Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znalazłam kotu dom ale teraz szkoda mi go oddawać

Polecane posty

Gość gość

Przybłąkał się do mnie mały kotek kilka miesięcy temu,niestety mam alergię na niego ( niby nie jakąs dużą ,ale trochę kicham przy nim itd) i 2 psy ,które nie zbyt go akceptują , ale są małe więc krzywdy mu nie zrobiły, ale powarkują , obrazaja sie na mnie jak go głaszczę.... Szukałam mu domu i wreszcie znaleźli się chętni , jakieś małżenstwo z dziecmi, ale teraz on sie juz do mnie troche przywiazał, a ja do niego i szkoda mi go oddać... Mąż mnie namawia żeby oddać bo juz mamy 2 psy i one kosztuja, brudza wystarczająco, ale sama nie wiem... co byscie zrobili na moim miejscu?

Gość gość
W pierwszym zdaniu miało być "kilka tygodni temu", a nie miesięcy sorry za pomyłkę

Gość gość
Tyrana? :o on bardzo lubi zwierzeta tzn głownie psy.. co do kota jest przeciwny

Gość gość
oddaj, ten kot nie będzie u was szczęśliwy

Gość gość
Zostaw go. Dla kociaka to tez szok ciagle zmieniac otoczenie. A psy sie przyzwyczaja. U mnie byla taka sama sytuacja, najpiwrw warczenie i szczekanie a pozniej kot spal z psem na poslaniu i chodzili razem po podworku :)

Gość gość
kot niewiele kosztuje, nie jest kłopotliwy zostaw go, już obwąchał wszystkie kąty

Gość gość
Postawisz mu kuwetke, dasz miche z karma i z woda, dasz kawalek sznureczka i masz kota z glowy na caly dzien :) koty sa bardziej samodzielne i mniej wymagajace niz psy... i nie smierdza. Moze troche siersci fruwac, ale przy 2 psach nie od zujesz roznicy. A mezowi powiedz, ze on sobie ma dwa psy a Ty masz kotka. Rownowaga musi byc.

Gość gość
kotki są słodkie ja mam kocicę juz 4 lata i jak ona odejdzie...w zaświaty,przygarne następną naprawdę, zero kłopotu sucha karma, woda...moja ma jeszcze wolność w ogrodzie i mięso świeże...ale i bez tego może żyć głónie śpi, czasem chce głasków i mięsa...

Ludzie, którzy nie lubią zwierząt, a tym bardziej kotów, to skürwysyny. Już nie raz się o tym przekonałam. :o Współczuję męża.

Gość gość
Vickernes co sie przyj***la/es jej meza?

Gość gość
kot wyczuje gnidę i naszcza mu na poduszkę

Gość gość
Pokaz tego kociaka.

Gość gość
Nie oddawaj kota! Ja mam psa a od kilku dni kotkę ze schroniska. Oba zwierzaki są różne i przez to uzupełniają się. Moja kicia jest słodka i mruczy łasząc się do nas caly dzień a piesek jest pocieszny i lubi się bawić. Koty są bardzo mądre i jesli masz juz maluszka w domu to go nie oddawaj. On odwdzieczy ci się miłoscią. I u nas pies jest męza a kotunia moja.

Gość gość
To nieprawda że kot to mały koszt, zależy jaką karmę się kotu kupuje, jakiej jakości żwirek,czy regularnie chodzi się do weterynarza na szczepienia. Porządna karma i żwir nie są tanie. Poza tym kotom trzeba również poświęcić czas,bo często są skore do zabawy. Musisz się zastanowić czy jesteś w stanie zaspokoić wszystkie potrzeby kociaka, czy będzie u Was czuł się bezpiecznie i szczęśliwie. Jeśli tak, to go zatrzymaj, koty są cudowne i też przywiązują się do ludzi, potrafią okazywać uczucia łasząc się. Musisz to przemyśleć dobrze,żeby go nie skrzywdzić w żaden sposób.

