Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy w praktyce lepszym adwokatem jest mezczyzna czy kobieta?

Polecane posty

Gość gość
Płeć nie ma znaczenia

Gość Młoda prawniczka bez staniczka
To zależy z co chcesz żeby robił taki adwokat bo jak masz zamiar z nim się rypać to weź przeciwną płeć do twojej to będzie wygodniej.

Gość gość
prosze o powazne odpowiedzi

Gość gość
czy w sadzie, czy w policji, prokuraturze kobieta adwokat ebdzie traktowana tak samo jak facet? np. drobna kobietka adwokat? taki adwokat mezczyzna to moze byc postawny, barczysty, powazny glos, wejdzie huknie i od razu szacun

widzialem niesamowite laski w tym zawodzie, ze az milo bylo popatrzec i czasem kopara opadala jak dowalaly szpile, a widzialem tez totalne pomylki. u facetow podobnie. dlatego uwazam ze w praktyce jest lepszym ten, kto przyklada do tego czas i wysilek zeby sie rozwijac. np na polu informatyki, ekonomi, medycyny, budownictwa jesli tylko takie sprawy mu sie trafiaja...

Gość gość
dobrym adwokatem bedzie ten kto widzac przed soba morderce ktory mu mowi ze jest morderca pomaga mu za pieniadze albo za darmo uniknac odpowiedzialnosci a potem na sali sadowej widzac rodzine ofiary i patrzac im w oczy opowiada z calym przekonaniem ze biale jest czarne ze jego klient jest niewinny mimo ze 10 min. wczesniej z nim romawial i ten mu opowiedzial dokladnie jak komus rozwalil leb siekiera obrzydliwe ale jak widac istnieja tacy "ludzie"

Gość NiunciaPunciaSexy29
hahaha zbereźnik - dobre :)

Gość NiunciaPunciaSexy29
ja miałam przyjemność z kilkoma adwo i kilkoma kobietami adwokatami - jedna z nich była tylko w porządku i starała się myśleć i używała kodeksu... natomiast z facetów każdy się nadawał ....

Gość gość
Tak Nincia, bo pewnie faceci ci powiedzieli, ze ładnie wyglądasz, a pani adwokat nie prawiła ci komplementów

Gość gość
to niema zadnego znaczenia wszystko zalezy ile masz kasy a zeby adwokat mogl sie podzielic z prokuratorem,sedzia i zostalo jeszcze jemu przeciez to grupa zorganizowana kolesie tak jak lekarze widzieliscie kiedy aby sroka ,sroce wykula oko

Gość gość
jak dla mnie nie ma znaczenia - liczy się skuteczność. Miałam okazję wypróbować i jednego i drugiego adwokata w takiej roli i naprawdę ważne są kompetencje. Choć z ostatnią sprawą wróciłam do adwokata-mężczyzny - www.adwokatfhfwarszawa.pl bo widzę,że w zakresie prawa gospodarczego radzi sobie całkiem nieźle.

Gość gość
bez ruznicy i ten i ta wchodza w uklad z sedzia chodzi tylko aby wyciagnac od potencjalnej ofiary jak najwiecej kasy

Gość gość
Jak ktoś powyzej, tez mysle,że generalnie płeć nie ma znaczenia i nie można generalizowac, aczkolwiek moja zaufana prawniczka ( http://www.drmaliszewskakancelaria.com/ ) jest kobietą i nie zmieniłabym jej nigdy na inną osobę. Świetnie sie rozumiemy i już wiele razy mi pomogła.

w Łodzi najlepsza adwokatka kobieta Maria Wentlandt-Walkiewicz , występuje tez u Jaworowicz widziałam papiery czlowieka któremu pomogła prawnie, mogła więcej kasy od niego wyciągnąc ale nie zrobiła tego zostawiając jego sprawe otwartą na przyszłość żeby klient mógł miec więcej pieniędzy zyskać honor, przyzwoitość i klasa