Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Romanistyka, czy poradzą sobie na studiach jeśli nigdy nie uczyłam sie francuski

Polecane posty

Gość gość

Dostałam sie ale mam wątpliwości czy sobię poradzę. Jestem humanistką i chciałam po stiudiach mieć jaką konkretną umiejętność a język obcy wydaję mi się dobrym wyborem...ale czy nie przesadziłam? Ogólnie znam kulture fran, hiszp, włoską ich literature itp. ale boje się ze nie dam rady z gramatyką języka i wymową francuskiego.

Gość gość
Myślę, że dasz radę, jeśli się przyłożysz. Najistotniejszy jest pierwszy rok, bo wtedy musisz nadrobić zaległości. Potem na studiach filologicznych już musisz się językiem posługiwać i nie ma czasu na naukę od podstaw. Radzę przyłożyć się na pierwszym roku, nawet skorzystać z korków, a potem już będziesz lecieć z materiałem jak wszyscy.

Gość Wrocławianka89
Myślę, że dasz sobie radę. Ja tak miałam z filologią rosyjską - od podstaw. Musiałam się nieźle przyłożyć, ale udało się zrobić licencjat. Teraz mgr z logistyki międzynarodowej na http://www.uth.edu.pl/ , między czasie praca i lekko nie jest, ale odpowiednia organizacja i wszystko jest do zrobienia ;)