Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja 17 letnia córka urodziła dziecko co dalej????

Polecane posty

Gość gość

Wnuczek ma 3 miesiące. Córka zaszła w ciąże z chłopakiem, który jest mechanikiem samochodowym (ma 20 lat) jest po zawodówce i to nie jest chyba dobra partia dla naszej córki. (chociaż mam wątpliwości). Z mężem nie mogę się porozumieć, on mówi, że nie chce słyszeć o tym związku. Chłopak był u nas z prezentem dla dziecka ale mąż wyrzucił go za drzwi i powiedział, że nigdy nie zobaczy ani naszej córki ani naszego wnuka. Co robić, nie wiem, muszę się spytać męża bo to on w domu o wszystkim decyduje.

Gość gość
wyrzuc dziecko do śmietnika nie bedzie problemu

Gość gość
Mechanik nie jest dość dobry dla córki.. a córka to co, ksieżniczka jakaś? To małolata która dała d.. Dziadek, czyli twój mąż nie ma prawa decydować o dziecku które nie jest jego. Jedno wielkie LOL

Gość gość
Zgadzam się! Tylko bogaci faceci z mgr może być mezem

Gość gość
popieram śmietnik to wasze jedyne wyjście

Gość gość
Mąż jest na razie zdenerwowany a ja staram się jak tylko mogę by załagodzić konflikt. Chcemy dla córki lepszego życia, siłą wymusiłam na niej by poszła do liceum, mąż chciał dla niej jakiś konkretny zawód (technikum)a córka chciała iść do zawodówki. Liczę na to, że dziecko nie zmarnuje córce życia i będzie ona studiować.

Gość ks marek
Przede wszystkim jak najbardziej wspierać rodziców dziecka - to co robi Twój mąż jest niestety niedopuszczalne. Mechanik samochodowy to obecnie nienajgorszy zawód, naprawdę. Znajdźcie jakieś lokum dla nich (bo widzę, że przy Twoim mężu nie bardzo..), potraktuj ich jak dorosłych - czy jest szansa, aby wzięli ślub?

Gość gość
Nie wiem czy jest jakaś szansa, może za rok jak córka będzie pełnoletnia.

Gość ks marek
W sensownie umotywowanych przypadkach (a wspólne dziecko z pewnością nim jest) można [tj. sąd rodzinny] zezwolić na ślub kobiecie od 16 lat, nawiasem mówiąc przez ślub zyskuje się pełnoletność (nawet będąc w wieku <18). Proponuję za to się zabrać jak najszybciej

Gość gość
mechanik jest dobry bo dziecko zmajstrowal

Gość gość
teraz to ona nie jest ŻADNĄ partią dla normalnego faceta. Lepiej niech wyjdzie za swojego mechanika , bo przyjdzie moment , ze będziecie każdego przybłędę całować po duuupie żeby ja wziął :(