Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Smutne jest to że ludzie trzymają się wyimaginowanych ideałów

Polecane posty

Gość gość

nie dostrzegając osób, które może i mają wady, ale potrafią naprawdę ich kochać. Smutne jest to, że ktoś, zamiast rozejrzeć się wokół i zauważyć pozornie niewiele znaczący gest, woli żyć mrzonkami o ludziach, których w rzeczywistości idealizuje. Smutne jest to, że ludzie ciągle myślą o tych, którzy nigdy ich nie docenią i porównują się z nimi (zwykle na swoją niekorzyść), kiedy czekają na nich ci, którzy potrafią ich zaakceptować takimi, jacy są naprawdę, bez upiększeń.

Gość gość
A chcesz w ry'ło? Spier'dalaj zje'busie

Gość gość
no właśnie, idealizowanie to chora wyobraznia.

Gość modsa
Nie da się zmusić nikogo do uczuć, nie mamy też wpływu na nie. Dlaczego zmuszać się na siłę do bycia z kimś, kto zupełnie nie odpowiada mi fizycznie i wewnętrznie ( a twierdzi, że powinnam z nim być bo jest dobrym człowiekiem a wygląd powinnam pominąć)? Odpowiedź jest banalna: Nie biadolmy nad tym, że ktoś nas nie chce - tak ten świat jest skonstruowany, że praktycznie każdy przeżył nieszczęśliwą, nieodzwzajemnioną miłosc

Gość gość
Żyją jakimiś śmiesznymi wyobrażeniami, a potem narzekają, że są samotni... I jaki to ma sens?

Gość gość
Wiem, tylko że niektórzy do tego stopnia żyją tymi swoimi ideałami, że zdają się w tym całkowicie zatracać. Choć jesteśmy cierpliwi i staramy się ich wysłuchać, boli nas to, że ciągle przegrywamy z kimś, kto w kogoś mniemaniu jest zlepkiem najdoskonalszych cech.

Gość gość
bo miłość jest ślepa pogódź się z tym

Gość gość
Próbuję, ale ciężko. Człowiek, który jest mi bliski, trzyma się ciągle tego samego typu kobiety i nawet nie chce zrozumieć, że rani swym zachowaniem zarówno siebie, jak i innych. Może to taki wiek, być może kiedyś zrozumie, że to złe, ale na razie jest mi przykro, że tak się zachowuje. Nie jestem kobietą z jego snów, ale zależy mi na nim i jestem w stanie zaakceptować go takim, jakim jest.

Gość gość
takie go chorego dziadka trzeba unikać i omijac , ewnetualnie dzien dobry :D

Gość gość
ta osoba któz sie trzyma jest najbardziej sprośna świnska charakterem podła i obłudna, zmiania baby jak rękawiczki, bo tak niestabilny emocjonalnie , nienawidze takich paa

Gość gość
Kobieto, czy Ty rozumiesz, że kogoś nie zmusisz na siłę do miłości? Widocznie zupełnie go nie pociągasz wyglądem i charakterem, tak ciężko to zrozumieć? Każdy ma inny gust i upodobania, tak samo ten facet gustuje w zupełnie odmiennych typach kobiet od Ciebie, im szybciej to sobie uświadomisz tym szybciej przestaniesz cierpieć

Autorko, facet ma Cie gdzieś, zrozum to. Co z tego, że trzyma się ideałów, każdy z nas potrzebuje czuć to coś, nie można kogoś pokochać, pożądać czy polubić na zawołanie, trzymanie sie ideału to tylko wymówka, po prostu nie jestes kobietą, z którą chce być.