Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nadmierne wypadanie włosów

Polecane posty

Gość gość

czesc kochane, pisze do was z prosba o polecenie mi jakiegos dobrego szamponu przeciw wypadaniu wlosow. Włosy wypadaja mi garsciami mam ich coraz mniej... od dwoch tygodni biore tabletki skrzypu i pokrzywy ale efektow jak na razie zero:( czekam na wasze komentarze

Gość gość
U mnie takie wypadanie włosów było objawem niedoczynności tarczycy, zrób sobie badania bo to typowy objaw. Dopiero leki trochę unormowały sytuację, chociaż nadal wypadają to trochę mniej niż wcześniej.

Gość gość
mnie tak wypadaly po porodzie, mialam wrecz zakola. fryzjerka polecila mi tabletki (nie wiem czy dobrze napisze) "merz spezial drages" i maseczke "wax" (obie rzeczy do kupienia tylko w aptekach). i jestem w szoku. wypadanie sie nie skonczylo tylko zmniejszylo, ale nowe wyrosly w mgnieniu oka. w pol miesiaca na owych zakolach zrobil mi sie ok 2 centymetrowy meszek. troszke teraz wygladam jak "p***b" :) ale jak nabiora odpowiedniej dlugosci to widze ze moja czupryna znow zrobi sie gesta. serdecznie polecam i pozdrawiam.

Gość gość
mi zaczeły tak wypadac po uzyciu farby z joanny...wczesniej mialam piekne geste wlosy, nigdy nie mialam problemu z ich wypadaniem :(

Gość gość
Polecam picie soku z pokrzywy oraz wierze jantar :) poztym warto zrobić badania na tarczyce :)

Gość gość
* wcierke

Gość Matka_Polka123
ja też miałam po ciązy straszny problem z wypadającymi włosami, mam czarne długie włosy i widziałam je wszędzie, na poduszkach, płytkach, pod prysznicem. Serio miałam obsesje na tym punkcie i wydawałam fortunę na odżywki. Pomogła mi dopiero mezoterapia w krakowskim osteomedzie, mają bardzo bogatą oferę na skórę głowy i mega profesjonalną ekipę! myślę nad terapią osoczem ponoć też daje długotrwałe efekty:)

Gość michalinka2
Niestety nie wiem, co może Ci pomóc, ale może wybierz się do fryzjerki i zapytaj? W Krakowie polecam Ci panią Martynę z VICI HAIR, ponieważ jest bardzo doświadczona i tak się składa, że już nie raz uratowała moje włosy.

Gość gość
ja się nasłuchałam wielu bardzo pozytywnych opinii o zabiegu karboksyterapii. W niewielu miejsach jest dostępny, ale znajomy akurat robił w opolu w centrum medycyny estetycznej arkadia. Jest zadowolony bardzo z tego, podobno świetnie daje rade przy wypadaniu włosów

Gość gość
zamiast czytać spamy reklamy mezoterapii i zabiegów ustal najpierw dlaczego wypadają włosy przyczyną mogą być zaburzenia hormonalne wtedy żadne tabletki i mezoterapie nie pomogą, potrzebne leczenie może być problem z tarczycą (też hormony) albo silna anemia dopiero gdy wykluczysz którą z tych przyczyn możesz zacząć szukać skutecznego środka nie odstawiłaś lub nie zmieniłaś tabletek antykoncepcyjnych bo to podobnie jak ciąża może prowadzić do masowego wypadania włosów

najlepiej najpierw zrobic badania, np. niedobor zelaza moze powodowac wypadanie wlosow. stres rowniez wplywa na to

Gość wedelka1
Proponuję udać się po profesjonalną poradę np. do salonu www.vicihair.pl w Krakowie. Chodzę tam co jakiś czas i moje włosy są w dobrej kondycji.

Gość gość
Zobacz Elastabion Floslek, mi bardzo pomógł.

Mi kiedyś bardzo wypadały bardzo włosy, koniec końców użyłam specyfiku z tej strony: 

wlosomaniaczkapl.wordpress.com moje włosy wróciły do normy