Gość gość
Juz tak nie przesadzaj, bo to wszystko tak strasznie na pismie przedstawiasz a zwyklym zyciu posiadanie kota nie jwst az tak straszne i kosztowne. Nie trzeba kupowac najdrozszego zwirku bo doslownie gowno z tego. Worek karmy tez wystarczy na jakis czas. To nie pies, ze miska jest jak wiadro. Czego by czlowiek nie mial, o wszytko trzeba dbac. Czy to rybki, niby nic, a to trzeba roslinki, filtry czyscic, wode wymieniac, kupowac rozne preparaty, jedzenia, czy zmywarka do naczyn- trzeba kupowac tabletki, sole do czyszczenia itp... takze kot to nic strasznego :)

Gość zuzkaaaaaaaaaa888
kot nie jest bardzo wymagający i kosztowny. No może na poczatku kiedy kupuje mu się wyprawkę ,ale potem to juz wystarczy mu jakieś posłanie , pokarm nie musi być super drogi, a mogą go też zastąpić różne mięsne resztki z obiadu itd, no i jakiś szampon dla kotów, ale wiele się go nie zużywa bo koty kąpie się raz na jakis czas

Gość zuzkaaaaaaaaaa888
a żwirek kupuj najtanszy, szkoda wywalac kasę na jakis drogi skoro to tylko toaleta

Gość gość
" koty kąpie się raz na jakis czas" x koty się kąpie ???? w życiu moich nie kąpałam !!! same się myją :)

Gość gość
Ja swoich tez nigdy nie kapalam, ale kupilam im szczotke do wlosow i wyczesywalam siersc- uwielbialy to :)

Gość gość
do 14:38 - no wiesz, ja swojego kota uwielbiam i chcę żeby miał dobre jedzonko a nie żarł jakieś resztki po ludziach albo najtańszą karmę, żwirek też kupuję mu dobry, z pachnącym pudrem,żeby w domu nie było brzydkiego zapachu, dlatego piszę że to nie wychodzi tanio,ale jeśli ktoś się zdecydował na pupila w domu to powinien zapewnić mu wszystko co najlepsze! :)

Gość gość
Jesli sprzata sie po kocie codziennie to nawet najtanszy zwirek bedzie dobry. Ja mam wtyczke do kontaktu niedaleko kuwety i w domu pachnie slicznie :)

Gość gość
Koszty na jednego kotka poza oczywiście wyprawką to ok 25 - 30 zł. I kupuję mu dobrą karmę i dobry żwirek. Tylko, że kupuję w ilościach większych. Mam dwa koty i kupuję 10 kg karmy sanabelle, koszt bez promocji 120 zł, z promocją 90 - starcza przy dwóch kotach na 3-4 miesiące. Przy jednym spokojnie na ponad pół roku Żwirek kupuję silikonowy, w pakietach po 3 sztuki 5l. Jedna paczka na dwa koty starcza na dwa tygodnie. Przy jednym na miesiąc. Koszt takiego pakietu 3 paczek to ok 40 zł w zooplusie. Dostawę mam darmową jak kupuję za 100 zł. Inaczej 10 zł. Wcześniej jak miałam jednogo kotka zakupy robiłam w zoologicznym i wychodziło z 60-70 zł.

Gość gość
Ja swojemu kupuję 3 rodzaje karmy, żeby miał zmieniane menu, poza tym jest wybredny, to tak na miesiąc ok.50zł, żwir ok.15, do tego 2x w roku odrobaczanie i też 2x w roku jakieś szczepienia przeciw kocim choróbskom:)

Gość gość
spuszczacie sie nad durnymi kotami. Oddaj siersciucha i juz. Ostatnio ogladalam jakis program i szlak mnie trafia bo rehabilitowali kota od 6 LAT,ciagna za soba tylnie nogi i miał pampersa! i W to kase ładuja a chore dzieci nie maja tego czy tamtego. Głupota ludzka,wziasc uspac tego kota a oni go 6 lat trzymaja.

Gość gość
I co, autorko, zdecydowalas?

Gość gość
gość 17:13 - a analfabeci powinni mieć zakaz pisania na forum swoich wypocin