Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w ktorym miesiacu zaczelyscie kompletowac wyprawke dla dziecka?

Polecane posty

Gość gość
Po 30tc zaczęłam powoli coś kupować. Wózek miałam na tydzień przed terminem, łóżeczko rozłożyłam dzień przed.

Gość gość
ja w 3 miesiącu kupiłam lekki kocyk, mama mi kupila rozek i sliniaki, ja zaczelam kupować kolo 22 tyg ciąży ponieważ miałam plamienia od 19 tyg ciąży i czasem jak to gin powiedział tak jest ze takie kobietki co maja plamienia mogą mieć wcześniej dzieci. Teraz zaczynam 25 tydz mam kupione ze 3 ubranka, cieply kocyk, pieluchy tetrowe, smoczek, teraz zamierzam kupować coraz więcej aby mieć wyprawke już kolo 35 tyg ciąży cala

Gość gość
w 7.

Gość gość
w 3 , zaczynam juz 5 i mam wiekszosc potrzebnych rzeczy, nie wierze w przesady i te inne bujdy ;)

Gość gość
W 6 zaczęłam już na poważnie. Wcześniej kupowałam jak coś mi wpadło w oko. Wózek kupiłam w 7. Łóżeczko w 8. I dobrze się stało bo urodziłam 2 tyg przed terminem.

Mąż kupił pierwsze śpioszki jak tylko dowiedzieliśmy się o ciąży.

Gość gość
Z pierwszą córką to ledwo się dowiedziałam o ciąży, a już kupowałam jakieś tam bodziaki, skarpetki, itd. W drugiej ciąży nie zdążyłam bo niestety poroniłam, pochwaliliśmy się rodzinie ciążą i straciłam ją w 8 tc :( Teraz jestem w 16 tygodniu trzeciej ciąży i jak na razie kupiłam tylko kombinezonik i bodziaka z długim rękawem, dużo rzeczy pozostało mi po córci więc na pewno nie będę kupować aż tylu rzeczy co w pierwszej ciąży poza tym mam jeszcze czas. Na razie martwię się o maleństwo i o to bym donosiła ciążę. Na większe zakupy wybiorę się może około 30 tc jeśli wszystko będzie ok.

Gość gość
W 4/5 robilam listę co potrzeba i sie rozgladalam, wózek w 8, a zakupy dla dziecka od 6, co miesiąc cos. Mialam wszystko gotowe w 34 tc. W obu ciazach rodzilam przed terminem wiec wyprawka byla na czas. Dla siebie kupilam od razu jak sie o ciąży dowiedzialam -pizama, koszula, szlafrok, kapcie, kosmetyki. Wszystko mialam w torbie od początku na czarna godzinę gdyby trzeba bylo jechac szybko do szpitala.

Gość gość
W 6 miesiacu kupilam kilka rzeczy teraz jestem na koncowce i mam wsystko oprocz wozka,ale tym to zajmie sie maz jak ja bede w szpitalu

Gość gość
Na początku 9 m-ca :D

Gość gość
ja ok 4 miesiąca. I cieszę się. Wydatek rozłożył się na kilka miesięcy, wózek kupiłam w 6/7 miesiącu, łóżeczko w 8, w międzyczasie remont całkowity domu :) Teraz jestem w 8 miesiącu, łóżeczko złożone czeka materac i pościel jeszcze w folii, ale będę pewnie dużo szybciej niż zakładałam rodzić. Także teraz tylko czekać. Wychodzę z założenia,że lepiej wcześniej, co ma być to będzie i nie wierzę w jakieś zabobony.

Gość Jedynaczka4
Kompletowałam wszystko w piątym miesiącu ciąży.Za 3 tygodnie będę rodziła.Pokój urządzony dla dzidziusia,łóżeczko rozłożone, wózek też już kupiony miesiąc wstecz.Ciuszki są już uprane, uprasowane, mimo że są nowe. 3 paczki pampersów, buteleczki, podgrzewacz i inne akcesoria czekają na dziecko. Moja mama i babcia szaleją.Ja z mężem z tego kupiliśmy buciczki, i śpioszki.Resztę moja kochana babcia i moja mama.

Gość gość
ja kupowałam od samego początku,pod koniec 6 miesiąca miałam już praktycznie wszystko oprócz łóżeczka które zamówiłam przez internet w szpitalu,urodziłam w 7 miesiącu a więc dobrze że nie czekałam na ostatnią chwile;)

Gość gość
Ja nie rozumiem tego zwlekania z kupowaniem wyprawki, no chyba ze kogoś stać żeby potem na raz wyłożyć 2 czy 3 tys na same ciuszki. ja ubranka i akcesoria zaczeam kupowac od 10 tc i nie odczulam wcale brakow w portfelu. Wiadomo bez szaleństw ale co na miasto szlam co kupowałam 1 lub 2 rzeczy i powolutku, sama bez żadnej pomocy kupiłam wszystko co potrzebne.Przecież to jest kupa kasy, wozek, ubranka, kocyki, butelki, posciel, kosmetyki itp to jak bym miala to na raz kupic w jednym miesiącu to 4 tys smialo. no chyba ze ktos umie oszczedzac i zamiast do sklepu isc z ta kasa to sobie odklada ale ja taka nie jestem :)

Gość gość
zgadzam sie z pania wyzej! ja pierwsza rzecz dostalam w 5 tc!!! i co mialam zrobic?..

Gość gość
Ja zaczęłam około 5-go miesiąca stopniowo kupować, wszystko głównie w internecie, polowałam na okazje i rzeczy, które mnie zachwycą, nie chciałam na ostatnią chwilę kupować jakiegoś badziewia. Kupowałam głównie na allegro i w sklepach internetowych smyk.pl, papillon-shop.pl, trochę używanych rzeczy na tablicy.

Gość FAJNIE JEST
Zaczęłam kupować w 5 miesiącu ciąży.Potem babcie najadły się pewnie szaleju:D i zaczęły kupować jak najęte.Moja Babcia kupiła wózek,dała kasę, my wybraliśmy sami za 2200 , moja mama dała kasę na łóżeczko i pełny wkład.Potem kupowały jedna przez drugą.Mam tego całe mnóstwo.Na dniach będę rodzić.Troche sie boję.