Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja30

ile powinnam zapłacić dziecku

Polecane posty

Gość ja30

za wyprowadzanie psa raz dziennie przez 5 dni ??? Dziewczynka ma 16 lat i zupełnie nie wiem jaka kwota byłaby odpowiednia...

Gość gość
to twoja córka?

Gość gość
16 lat to już nie dziewczynka a pannica :) Jeśli są to godzinne spacery, łączenie z zabawą, bieganiem, myślę, żę 50 zł tygodniówki będzie okej. Jeśli wyście tylko na siku, na 10 minut- 20, 25 zł/tyg. styknie.

Gość gość
Myślę, że 50 zł.

Gość ja30
nie, to jest córka sąsiadki

Gość ja30
głównie chodzi o wyjście na siusiu na 15 min

Gość gość
Zależy od psa. Mały, olbrzymi, łagodny, groźny?

Gość gość
mały, wesoły, boston terrier :)

Gość gość
Zależy ile masz pieniędzy i czy dziewczynka jest z biednego domu. 50 zł na tydzień to tak optymalnie. Za mniej jej się nie opłaca moim zdaniem.

Gość gość
Wydaje mi się, że 50zł tygodniowo to trochę dużo. 5 x 15 minut to 1.15 Fajny dog

Gość ja30
też wydaje mi się że 50 zł do sporo, ona jest raczej z zamożnego domu i dlatego się zastanawiam, znów nie chce dać za mało bo może w przyszłości jeszcze będę potrzebowała pomocy

Gość gość
Ja na Twoim miejscu dałabym 50 zł i powiedziała, żeby spacery trwały około godziny. Biedny pies, 15 minut spaceru :( On w ogóle zdąży się wypróżnić? 10 zł za godzinę, to wcale nie jest drogo.

Gość gość
Nie wiem, mnie się wydaje, że te 50 zł to nawet trochę za mało, jeśli chodzi o godzinne spracery. 10 zł za godz. to może i nie jest mało przy regularnej pracy - taką stawkę dostają często pracownicy produkcyjni, kasjerzy, sprzątaczki, nianie itd., ale kwota godzinowa zwykle jest wyższa przy pracy okazjonalnej, tzn. jeśli zamawiam nianię na 3 godziny w tygodniu płacę jej zwykle więcej za godzinę niż niani zatrudnianej codziennie po 8 godzin. Rozumiecie?

Gość gość
10 zł za godzinę to normalna stawka za wyprowadzanie psa. Zdarza się taniej, ale to trzeba poszukać. Dziewczyna, której pieniędzy nie brakuje nie będzie wychodzić z psem za 20-30 zł za 5 dni, bo to strata czasu. Raz się zgodzi, drugi raz nie.

300zł na miesiąc- taka okrągła sumka dobrze brzmi, jest to zajècie na miesiące.

>>>Rozumiecie?<<< Nie rozumiem. Przecież codzienne wyprowadzanie psa jest dla nastolatki PRACĄ REGULARNĄ, a nie okazjonalną. Poza tym mam inne pytanie: swojego psa musiałem wyprowadzać kilka razy dziennie. Twojemu wystarczy tylko jeden spacer?

Gość ja30
pies będzie wychodził też ze mną ale w czasie kiedy jestem w pracy będzie ta dziewczynka wyprowadzać, nie ma jednak 16 lat a 13. Nie jest to regularna praca tylko okazjonalna tylko 5 dni

Gość gość
za mniej niz 50 zl tyg. szkoda zachodu, więc uważam że to minimalna kwota,to nie chodzi tylko o to ile taka usługa jest warta,ale o to ze to nastolatka na utrzymaniu rodziców,ma chęci więc niech sobie dorobi do kieszonkowego,co żałować dziecku

moja koleżanka wyprowadzała border collie od takiej babki z olx, płaciła jej 5 zł od spaceru 30-40 minutowego, z tym, że wychodziła z nim 3x dziennie

Gość gość
no ja bym dała 50-70 zł tydz

Gość gość
ktoś zadał pytanie ,czy z zamożnego czy z biedniejszego domu,a jaka to różnica???? to co jak z zamożnego to można dać mniej a jak z biedniejszego to więcej, czy na odwrót? Bo nie rozumiem... jak idziecie na rozmowę w sprawie pracy,to też pracodawca proponuje wam pensję uzależnioną od tego czy jesteście bogaci czy biedni?

Gość gość
racja

Zaproponowalam 300zl, bo to jest regularna praca, tym bardziej odpowiedzialna, bo w grè wchodzi zywe stworzenie, i nie mosna tej pracy odlozyc np. na pózniej. Wiek tej dziewczyny nie ma znaczenia, liczy siè tylko GODNA zapłata za jej pracè.

Zaproponowalam 300zl, bo to jest regularna praca, tym bardziej odpowiedzialna, bo w grè wchodzi zywe stworzenie, i nie mozna tej pracy odlozyc np. na pózniej. Wiek tej dziewczyny nie ma znaczenia, liczy siè tylko GODNA zapłata za jej pracè. Autorko, praca okazjonalna, to praca na zlecenie, np. jednorazowe skoszenie trawnika lub odebranie rzeczy z pralni. Podajè przyklady zlecen dla nastolatków. W twoim przypadku to praca stała, z wolną sobotą i niedzielą.

Gość ja30
Jaka praca stała? chyba nie rozumiecie.Chodzi o przysługę o dorobienie do kieszonkowego, to córka sąsiadki. To jest tylko jedno wyjście przez 5 dni i koniec, to nie jest praca miesiąc w miesiąc, to tylko 5 dni po 1 wyjście na siusiu co daje razem 5 wyjść!! a dziewczynka ma 13 lat. :)