Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicjawawa

Do kiedy pielucha na noc

Polecane posty

Gość Alicjawawa

Mój syn skończył 5 lat. Na noc zakładam mu pieluszkę bo sika. Moja szwagierka ostatnio zwróciła mi uwagę że jest coś nie tak i powinnam zrobić badania synkowi bo ona ze swoim dzieckiem nie ma takiego problemu. Czy powinnam się martwić i faktycznie iść do lekarza z synkiem.

Gość gość
No 5 lat i pielucha to jest jednak przesada. Ja zakładałam swojemu do czasu aż pieluchy po nocy były po prostu suche. Może do 2,5 roku. Pilnuj żeby się wysikiwał przed snem i nie dawaj picia dużo już wieczorem. 5 latek z pieluchą to lekka przesada.

Gość gość
No moim zdaniem zdecydowanie za długo ma te pieluchę jesli jest zdrowy. Moja córka po nauczeniu się sikania do nocnika, a miała 2 lata z haczykiem, jeszcze przez jakiś czas miała zakładane pieluchy na noc, ale niedługo.. Była to kwestia 2-3 msc. Jak poszła do przedszkola w wieku 3 lat to pieluchy byly już ostatecznie pożegnane.

Gość gość
Moja córa ma dwa lata i śpi bez. Synowi mokre noce zdarzały się do 6r.ż (ale spał już bez pieluchy- nie wyobrażam sobie 4-5-6ltaka w pieluszce :O). Z tym, że syn miał faktycznie problem. Mówi się, że do 5r.ż. dziecko powinno już przestać się moczyć. JEśli więc Twoje dziecko nie tylko śpi w pieluszce ale także regularnie ją moczy to zainteresowałabym się tym. Zacznij od pediatry- powinien zrobić podstawowe badania i skierować Cię do nefrologa.

Gość gość
Podobnie, uważam, że pięciolatek w pieluchach, to przegięcie. Wogóle dziwię się, że do tej pory nic w tym dziwnego nie widziałaś.

Gość gość
No to,jak zdejmie,to bedzir moczyl lozko....zrob badania dziecku,ale chlopcy czesto tak maja,to jest moczenie pierwotne i nauka nie ma wplywu,dziecko w nocy nie ma kontroli ,ale przeciez wiadro pomyj na kobite trzeba wylac :-o

Moim zdaniem 5 lat to za długo. My zrezygnowaliśmy jak miał 2,5 l. i nie dlatego że pielucha była sucha ;) Po prostu uważam że nocne odpieluchowanie nie różni się niczym od dziennego :D Tuż przed spaniem siku. W nocy jak się bardzo wiercił to sadzałam na nocnik - siku i do spania. Potem po paru tygodniach przestał się wiercić i wytrzymywał z sikaniem całą noc.

Gość gość
Myślę że nie ma reguły. Pierwsze dziecko do 3 lat miał w nocy pampersa. Drugiemu teraz odstawiłam ma prawie 5 lat. I cóż komu do tego. Widocznie nie jest gotowy na to . ...

Gość gość
W nocy jak się wierci ....... pisze ktoś wyżej. OK . Bo miałaś dziecko pewno w pokoju tym co ty spala. A jak dziecko ma swój pokój to jak niby ma wiedzieć że się .. Wierci

Gość gość
moj syn wczesniak 2 lata 2 mies jak spal bez pampersa.nie wierze, ze 5-latek jeszcze ma na noc pampka, to chyba prowo

Gość gość
spoko, do 8 lat poczekaj i dopiero wtedy sie zainteresuj problemem

Gość gość
a ja miewałam wątpliwości jak zakładałam mojej niespełna 3-letnie córce pieluchę... moja starsza córa nie sikała nigdy w nocy, nawet jako niemowlę po nocy pampers był suchy, więc bardzo wcześnie zrezygnowaliśmy, tym bardziej że miała skórne problemy. Młodsza sika w nocy do dziś, ma 3,5 roku. Do około 3 lat zakładałam jej pieluchę, inaczej musiałam w nocy czuwać i prowadzać na sedes na "śpiocha". Przed 3 urodzinami zaczęła sama budzić się na siku i do dziś wstaje. Wieczorem zawsze robi siku i przed 3-4 maszeruje... Nie słyszałam o 5-latku z pieluchą... jak on się z tym czuje? pozwala sobie zakładać pieluszkę? Pytam, bo moja nie pozwalała, płakała, że nie jest dzidzią i zakładałam jej jak już spała a zdejmowałam jak jeszcze spała, bo rano znowu był płacz że ma pieluchę...

Gość gość
"Po prostu uważam że nocne odpieluchowanie nie różni się niczym od dziennego smiech.gif" No to jestes glupia i mało wiesz o budowie człowieka . Jeszcze raz...za to ze budzimy sie w nocy jest odpowiedzialna pewna przesadka w mozgu . Puki ona nie dojrzeje to dziecko nie czuje ze chce mu sie siku.Jest jakiś procent osob które maja tak do końca zycia .