Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

4te urodziny, czy robicie dzieciom jakieś przyjęcia?

Polecane posty

Gość gość

moje dziecko niebawem kończy 4 lata i wciąż mówi o przyjęciu a ja nic takiego nie planuję, czy urządzacie jakieś szczególne przyjęcie urodzinowe dzieciom skoro nie ma żadnych gości? do tej pory kupowaliśmy malutkiego torcika i dawałam synkowi cukierki do przedszkola na poczęstunek, ale przed rokiem to on nie mówił, dwa lata temu to jakoś był jeszcze taki mało rozgarnięty by wiedział co to urodziny a teraz wciaż o tym mówi i nie wiem co zrobić...

Gość gość
My swojej córci 4 urodziny robiłyśmy na takim placu zabaw. Ale zamknietym.Dzieci ogolnie bylo 15. Był tort i słodycze,balony,serpentyny,dzieciaki latały i sie swietnie bawily. Radość córci nie do opowiedzenia! Nie wyobrazam sobie nie zrobic urodzin takiemu juz ' kumatemu dziecku' . No ale my akurat naszej co roku robimy.

Gość gość
Urodziny wyprawiam dzieciom co roku. Uwierz mi, ze nawet dwulatki ogarniają jak się je do tego odpowiednio przygotuję. Zawsze przychodzi do nas w tym dniu rodzina. Dziecko też może zaprosić jakichś małych gości :) Nawet gdyby nikt miał do nas nie przyjść to zrobiła bym dziecku tego dnia jakąś super frajdę- tort, balony, może jakiś rodzinny wypad ? Dzieciaki uwielbiają urodziny !

Gość gość
no jeśli macie jakichś znajomych, dziecko ma jakieś koleżanki to jasne, ale my nie mamy ani rodziny ani znajomych to nie wiem kogo miałabym zaprosić na takie coś, o kosztach sali zabaw nie wspomnę, bardziej myślałam o domowym przyjęciu, tylko nie bardzo wiem jak się do tego zabrać i czy warto

Gość Masz wątpliwości
Moja wnuczka miała urodziny na roczek w gronie najbliższej rodziny, chrzestnych.Następne lata jest tak samo.Synowa z Synem zapraszają tylko jedną koleżankę wnuczki z klasy.Wnuczka nie domaga się specjalnych przyjęć z tego powodu. W tym roku nie było przyjęcia urodzinowego w ogóle ponieważ było mnóstwo gości na komunii wnuczki.

Mój dziś kończy 9 lat i co roku ma wyprawiane urodziny. Bez żadnej mega fety;) Jak był młodszy to tort - my i dziadkowie i luzik. Ale jak poszedł do szkoły to zaprasza para kolegów .

Gość gość
Moja córka co roku ma urządzane urodziny. Są zapraszani dziadkowie i chrzestni. Nie jest to jakaś MEGAimpreza z nie wiadomo jakimi atrakcjami. Ot zwykła rodzinna imprezka. W tym roku z okazji jej 5-tych urodzin zrobiliśmy grilla bo pogoda dopisała. Było ciasto, sałatka, owoce i oczywiście tort. Ani my, ani córka nie oczekujemy super prezentów i młoda nigdy nie mówi nikomu co chciałaby dostać więc nie ma parcia na to, że goście muszą się wykosztować. Przyjęcie jest urządzane głównie po ty by córka wiedziała, że pamiętamy o jej urodzinach i jest równie ważna jak starsi członkowie rodziny. Gdy ja byłam dzieckiem rodzice nie urządzali mi urodzin i miałam zakaz mówienia komukolwiek o tym, że mam urodziny by nikt nie czuł się zobowiązany do tego by przyjść i dać prezent. Było mi przykro bo mama i tata obchodzili imieniny i wtedy zjeżdżała się rodzina. Zresztą do tej pory moje urodziny są olewane przez moich rodziców i szkoda im kasy na najtańszą bombonierkę czy kwiatka.

Gość gość
hmm u mnie w domu nie ma żadnych imprez z okazji moich czy męża urodzin, zawsze jesteśmy sami i jemy wtedy jakieś ciastko dajemy solenizantowi prezent, śpiewamy 100 lat i tyle, nie ma żadnych gości itp, dziadek nie jest zainteresowany urodzinami niczyimi więc nie ma kogo zaprosić, więc jeśli zdecyduję się robić przyjęcie to tylko dla nas, po Waszych wpisach widzę że skoro dziecko chce to chyba warto zrobić, chyba kupie kilka balonów i jakieś kolorowe kubeczki, talerzyki będzie wyglądać na przyjęcie, tylko nie bardzo wiem co dalej bo zaśpiewamy synowi 100 lat zjemy torcik i co dalej? mały prezenty oczywiście dostanie, ale to co roku dostaje

Gość gość
Nawet jeśli nie macie kogo zaprosić to jeżeli będzie tort, sto lat i prezent to myślę, że i tak dziecko będzie szczęśliwe. Możecie go też w ten dzień gdzieś zabrać by urodziny uczcić jeszcze bardziej. Np. sala zabaw, kino, zoo, a później lody :) Dzieci bardzo się cieszą z urodzin i osobiście nie miałabym serca odbierać tego swojemu dziecku.

