Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ubranka dla yorka na zimę?

Polecane posty

Gość gość

Czy właściciele tej rasy też ubieracie swego pupilka w ubranka aby nie zmarzł i czy to nie obciach?

Gość gośćula
ja nie wiem jaki dokładnie włos ma york , czy ma podszerstek ( chyba tak to się nazywa) czyli tą warstwe ochronną pod włosiem właściwym. Ja mam teriera więc go nie ubieram , w ogóle wg mnie to trąca wiochą ,ale rozumiem ze niektóre psy powinno się odziewać

Gość gość
Ubieram, bo jest jej zimno. I w d... mam to czy to wiocha czy nie. Pierwsza zima mojej suczki odbila się na jej zdrowiu, nie nosila ubranka i wywalilam kasę na weta!

Gość gość
Brak podszerstka sprawia, iż skóra tych psów jest bardziej narażona na działanie czynników zewnętrznych i wymaga dodatkowej ochrony. Także wskazane jest ubieranie takiego pieska w zimę na spacer a już na pewno na dłuższy.

Gość gość
A piżamkę i koszulkę nocną też masz dla pieska?

Gość gość
ja swojemu kupiłam takie ubranko na wierchu kolorowe od spodu korzuszek i łapki też w to chowa i kapturek nawet jest niedrogo dałam chyba koło 100zł tylko że po każdym spacerze trzeba prać bo sie łapki brudzą

Gość gość
Psy bez podszerstka trzeba ubierac zimą, bo ich nie na co grzać. Tylko glupie kwoki po podstawówce z tego się śmieją, bo są niedouczone.

Gość gość
Często widuje te pieski nieubrane ale są i takie co mają ubranko na sobie to zależy od właściciela pieska ja uważam że małe pieski należy ubierać to żaden obciach a pies ma ciepło.