Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

okres po pierwszym razie. czy to może być ciąża?

Polecane posty

Gość gość

Mój pierwszy raz odbył się dzień przed planowana miesiączka. Zabezpieczylismy się prezerwatywa. Następnego dnia dostałam okres, na początku był dosyć (bo zawsze miałam obfite) ale w kolejnych dniach juz w normie. Zdziwiło mnie też to, że prawie wcale nie bolał mnie brzuch a zawsze pierwszego dnia był nie do wytrzymania, musiałam brać mnóstwo tabletek żeby ból ustąpił bo byłam jak roślinka. Minęło 28 (bo taki jest mój cykl) a miesiączki nie ma już 4 dni. Zawsze miałam regularnie, czasem 2 dni wcześniej czy później ale podkreślam, że rzadko. Czy to może być ciąża? Czy spóźnia się wam okres po pierwszym razie? Bardzo się boje i odchodzę od zmysłów.

Gość gość
Spokojnie, mi po pierwszym razie spóźnił się 5 dni i też bardzo panikowalam, jak widać niepotrzebnie. ;)

Gość gość
Zabezpieczaliście się więc nie panikuj. okres może się spóźnić z kilku powodów. Na przyszłość - współżyjcie tylko w dni niepłodne a nie będziesz obawiać się wpadki, bo w te dni nie może dojść do zapłodnienia. Mozesz je sobie wyznaczać np mikroskopem owulacyjnym. Z własnego doświadczenia mogę polecić Afrodytę

Gość gość
Bóle ci ustały bo pozbyłaś się błony.Zaciążyć możesz zawsze po bzykaniu.

Gość gość
Dostalam okres 5 dnia. Uff tyle stresu. Dzien przed miesiaczka z tego co wiem to dzien nieplodny ;) dziekuje za odpowiedzi

Gość gość
Raczej nie jesteś w ciąży. Ale obserwuj siebie i swoje ciało. Objawy, które mogą świadczyć o tym, że jednak jakimś cudem zaszłaś w ciążę znajdziesz tutaj: http://dumnamama.pl/objawy-ciazy/ Pozdrawiam!