Gość gość
Nawet jak jesteście sami to możecie zrobić dziecku fajne przyjęcie :) Kupcie kolorową zastawę, czapeczki i trąbki. Zjecie tort, potańczycie razem. Może zagrajcie w jakąś fajną grę, wyjdźcie razem do kawiarni na lody, potańczcie przy muzyce. Zróbcie coś razem. A dziecko nie ma żadnego kolegi? Z placu zabaw, przedszkola, z podwórka?

Gość brrra
Mój syn będzie miał 4 te urodziny za dwa miesiące ale już o tym mówi, ma urodziny organizowane co roku, jest torty, balony, serpentyny, kolorowe talerzyki, śpiewamy mu 100 lat, zapraszam dzieci mojej przyjaciółki i z rodziny, ogółem wychodzi koło 11 osób, są krzyki, śmiech i bałagan, ale jest super. Roczek też taki miał, nawet jak nie pamięta to teraz ogląda na zdjęciach i sam opowiada kto u niego był i śpiewał mu sto lat. Warto robić dla dziecka przyjemność w dniu jego święta.

Gość gość
to ja autorka- nas jest tylko czwórka, nie mamy żadnych kolegów koleżanek itd..

Gość gość
No to zróbcie takie małe, rodzinne przyjęcie. Dziecko i tak będzie szcześliwe. Kup balony, urodzinową zastawę, zrób mu na obiad coś co najbardziej lubi, możesz zrobić jakąś lekką, kolorową ,przekąskę, np. szaszłyki z kawalków owoców, czy kolorową galaretkę w pucharkach udekorowaną bitą śmietaną i kolorową posypką, W internecie jest tyle pomysłów. Mąż może przebrać się w perukę klauna i czerwony nos i zabawiać małego solenizanta :) Synkowi możecie na ten dzień założyć koronę ze złotego papieru :) Sposobów by uczcić jego urodziny jest mnóstwo.

nie wyobrażam sobie by nie zrobić urodzin dziecku Moja na roczek miała swój własny tort który rozwalała po całej jadalni Rodzina też miała swój dorosły tort Oczywiście była masa prezentów, poczęstunek dla dziadków no i mega zabawa a dzieci w ogóle nie było Nawet jakbyśmy mieli być tylko we 3 osoby to urodzinki były by z robionym przeze mnie tortem, prezentami, wspólnym wyjściem gdzieś całą rodzinką Cały dzień wtedy jest dla dziecka

Gość gość
Ale w tym wieku to spokojnie możecie zaprosić na popołudnie kilkoro kolegów z przedszkola, urządzić dzieciom mini bufet- soki, przekąski itd, zorganizować jakieś zabawy- chociaż dzieciom zwykle wystarczy wolny pokój w którym można poszaleć... Nie wyobrażam sobie nie robić dziecku urodzin, chociażby malutkich, rodzinnych.

Gość gość
ej ale jak dziecko nie ma kolegów to co będziesz łapankę robić? skoro nie ma dziecko rodziny i znajomych to rodzice muszą wystarczyć :)

Gość gość
A moim zdaniem skoro nie masz rodziny,znajomych powinnas isc na plac zabaw :)) tam zawsze jest pelno dzieci i bedzie napewno wesolo.Jesli mieszkasz gdzies gdzie nie ma zawsze mozna podjechac te pare kilometrow :) Chociaz teraz czesto i na wioskach maja place zabaw :)

Gość gość
Oczywiście. Mój Syn chodzi do przedszkola i Ma już wielu kolegów i koleżanki. W związku z tym postanowiłam urządzić dzieciakom przyhęcie. Ma 11 listopada. Zamówiłam tort w kształcie koparki: www.cukierniatortykatowice.pl. ulubionej zabawki Synak, wymyśliłam kilka zabaw które znalazłam w necie i będą balony, serpentyny etc. Myślę, że będzie sympatycznie. Co o tym sądzicie?

Gość gość
co drugi temat tu to zasranym bachorze co na glupiego polaczka w********i 333 www.youtube.com/watch?v=5DQzoWLDm7w

Zrób mu małe urodziny. Jak nie masz kogo zaprosić, to sami możecie coś zorganizować :) Kupcie jakieś dodatki, czapeczki, czy baloniki i inne i na pewno się ucieszy. Ja zamawiam http://www.partykiosk.pl/ i nie muszę szukać po sklepach, bo czasem ciężko dostać jakieś ozdoby urodzinowe.