Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marianna90

matka odwróciła się ode mnie po zaręczynach

Polecane posty

Gość marianna90

Otóż zaczęło się od tego że wakacje spędziłam z rodzicami córeczką i już w chwili obecnej narzeczonym nad polskim morzem. Nasze relacje z mamą zawsze były dobre z moim narzeczonym również doskonale się dogadywali. Jednak kiedy pewnego wieczoru mój chłopak oświadczył mi się byłam najszczęśliwsza na świecie jednak kiedy powiedziałam o tym rodzicami nie było żadnej reakcji za to od tamtej pory moja szanowna mamusia nie odzywa się do mnie unika mnie i ciągle chodzi obrażona, relacje z moim narzeczonym również uległy zmianie bo obniżyła je do dzień dobry i do widzenia ;/ ! mam 23 lata narzeczony 24 jesteśmy ze sobą 5 lat mam dziecko z poprzedniego związku kochamy się chcemy stworzyć rodzinę jednak mojej matce coś nie pasuje ? ciągle wszczyna jakieś awantury bez powodu nikt nie wie o co jej chodzi a kiedy pytam co jest odwraca się ode mnie i udaje że nie słyszy! czy miał ktoś podobną sytuację ? proszę o pomoc

Gość gość
może liczyła na zaręczyny w starym stylu, że chłopak spyta ich o zgodę czy coś w tym stylu:)

Gość gość
masz 23 lata, 5 lat stażu z obecnym partnerem i dziecko z poprzedniego związku??? to kiedy ty zaczęłaś? w podstawówce?

Gość gość
no musiała mieć jakieś 16 lat jak wpadła.. masakra! A co do zaręczyn, to też uważam, że pewnie chodzi o to, że narzeczony nie poszedł z flaszką do Twojego taty, a z kwiatami do Twojej mamy i nie poprosił o rękę. Na wsiach i tradycyjnych rodzinach, nadal jest to podstawa do zawarcia związku małżeńskiego. Myślę, że Twój narzeczony powinien to naprawić. Zorganizuj jakiś miły wieczór, przygotuj kolację i zaproś rodziców i narzeczonego, niech przyjdzie do nich i poprosi o rękę jak Pan Bóg przykazał. Do widzenia !

Gość gość
Matko rety... Co za zaścianek... Należy po prostu spokojnie wytłumaczyć mamie, że kochasz ją i tatę wielce, szanujesz i to się nigdy nie zmieni. Tyle, że czasy troszkę się zmieniły i narzeczony nie ma już obowiązku padać na kolana przed protoplastusiami, by o rączkę dzieweczki prosić... Poza tym (argument nr 2) prośba o spędzenie z kimś reszty życia to moment tak intymny, że niekoniecznie (a wręcz niewskazanie!!) trzeba to robić w czasie sylwestra z jedynką czy innym polsatem ;) ;) Spytaj mamę, czy Twoja radość jej nie cieszy?? Za jakiś czas muchy z nosa na pewno jej wylecą. I tylko nie daj sobie urządzić weseliska po mamusiowemu, bo będziesz miała - oględnie mówiąc - nie najlepsze wspomnienia ;) Powodzenia!! Masz dziecko, teraz już niedługo Męża - rodziców należy kochać, ale nie wolno im dać sobą rządzić w nieskończoność. Bo jesteś-jesteście już dorośli!! Po prostu.

Gość gość
nie prosiłam żeby ktoś komentował to ile miałam lat jak urodziłam dziecko więc proszę o nie komentowanie tego faktu i jak to nazwaliście ,,wpadka" w wieku 16 lat nie jest czymś strasznym widocznie mam tu do czynienia z jakimiś zaściankami

Gość gość
a jeśli już rozmawiamy o tym fakcie ze mam dziecko to nie mialam 16 lat a 18 ;/ ale kogo to obchodzi jak kazdy tu kazdego z gory osadza ;/

Gość gość
byłaś w ciąży z jednym, a w związku już z drugim? masakra