Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AleAleAlexandra

Praca W Grecji Zakynthos 2015

Polecane posty

Witajcie Kafeterianie i Kafeterianki :) Jestem tu nowa a pisze ponieważ szukam informacji na temat ogólnej sytuacji zarobkowej w Grecji. Mam zamiar jechac do pracy na wyspę Zakynthos i zbieram jakieś newsy na ten temat. Dodam, że ową pracę załatwia mi ojciec więc to miejsce pewne. Coś jednak czuję, że znajdą sie opinie typu: 'to sie dowiedz u starszego' albo 'po protekcji bedziesz miala high life'. Otóż nie o to mi chodzi. Musze podjąc decyzje sama może dzięki Waszym opiniom. Jedzenie, widoki i klimat zrekompensują mi długi czas pracy a pracowac lubie. Dodam też, że jestem byłą barmanką i chce się szkolic w tym kierunku w ogolnópolskiej szkole barmanów aby uzuskac certyfikat, z angielskim tez stoje nie najgorzej ale z tego co wiem to aktualnie na wyspach greckich jest najwiecej Polaków wiec z praktyki moge miec nici... Co możecie mi powiedziec o specyfikacji i płacach tego zawodu na wyspie? Co z kwestią jedzenia i zakwaterowania? Może ktos też sie wybiera w te rejony z Polski i chce złapac jakis kontakt? Bede wdzieczna za sensowną nawet drobną charakteryzację tych kilku informacji :) Ciao!

Gość machiihcam
Ja nie koniecznie w temacie Twoich pytań, ale łał! Ale Ci zazdroszczę. Byłam tam rok temu na wakacjach i wiele bym oddała, żeby polecieć tam jeszcze raz, nawet do pracy! Nie wiem tylko jak to zrobić :/

Gość gość
zarobisz ok 500e/brak czasu na cokolwiek/pracodawca nie daje ci pokoju?

Gość gość
Nie prawda. Ja od trzech lat pracuje na Zakyntosie jako kelnerka w klubie. Stawka 900€ na reke. Co prawda zakwaterowanie i wyżywienie jest na wlasna reke ale oplaca sie jak najbardziej jezeli chcesz spróbować pracy z super zabawa. Trzeba sie jednak liczyc ze grecja to nie polska i pracuje sie tam totalnie na innych warunkach. Jezeli chodzi o barmanów to zazwyczaj maja 40€ za noc kelnerka 30€. Zalezy tez w jakim rejonie wyspy. Laganas najwieksze oblezenie narabanych brytoli totalnie nie pilecam chyba ze jestes silna psychicznie. Ja w tym roku wybieram sie piraz kolejny aczkolwiek szukam innego klubu poniewaz 3 lata w jednym wystarcza! :) chociaz nie powiem bede za nin tesknic, najlepsza robota pod słońcem! :) ahaaa i jeszcze musisz sie liczyc z brakiem dni wolnych. Zazwyczaj zaczynasz w maju i pierwszy dzien wolny od pracy masz we wrześniu kiedy wracasz do domu. Pozdrawiam.

Gość gość
byliśmy z mężem dwa lata temu w Kalamaki ,ale na wakacjach było super

Gość Daren1986
ty idiotko !!! autorka pyta sie o informacje nt pracy a ty piszesz ze bylas z mezem na wakacjach boze co za tepa dzida dziewczyno kto cie zrobil????

Gość gość
Witam. Przyjechałam tu na wakacje i dostałam propozycje pracy w jednym z pubów. Opcja bardzo mi się podoba. Gdzie najlepiej szukać mieszkania i jakie są zasady i warunki pracy? Na co należy uważać? Z góry dziękuję za pomoc