Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem nieudolną matką

Polecane posty

Gość gość

A dlaczego? A więc, mój syn za miesiąc skończy 2 latka, czasem mamy dni, że ładnie sika na nocnik, przez pewien czas dawał znak, że chcę kupkę, a teraz cofnęliśmy się i z tym do tyłu. Powód, byłam za mało konsekwentna, zastanawiam się czy nie warto puszczać go w domu w majtkach to może załapie kiedy mu się chce siku i zacznie wołać, z tym, że jemu nie przeszkadza jak ma mokro czy kupka w pieluszce. Jak go odpieluchować, bo jestem zła na siebie, że to moja wina, że sika w pieluchę.

Gość gość
Mam dziecko w tym samym wieku. Moj w ogóle nie chce nawet spojrzec na nocnik. Jak chce go posadzic to placze. Narazie dam mu jeszcze ze dwa miesiące spokoj i wrocimy do tematu. Najgorsze jest to ze majac rok i dwa miesiace zaczal robic na nocnik. Ale zachorował i odpuscilismy na tydzien. Po tym tygodniu dostaje histerii jak widzi nocnik. Niepotrzebnie wtedy odpuscilam ale trudno czlowiek uczy sie na bledach.

skoro już prawie ci się udało go odpieluchować, to znaczy, że mały jest gotowy, a ty wiesz co robić- bądź konsekwentna i tyle. Ja wiem, że czasem się nie chce, ale co zrobić. Mus to mus :) Weź się za to konkretnie i nie zmieniaj frontu, nie rób dziecku wody z mózgu ;)

Gość gość
dokładnie! nie odpuszczaj! ja mam synka 3 latka,teraz poszedł do przedszkola i co i dalej robi w pieluchy! stanełam na głowie zeby było inaczej ale moj synek reaguje histeria i płaczem na sam widok nocnika i nakładki... jak chodzi w samych majteczkach to wstrzymuje mocz dlatego musze narazie odpuscic. a jak Twoj lubi nocnik to sadzaj go jak najczesciej im szybciej tym lepiej,powodzenia

Gość gość
Nie uzywaj zwrotu cofnac do tylu bo to bledne sformulowanie gdyz cofnac mozna sie tylko do tylu, nie chce pouczac tylko zwracam uwage, nie gniewaj sie o to :). Uwazam ze bardzo surowo sie oceniasz bo to Twoje zdecyduje kiedy sie na nocnik przerzuci i im bardziej bedziesz sie na tym skupiala to tylko wiecej niecheci w sobie wyrobisz. Odczekaj troche i znowu zacznijcie skoro przez pewniem czas to skutkowalo to moze znowu zacznie i zostanie. Moj syn ma ponad 2 latka i tez w pieluche robi. Czasem udaje sie na nocnik, a czasem wszystko mokre jak pieluchy nie na zalozonej. Ehhh trudno. Nadejdzie kiedys ten uroczysty dzien i pieluchy odejda w zapomnienie!!! :)

Gość gość
Ja p*****le... jaki problem masz, może do jakiejs roboty idź lepiej. Wybacz za ostre slowa, samo się nasuwa

Gość gość
nie pracujesz, wiec w dzien dziecko chodzi bez pieluchy . w razie sie osika lub okopkuje , to trzeba zaprowadzic do lazienki i umyc i tylko jeden raz zawsze powiedziec kope i siku Kubus robi do nocnika. nie sosowac tyrad. cierpliwie uczyc i upominac. kiedy wieczorem idzie spac zalozyc pampersa. rano jak sie obudzi posadzic na nocnik i powolac sisisisi kilka minut. i tak do skutku.