Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wilma77

Wisiadła, nosidła, chusty...

Polecane posty

Gość gość
W brzuchu.

Gość straszny_kocur
Syna nosiłam w chuście głównie w domu jak był niespokojny, a ja chciałam coś porobić. Za 3 tyg rodze drugie dziecko i zamierzam nosić zdecydowanie częściej.

Gość gość
Rozumiem, że ty dziecka w brzuchu nie nosiłas tylko płód. Kupiłaś łóżeczko i wózek z myślą o płodzie a na śpiochach, które kupiłaś był napis śpiochy dla płodu :)

Gość mammakochasynka
Przed chwilą na ulicy widziałam babkę z kilkumiesięcznym dzieckiem przywiązanym chustą na plecach, jeju jak to dziecko było wygięte :( Jakie krzywe plecki :( Ale kojarzę babkę z widzenia, widać taka nawiedzona, więc nic jej nie mówiłam, bo obcej z troski zwróciłabym uwagę, nie oczywiście jak ma nosić dziecko, tylko, że w tej konkretnej sytuacji dziecko jest mega wykrzywione. Mi też kiedyś kobita uprzejmie zwróciła uwagę, jak synek zasnął w spacerówce z główką w dół tym "drążku" zabezpieczającym przed wypadnięciem, wdzięczna jej byłam, bo ja spacerowałam wściekła i pisałam smsy i nie zauważyłam :(

ja nosze malucha w nosidelku ergonomicznym, chysty nie pojelam troche dla mnie za duzo zchodu z tym wiazaniem, nosidelko o wiele sprytniej sie naklada i dziecko sie wsadza, maly ma taka podstawke na pupe wiec nie wisi na kroczu tylko w pozycji na zabke, mamy nosidelko easia

Jeśli dziecko jest dobrze zawiazane to jego pozycja jest jak najbardziej zdrowa i naturalna. Dla małego dziecka zupełnie wyprostowana pozycja taka jak np w wózku jest nienaturalna i niezdrowa.

Gość gość
Też mam nosidełko easia :) Ale syn dopiero teraz polubił, a ma już ponad 9mcy. Mam nadzieję, że jeszcze trochę posłuży. Ładnie odciąża kręgosłup. nie wiem, jak to wygląda w przypadku chust?

podobnie, ja do chust nie jestem przekonana, ale nie ze wzgledu na ich uzytecznosc, tylko ja tego nie umiem wiazac! a jak juz zawiążę, to i tak mam ciagle wrazenie ze sie zaraz rozwiaze i mi dziecko wypadnie, nic takiego sie nie stalo, chodzi o samo myslenie o tym, tez uzywam easia, nasz maly troche sie do niego przyzwyczajal, ale teraz jest okej, mam odciazenie i dwie rece wolne, duzo moich znajomych mam ma chusty nawet one mi wiazaly, ale dalej mialam to wrazenie dziwne...