Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

waga stoi w miejscu mimo diety

Polecane posty

diete ustala sie indywidualnie i po zbadaniu krwi zgadzam się że mozna zjeść drożdżowy placek , mi lekarz tak przepisał - raz dziennie mały kawałek drożdżowego placka nie można sobie narzucić diety typu - pomidor, pietruszka, śliwka

Gość mniej aerobów
Do autorki: Któryś z wypowiadających się gości ma rację, kafeteria nie jest chyba najlepszym miejscem na tego typu dyskusję. Przenieś się może na forum ladies.sfd. Ja m.in. stamtąd czerpałam wiedzę nt. zdrowego odżywiania. I to tam zaczęłam swoją zmianę żywieniowo-sportową. Konkretnie od tego artykułu: http://www.sfd.pl/Odchudzanie_Łopatologicznie%2C_czyli_odpowiedzi_na_najczęściej__zadawane_przez_kobiety-t585708.html

Gość gość
a propos mitów i nauki to tez wam zapodam b dziwny artykuł, który uswiadamia, ze wg najbowszych badań, to nikt nie udowodnił, zeby *******ał z wogóle znaczenie dla odchudzania. Tzn jest on b zdrowy, i warto sie ruszac, mimo to osoby ruszajace sie statystycznie sa szczuplejsze od tych neiruszajacych tylko o 0,5 kg. zeby schudnac najistotniejsze jest dostarczanie ogranizmowi mniej kalorii, czyli deficyt, i mozna to osiagnac nawet lezac cały dzien. http://nowadebata.pl/2011/11/18/leniwe-odchudzanie/ Jedno co tez widze bład u autorki w rozumowaniu: jesli sie traci wode, to spodnie tez sie robia luzniejsze, i wygląda sie w lustrze lepiej, tak samo jak podczas okresu widac ze sie przybiera na wadze, w lustrze tez

Gość gość
czas na cwiczenia aerobowe

Gość mniej aerobów
przeczytałam ten artykuł i mam wrażenie że jest napisany przez kogoś kto chce się sam przed sobą usprawiedliwić. Już na wstępie zestawia ze sobą różne dane i wyciąga wnioski, hmmm, powiedzmy dość pochopnie. Co nie zmienia faktu, że krytykuje tzw. pop-dietetykę nakazującą tylko zwiększać wysiłek i ograniczać kalorie i za to mu chwała. To ta pop-dietetyka kazała autorce wątku ograniczyć kalorie, bez potrzeby zrozumienia znaczenia poszczególnych składników pożywienia i zwiększać wysiłek bez większego ładu i składu.

Gość gość
*z tej strony autorka* Rzeczywiście, przyznaję rację - byłam przekonana, że najlepszym sposobem na schudnięcie jest po prostu jedzenie mniejszych ilości i więcej ruchu. Widocznie mój organizm upomina się o zmianę, bo stanął w miejscu i stoi... Dodatkowo, nadmienię jeszcze kwestię wizyt w toalecie - od czasu diety na grubsze posiedzenie zaglądam może raz na 3-4 dni, ale nie są to zaparcia - po prostu mi się nie chce, ni3 odczuwam TEJ potrzeby. W normalnym rytmie wizyty w toalecie odbywały się co 2 dni. Ach, szkoda, że to wszystko nie może być proste, tak jak myślałam, że jest... Aczkolwiek wprowadzam drobne zmiany, powoli do przodu :) Jutro na śniadanie zjem kanapki z jajkiem na twardo i wędliną :) Sama również zrobię wędlinę, tak, jak radziła mi jedna z forumowiczek. Na pewno będzie zdrowiej. Dziękuję wszystkim bardzo za linki i za pomoc. Wasze zaangażowanie bardzo mi pomogło, biorąc pod uwagę, że mój organizm czuje się trochę... Przemęczony.

Gość gość
Potrzebujesz więcej aktywności fizycznej. I może spróbuj jakiegoś wspomagacze odchudzania typu AquaSlim? Sama stosuję i uważam, że jest skuteczny :)