl takie rozwiązania. A jeżeli kilka przedmiotów się będzie zazębiać, to raz, że będzie Ci łatwiej na drugich studiach, bo tych przedmiotów nie będziesz musiała się uczyć, a dwa, jeśli liczba godzin będzie podobna, to możesz je wręcz przepisać z indeksu jednego kierunku na drugi i nawet byś egzaminu drugi raz nie miała z tego kierunku. ;)

Gość gość
Przepisywać ze studiów, bo z technika to nie, ale i tak jak w technikum się czegoś nauczysz, a ten przedmiot powieli się na studiach, to będziesz miała mniej nauki do sesji, bo tylko sobie przypomnienie krótkie zrobisz.

Gość gość
Wiesz co niby dobrze mówisz ale wiesz jak to jest chcialabym być taka wykształcona wiesz mam skończone 2 kierunki itd. a technologia żywieności i zywienie czlowieka to maszyny...i nuda chyba.

Gość gość
kierunek niema znaczenia itak bedziesz bezrobotnym

Gość gość
to zalezy czy zamierzasz ciągnąć ten drugi kierunek, czy za rok jak dostaniesz sie na dietetyke to go rzucic jesli rzucic to szkoda czasu lepiej znalezc prace, moze wyjechac zagranicę czy zainwestowac w jakies kursy te kierunki ktore podalas sa wg mnie dobre i w dzisiejszych czasach najbardziej przyszlosciowe, ale w zaden sposob nie lacza sie z dietetyka, w sumie została ci geodezja i ekonomia, ja bym juz szla na ta ekonomie jesli bedziesz chciala 2 kierunki ciagnac, bo geodezja jest chyba na inż? jesli tak to bedzie trwala 4 lata

Gość gość
a przepraszam widze ze pozniej podalas wiecej kierunków a technologia zywienia to nie czasem nauka m.in o gotowaniu?? przynajmniej w technikach tak ten kierunek wygląda skoro koniecznie studia to ekonomia zarzadzanie lub ta technologia żywienia, sprawdz najlepiej przedmioty na tej technologii i zobaczysz na czym to polrga

Gość gość
Odpowiedź nasuwa się sama :D Nie idź na żadne.

Gość gość
Dziękuje za odpowiedź :) Slyszala ze po technologii mozna nadzorowac produkcję i pracować w sanepidzie..a na tech zresztą jest specjalizacja Dietetyka więc to sie łączy chyba . A ekonomia jest trudna? Łatwo znaleźć prace po tym? Jka wyglądają studia?

Gość gość
Czy ktoś z Was mógłby wejść na strone UWM , zobaczyc ofertę studiów w II naborze i doradzic mi coś albo ze stacjonarnych albo niestacjonarnych?