Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Antybiotyk w ciąży

Polecane posty

Gość gość

moja znajoma dostala jakis antybiotyk bo miala spuchniety ząb, czy to moze szkodzic dziecku, jest w 3 miesiacu ciazy, w sumie lekarz jej powiedzial ze to taki ktory moga brac kobiety w ciazy, a czy wogole istnieja takie antybiotyki?

Gość gość
nikt z was nie brał antybiotyków bedąc w ciąży??

Gość gość
ja bralam w 3 trymestrze. Duzo kobiet bierze. Chyba 1 trymestr jest taki najbardziej decydujacy wiec wtedy nie powinno sie brac raczej..

Gość gość
Są bezpieczne antybiotyki w ciąży np augmentin lub amioxycylina ale to lekarz decyduje

Gość gość
nie każdy antybiotyk szkodzi dziecku,najtrudniejszy w tym temacie jest I trymestr, wtedy powinno się unikać wszelkich leków,później jest bezpieczniej.Ja miałam bakterię w wymazie z pochy w w2gim trym i dostałam na 6 dni sumamed i na 20 dni provag i wszystko było w porządku.

Gość gość
G00wnag się dostałaś, spamerski pomiocie! Już się wymiotować chce na sam widok tej nazwy, wszystkie możliwe fora zapierprzyłaś tym spamem! :o

Gość gość
no to masz lipę bo ja akurat faktycznie brałam sumamed a później provag, bo w wymazie wyszła mi bakteria Ureaplasma parvum. A jak chcesz to wymiotuj na widok tej nazwy albo i innych.Wiesz gdzie to mam????????

Gość gość
Hej, Tak sie sklada ze mi tez wykryto ureaplasme. Dowiedzialam sie wczoraj, a jestem w 12 tyg ciazy. Gin przepisl mi sumamed na 12 dni. za 3 tyg mam powtorny wymaz.