Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oddanie dziecka do adopcji! PILNE

Polecane posty

Gość gość

Witam jestem w 18 tygodniu ciąży, mam 17 lat.. Sytuacja wygląda następująco jestem przekonana, że nie jestem jeszcze gotowa na dziecko i nie chcę go wychowywać. Problem polega na tym iż moi rodzice absolutnie nie wyrażają zgody na adopcję dziecka. Gdy urodzę nie będę miała jeszcze 18 lat, więc mama zdecydowała, że to ona przejmie opieke nad dzieckiem do ukonczenia mojej 18-tki. Gdy ukoncze 18 lat mama powiedziala, ze wtedy moge robic co chce, ale wówczas gdy oddam dziecko nie będę miała po co wracac do domu. ojciec dziecka jest ze mna, wspiera mnie i rowniez nie popiera mojej decyzji. stwierdzil, ze jesli dziecko oddam to wtedy nie bedzie chcial mnie znac a o dziecko bedzie sie staral. Kazdy mi mowi ze po urodzeniu zmienie zdanie ale ja w to szczerze watpie.. Bez sensu jest to, aby dziecko tułało się z konta w kąt, najlepiej chyba je od razu przekazać do adopcji.. Co ja mam robić? Rodzice i chłopak są nieugięci.. Przecież nikt mnie nie musi zmusić do tego, abym wychowywała to dziecko..

Gość gość
nikt cie nie zmusza, przeciez sama napisalas ze dzieckiem moze zajac sie twoj "jeszcze" chlopak, lub rodzice.

Gość gość
przeciez nie musisz wychowywac, twoja matka bedzie prawnym opiekunem i tak niech juz zostanie, nikt na sile nie wcisnie ci dziecka. wiem, ze to prowo, ale ogarnij sie tapa dzido 🖐️

Gość gość
moja matka przejmie opieke nad dzieckiem dopoki nie ukoncze 18 lat, potem opieka ma przejsc automatycznie na mnie.. powiedzialam jej, ze jesli chce to niech adoptuje to dziecko a ona odp, ze nie jest juz w stanie wychowywac dzieci + ma jeszcze dwójkę swoich w wieku szkolnym.. ona mi moze jedynie pomoc a nie, ze cala odpowiedzialnosc spadnie na nia.

Gość gość
no to po skonczeniu 18 lat zrzekasz sie sadownie praw rodzicielskich, dziecko wychowuje ojciec albo ktos inny, w kazdym razie TY masz spokoj, ksiezniczko 🖐️ :O

Gość gość
Po 18 roku życia opieka wcale nie przechodzi automatycznie na ciebie. Musi odbyć się sprawa w sadzie rodzinnym o opiekę nad dzieckiem . Jeśli ja uzyskasz a to sąd decyduje to wtedy ty masz prawo decydować o losie dziecka. Jeśli do sądu jednak nie wystąpisz to nadal prawnym opiekunem pozostanie twoja matka

Gość gość
Dziewczyna po prostu chce się pozbyć problemu. Ona też chciałaby przyjechać na święta do rodziców bez obaw, że będzie tam TO DZIECKO.

Trzeba było myśleć głową jak szłaś do łóżka ! I co ? Urodzisz , podchowasz i będziesz miała sumiennie oddać dziecko do adopcji ? Powinnaś cieszyć się że masz takie wsparcie ze strony rodziny i chłopaka.