Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Heather Mason

Lubicie czytać książki ?

Polecane posty

Ja lubię, najbardziej lubię fantastykę. Chociaż aktualnie mam w planach "Potęga podświadomości" Joseph Murphy, którą kupiłem, "Sztuka Wojny" Sun Tzu i "Summerhill" A. S. Neill.

Czytam dużo, nie ma tygodnia żebym czegoś nie przeczytał i też jest to fantasy, chociaż preferuje mroczne. Teraz przerabiam Sagę Drenajów - polecam. E spać miałem iść, a Ty znów z fajnym tematem wyskakujesz. No ale zmykam. Dam temat w zakładkę, może padnie tu kilka fajnych tytułów. Pozdrawiam

Gość gość
"Potęga podświadomości" Joseph Murphy - ostrożnie z takimi lekturami

Gość gość
zakładam, ze jesteś dojrzałym czytelnikiem

gość dziś "Potęga podświadomości" Joseph Murphy - ostrożnie z takimi lekturami x Polecasz,a jednocześnie przestrzegasz?Wyjaśnij z czego wynika troska o potencjalnego czytelnika:).

Nie, czytam tylko z konieczności zapoznania mnie z najciekawszymi informacjami stąd też w ostatnich latach przeczytałem jedynie dwie książki biograficzne o Josefie Mengele.

Gość gość
by nie popaść w bałwochwalstwo, w nieomylność, by nie wykorzystywać wiedzy na wpływanie na podświadomość innych w celu osiągania niecnych korzyści itp. itd. Ale lektura sama w sobie dobra

Gość gość
A że człowiek ułomny może to być niezły poradnik dla wszelkiej maści szarlatanów, eksperymentatorów, specjalistów od reklamy i marketingu i tak dalej

Gość gość
''Nie możesz wpływać na innych'' - i tu bardzo, ale to bardzo się mylisz. Znasz takie słowo jak manipulacja? Albo zręczna manipulacja?

A nóż z przyrządu do krojenia i smarowania chleba może stać się narzędziem zbrodni, czy to źle świadczy o nożu...

Mój temat zniknął,nie mogłam odpowiedzieć na twój ostatni wpis.

Gość gość
Na końcu odpowiadam pytaniem na pytanie "Czy zastanawiałeś się kiedyś w jaki sposób Adolf Hitler zaszczepił u niemal wszystkich obywateli Niemiec swoje własne, egoistyczne, nacjonalistyczne i rasistowskie idee? Jak jeden człowiek mógł i był w stanie skłonić miliony swoich rodaków by ślepo podążali za wszystkim tym, co według niego było istotne i ważne? c.d.n.

Gość gość
Odpowiedz jest następująca. W latach 30 XX wieku w każdym szanującym się niemieckim domu było radio. Ci zaś, którzy radia jeszcze nie mieli zwykli odwiedzać sąsiadów, by wspólnie, z ciekawością i fascynacją słuchać wszystkiego, co przez to pudełko można było usłyszeć. Częste przemówienia Fuhrera były jedną z wielkich atrakcji. Gdyby nie wszechobecne radio jego przemówień słuchałoby regularnie może tysiąc osób, może 5 tys., a może nawet 10 tys., ale nie dziesiątki milionów, jak to miało miejsce w rzeczywistości. c.d.n.

Gość gość
Dzięki radiu niemal wszyscy obywatele Niemiec znali potężny, doniosły, hipnotyzujący głos Adolfa Hitlera. W tym głosie wyczuwali jego charyzmę, pewność siebie, entuzjazm. Z dnia na dzień, z miesiąca na miesiąc jego głęboko zakorzeniona w sercu ideologia zaczęła przenikać do serc niemal wszystkich, którzy go uważnie słuchali. c.d.n.

Gość gość
Mężczyźni wstępowali do armii, kobiety podejmowały pracę w fabrykach i zastępowały mężczyzn na polach, a dzieci i młodzież obojga płci posyłana była do Hitlerjugend. Najważniejszym priorytetem niemal wszystkich obywateli i całej gospodarki państwa stały się przygotowania do kolejnej wojny, a później wojna, która miała ostatecznie ustanowić pełną dominację czystej rasy aryjskiej nad wszystkimi pozostałymi. Czy byłoby to możliwe bez radia?" Odpowiem pytaniem na pytanie: Czy to źle świadczy o radiu?

Gość gość
''Muzułmanie przez ponad 500 lat swoich rządów bardzo chcieli wykorzenić i zniszczyć tradycję i kulturę Indii. Nie udało im się to. Po nich przyszli Brytyjczycy. Oni także starali się zniszczyć i wyplewić z prostych hinduskich serc ponadczasową mądrość i dziedzictwo ich kraju. Im także się to nie udało. Po Brytyjczykach przyszła telewizja i w ciągu zaledwie 30 lat doprowadziła do masowej moralnej i etycznej degradacji, na niespotykaną dotychczas, gigantyczną skalę''. Cała mądrość, zasady, wartości Indii, które były gromadzone, przechowywane i troskliwie przekazywane przez tysiące lat z pokolenia na pokolenie poszły z dymem w ciągu 30 ostatnich lat. Czy byłoby to możliwe bez telewizji?''

Hitlera i religie cechuje jedna rzecz a mianowicie - kłamstwo. Nawet Goebbels - wyśmienity mówca i kłamca, minister niemieckiej propagandy w III Rzeszy idealnie zdawał sobie z tego sprawę i wiedział jak zbałamucić lud aby zdobyć posłuch. To on jest autorem słynnego zdania że kłamstwo powtarzane tysiąc razy staje się prawdą.

Gość gość
O moim stanowisku pogadamy, jak przeczytasz ''Potęgę podświadomosci'' ok?