Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy 190zl za prad 2 miesiace to duzo

Polecane posty

Gość gość
ja place 130zl maxymalnie na /2 m-ce........komp stacjonarny,TV,Lodowka.......zarowki LED.i widzicie mozna na 90m2 Ela

Twoj mąz ma racjè- stare lodowki są bardzo! prądozerne. 25-30zl mniej na rachunkach przy energooszczèdnej. U mnie 2 osoby, 1tv,kuchnia indukcja, czajnik, pralka czèsto, mikrofala, ladowarki tel, epapierosy, suszarka do wlosow,itp. Ok. 60zl m/cznie. Wylączam zbèdne oswietlenie, ladowarki z kontaktu, w komunikacji zarowki led, ale zdo czytania halogenowe- nie mèczą oczu.

Gość gość
wg mnie dużo płacisz za prąd. Ja kiedyś też miałam duże rachunki za energetykę. Wymieniłam w całym domu zwykłe żarówki na żarówki LED. Duży wybór żarówek w przystępnej cenie znalazłam w sklepie internetowym https://www.24sklep.pl/ .

Gość gość
też 190 u mnie, 3 osoby, sprzęty standardowe, nic nadzwyczajnego w domu, pralka, lodówka, również odkurzam codziennie, TV, konsola, komp (a ten czasem potrafi chodzić długo) itp, wszystko niby energooszczędne

Gość gość
Urszak, ty chyba w komórce mieszkasz.

A ile wychodzi za jedną kWH? Ok, to jest tak: od rachunku odejmij opłatę przesyłową, abonament etc. To co zostanie, podziel przez zużycie. I zależy ile wyjdzie: 0,27groszy to zbyt wiele, wystarczy obniżyć to do 0,15gr i już te rachunki będą bardziej znośne. Sprawdzałam to za pomocą apki lepszejoferty.