Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziwna ta moda na mało meskie imiona

Polecane posty

Gość gość
dorzucę jeszcze EMILIAN, FABIAN i NATANIEL :)

Gość gość
o tak, nataniel i natan o pedziowate imiona o okropnym brzmieniu, tak jak i ten caly nieszczesny fabian.

Gość mili lileczka
JE/BNIĘTE JESTEŚCIE! Wszystkie dzieci najlepiej numerujmy zamiast nadawać imiona i będziecie je sobie wołać po peselu :o wszystkie imiona ZŁE! od Adama, przez Fabiana, Natana, Piotra po Gabriela i te wasze skojarzenia takie dokładne, soczyste jakbyście się napawały tymi fantazjami o gejach, dresiarzach, disco-polowcach. a do tej z 19.49 co mówi, że jest cała gama imion między Kazikiem, a Brajankiem - no to jakie pytam się? nawEt Piotra i Adama pojechałyście. To niby jakie KUBUŚ? KACPEREK?

Gość gość
najgejowsze imię to Jakub, Kubuś fuuuuj :P

Gość gość
po słownictwie widac ze to patologia ("je/bniete"). taki wlasnie odpad spoleczny jak ty nazywa syna łłłłoliwierek.

Gość gość
Widzę jakie jest wasze słownictwo za to - geje, pedzie, dresiarze :o ale żadna nie odpowiedziała które imiona są męskie wg was :o Mój syn na imię Drago po ojcu. pewnie wg ciebie pedalskie

Gość Grażyna maj
Drago? Jeżeli nie mieszkacie w Polsce to ok. A jeżeli w Polsce, to trochę popłyneliście z fantazją. No chyba, że chłopiec nosi również zagraniczne imię. Nie lubię imion Gabriel, Fabian, Gracjan bo są zniewieściałe. Kajetan mi się podoba, choć synowi tak na imię bym nie dała, bo ma głupie zdrobnienie. Alan, Denis, Kewin, to moim zdaniem imiona nie na polskie realia. Jakub, Bartosz - zbyt popularne. Mikołaj, Kacper - popularne, a do tego infantylne. Takie jest moje zdanie, ale że ja tak myślę, nie znaczy, że wszyscy muszą tak myśleć. Wyrażam tylko swoją opinię, nie obrażając nikogo. To, że uważam, że imię jest zniewieściałe, nie znaczy, że chłopiec noszący to imię też taki jest (będzie). Nie przypisuje też żadnych imion żadnym środowiskom, znam chociażby Nikolę (a to imię na kafe kojarzy się z patologią) w rodzinie lekarzy, którym daleko do jakiekolwiek patologii. Pozdrawiam :)

Gość gość
Nie..no Gabriel to na pewno pedalskie imie,wszak archanioł Gabriel to nie facet ,nie ?:P A po co zdrabniac imiona ? Na mojego siostrzenca ZAWSZE mowiłam Gabriel,nawet gdy miał roczek :) Moje dzieci maja imiona ,ktorych nie da sie zdrobnic:P,no na upartego mozna ,ale dziwnie wtedy brzmia.. Naprawde Aśka to to samo co Joanna? Dla mnie nie !

Gość gość
Debilki z kafe dają popis. Hau hau.

Gość gość
Igor- pedalskie ?! No co wy gadacie? Mi to sie kojarzy z supermacho ;-)

Gość gość
Do goscia z 18:49 : czy chodzi o malzenstwo z gdanska? bo jesli tak, to zgadzam sie w 100%

Gość gość
Oskar- jak dla mnie dosłownie odpowiednik Oliwiera. Do przedszkola z moim dzieckiem chodził Oskarek, mamusia włosy kruczoczarne, solara i jej ulubiony strój- lateksowa miniów, a ojciec to łysy wytatuowany kark około 40tki ;D super nie ma co X X Hahhahaa. Znam takich :D Tylko ze mamusia solarrowa różowa blondyna a tatuś łysy kark i ma na imię OSKAR :D xD

Gość gość
Jezu, to jakie niby imiè nadać synkowi? Bo już mam Mikołaja, to jak ktòraś pisze infantylne, nie chcę, by kolejny raz jakiejś wpadki nie popełnić. Dodam, że Oskar i Oliwier odpada, bo nie chodzę na solarium.

Gość gość17082014
Oskar i Oliwier odpadają bo nie chodzę do solarium - Hahaha ! To żart? Naprawdę sugerujesz sie kafe w wyborze imienia? Tu żadne imię nie jest ładne. Mam w rodzinie i wsród znajomych dzieci z wymienionymi tutaj imionami i żadne nie jest pokrzywdzone z powodu imienia

Gość prosze o porade
a co sadzice o jonatan, joachim, samuel ? bo chce ktores z tych. ps mieszkamw norwegii i takie imiona sa tutaj latwe dla niech,

Gość gość
Matka pewnego Fabiana woła go "FAFIK" ładnie prawda :classic_cool:

Gość gość
No raczej, że żart:).

Gość gość
A ja miałam w szkole koleżankę Jagodę i wołali chłopaki za nią Jagoda zrób mi loda!!! Ileż to razy plakała ta dziewczyna

Gość gość
Fafik....nie no nie moge. Ludzie opanujmy sie.

Gość Grażyna maj
Ja pisałam o tym, że imię Mikołaj jest dla mnie infantylne - powtarzam, MOIM ZDANIEM. Jednak nie mówię, że chłopiec o tym imieniu został skrzywdzony przez rodziców. Po prostu wyraziłam swoje zdanie, nikogo nie obraziłam, bynajmniej nie miałam takiego zamiaru :).

Gość gość
Tak , imię Mikołaj jest infantylne. Kojarzy mi sie zawsze z czapka długa czerwona i broda . Czy to moja wina ze kojaze Mikołaja jako tego co przynosi prezenty pod choinkę? Nigdy innego nie znałam, i nie nazwałabym tak dziecka .

Gość gość
A wyobrażacie sobie lysego wytatuowanego karka i solarówe z tipsami co maja dzieci o imionach Danusia , Grażynka , Zbyszek, czy Tadzio?

Gość gość
Mikołaj -ludziom kojarzy sie ze starym dziadem z siwą brodą . Dziad Mykoła . Te wymyślne zay%%%ste są z polskimi nazwiskami. Nataniel Sałata , Dorian Karczoch . To tylko przykłady abstrakcyjne nie odnoszące sie do konkretnych ludzi ale oddają sens . Zauważyłyście już że wymyślność imion często wabi patologię i nowobogackich . Znajoma pracująca w MOPSie zauważyła sporo większą frekwencje tych imion u dzieci jej podopiecznych .

Gość gość
Mikolaj nie ma nic infantylnego,chyba,ze ktos infantylnym pozostal.Rzeczywiscie swietny pomysl dla tych wybrzydzajacych imiona innych-dawac numery zamiast imion !

Dla mnie Adam, Jakub czy Bartosz to piękne imiona... a i z Gabrysia czy Zbyszka nie wyobrażam się śmiać. Ciekawe co powiedziałybyście o moim Aleksandrze (Alku)... bo że moje drugie dziecko - Piotr będzie też miało imię niefajne to już wyczytałam.... hehe