Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krawiectwo pożyteczna umiejętność czy przeżytek

Polecane posty

Gość gość

Spotkałam się z opinią, że szycie na maszynie jest dzisiaj niemodne i w ogóle po co sobie zawracać tym głowę, jak ciuchy można kupić za 10 zł od chińczyka. Ja przeciwnie uważam, że szyć na maszynie warto, choć fakt, że zabiera to sporo czasu. Ale dzięki temu można mieć coś oryginalnego, coś czego nie mają inni. Sama uszyłam np. torbę na lato bo te ze sklepów nie mają takich kieszeni jak potrzebuję. Jak ktoś potrafi szyć na maszynie to może tworzyć nie tylko ubrania ale także poszewki, kosmetyczki, zasłony, organizery itd. a wy co sądzicie? www.finansedomowe.blog.pl

Gość gość
ja uważam że warto, szkoda ze ja nie umiem szyć, ale jakbym umiała to na pewno bym to robiła, dobrze jest mieć jakąś swoją pasję, nie wszystko przelicza się na pieniądze

Gość gość
ja czasem coś sobie uszyję, ale prawda jest taka, że tanie to to nie jest :) Taniej jest kupić niż uszyć :( Tylko, że ja mam dosyć niestadardową budowę (szczupla talia) i ciężko jest coś na mnie dobrać

Gość gość
Siostra bratowej jest krawcem i szyje niesamowite rzeczy. Jak pierwszy raz zobaczyłam kurtkę którą uszyła dla mojego bratanka, to nie mogłam uwierzyć, że nie jest ona kupiona. Pracę też ma dobrą, bo krawcowe są zawsze potrzebne. Zdecydowanie warto, to zawsze pewny fach w ręku.

Gość gość
Owszem jest to pożyteczna umiejętność. Sęk w tym, że w obecnych czasach liczy się nie tylko umiejętność, ale także sprzet na którym będziesz pracować. Trzeba kupić jakąś maszynę i to dobrą, a takie troszkę kosztują, spójrz: http://pl.dawanda.com/maszyny/

Gość gość
Pożyteczna. Możesz nie wierzyć, ale na krawiectwie naprawdę można sporo zarobić zwłaszcza teraz gdy wielu ludzi chce mieć nietypowe reakcje. Musisz oczywiście zainwestować w maszyne do szycia http://pl.dawanda.com/maszyny/