Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

brak zęba, brak pieniędzy

Polecane posty

Gość gość

Witam Straciłam pół zęba jest to 5 i w straconej części nie mam korzenia. Jestem osobą,niestety bardzo biedną, nie stać mnie na wydatek powyżej tysiąca złota. Czy może ma ktoś jakieś rady, czy są jakieś tansze metody, zrobienia zęba, przynajmniej takie na rok czy dwa. Będę starała się uzbierać jakąś kwotę, która pozwoli mi w przyszłości zrobić implanta. BARDZO PROSZE O POMOC, dla kogoś moze to być sprawa błacha i śmieszna, niestety nie dla mnie, mam w życiu wiele problemów, ząb jest dodatkiem... pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc

Gość gość
na allegro widziałam zestawy do domowego zrobienia tymczasowego implantu, nie wiem ile to warte ale może na jakiś czasy wystarczy chodzi o estetykę, żeby tej dziury nie było widać? coś tymczasowego nie może być drogie, widziałam w Indiach takiego ulicznego dentystę, który przyklejał ludziom na ulicy sztuczne zęby, jego kramik był rozłożony na jakiejś szmacie, muchy wszędzie, pacjenci najbiedniejsi z możliwych, a ząb który widziałam wyglądał jak normalny, prawdziwy ząb cały "zabieg" trwał kilka minut i na pewno kosztował grosze ;) więc poszukaj dobrze, popytaj, na pewno jest jakaś tania opcja tymczasowa

Gość gość
Tiktaka se wstaw :P

Gość lanser
można w zęba coś wbić co go przypomina nie wiem jak się to nazywa , dentysta z nfzetu powinien ci coś takiego zrobić.poza tym robią coś takiego tymczasowego jak komuś wykonują odlew do czasu aż będzie miał sztucznego.

Gość gość
guma do rzucia zakleic i gitara

Gość gość
Bo w idniach juz jest lepiej postawiona technika i nie zdzierania z ludzi pieniedzy

Gość gość
nie widzę tu powodu do śmiechu, to bardzo trudna sytuacja. Fakt faktem, najlepiej pasowałby tu własnie tak jak mówisz implant zębowy. A myślałaś może o rozłożeniu na raty takiej kwoty? u mnie jest w mieście gabinet stomatologiczny, gdzie można - www.bezbolesnie.pl/1 poczytaj sobie. Pomogłoby to coś?