Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie miasto w Polsce jest według was najładniejsze ?

Polecane posty

Gość gość

Jaka okolica ? bo najbrzydsze to wiadomo Warszawa i miasta na lubelszczyznie i podkarpaciu, bieda, wszystko wygląda jak w roku 1960. Ślask z jednej strony jest ladny, duzo zieleni na poludniu, a zdrugiej strony jest wrecz obrzydliwy, te kopalnie, fabryki masakra. Od ludzi, ktorzy jezdza po Polsce slysze, ze naj;adniejszy jest Krakow i okolice, Wroclaw, Poznan, Szczecin, Trojmiasto

Gość gość
Moskwa :)

Gość gość
o tak, w polsce moskwa

Gość gość
warszawa najpikniesza! :D

Gość gość
Sopot :) ogólnie Trojmiasto

Gość gość
Kraków, Wrocław, Toruń

Gość gość
chrząszczyrzewoszyce powiat łękołody

Gość gość
Bialystok

Gość gość
moim zdaniem wroclaw ale ja jestem wroclawianka wiec moja opinia jest nieobiektywna.

Gość emilkaaaaaaaaaaaa
No sorry ,ale może lubelszczyzna i podkarpacie są biedne, ale nie brzydkie! Lublin ma piękne stare miasto, zaniedbane ,ale jednak piękne, poza tym niepowtarzalny urok, przynajmniej jak dla mnie... Mieszkałam tam kilka lat i czuję ogromny sentyment... A podkarpacie jest też ładne, Rzeszów się bardzo rozwija w porównaniu do tego co było z 10 lat temu to niebo, a ziemia, lotnisko, galerie, parki, no i jest bardzo zadbanym miastem. Nie mówiąc o Bieszczadach itd... A najładniejsze miasto w całej Polsce to jak dla mnie Kraków i Wrocław zdecydowanie. Najbrzydsze Katowice i ogólnie śląsk

Gość gość
Dziecko, chyba na Lubelszczyżnie nigdy nie byłaś, jak kiedyś będziesz w Zamościu, to pogadamy. Albo na Podkarpaciu, w Rzeszowie albo Przemyślu. Kraków jest ładny, ale umówmy się - centrum Krakowa, Rynek, Wawel, Kazimierz, a reszta to blokowiska i Nowa Huta. Tak samo Wrocław. Lepsze są małe miasta typu Kazimierz, Sandomierz, Jarosław, Sanok.

Gość gość
A, jeszcze jedno. Warszawa jest całkiem okej. Pewnie, że szkoda, że zburzyli ją Niemcy, ale ma swój urok i wcale nie jest brzydka. Z innych miast Sopot, Toruń, niektóre mniejsze miejscowości na Dolnym Śląsku. Szczecin czy Białystok to tak średnio, to poziom Kielc. Ładniejszy Lublin, Gdańsk, Poznań, Zielona Góra, Opole, fajny jest Olsztyn.

Gość gość
krakow.warszawa .szczecin

Gość gość
male miasta tez sa ladne

Gość gość
Dla mnie: 1. Gdańsk, 2. Zakopane. 3. Lublin. 4. Katowice. 5. Kazimierz Dolny nad Wisłą. 6. Lądek Zdrój.

Gość gość
Zapraszam do Kazimierza;-)

Gość gość
na lubelszczyznie i podkarpaciu, bieda, wszystko wygląda jak w roku 1960. vv bez przesady, są miasta ktore nadążają, ja w kazdym razie znam tylko jedno jakby z innej epoki i jest nim Wlodawa natomiast Zamosc, Rzeszow i spoo mniejszych miejscowosci trzyma poziom bardzo dobrze

Gość gość
ość wczoraj Dziecko, chyba na Lubelszczyżnie nigdy nie byłaś, vv o właśnie, zgadzam sie, ni doczytalam wczesniej juz wiele brzydszych miejsc mozna znalezc np w UK

Gość gość
Bielsko-Biała

Gość gość
Elblag jest bardzo ladny, Trojmiasto, Krakow...Warszawy nie cierpie

Warszawa jest piękna, ale ma tragiczną historię i dużo niefajnej, napływowej ludności najgorszego sortu. To ci ludzie psują to miasto. Prawdziwi Warszawiacy są tutaj w mniejszości, nie są w stanie przebić tej ciemnej, pazernej masy z wiosek bez manier, bez kultury.

Ja w ogóle miast nie lubię...marzy mi się domek nad jeziorem na łonie natury :) Na szczęście działeczkę mam już kupioną :) Z miast to najładniejsze są te mniejsze bo o mniejszą społeczność łatwiej zadbać. Poznań jest ohydny... Warszawa niby w ostatnich 20 latach bardzo się rozwinęła ale jest masa takich dzielnic gdzie idziesz i możesz się porzygać na ich widok :O Wrocław tak samo...ładne centrum, kilka dzielnic a reszta to slums. Ktoś musiałby widzieć wszystkie miasta Polski, łącznie z miasteczkami by móc obiektywnie ocenić.

Gość gość
Mietek - tak ma każde duże miasto

ale jakbym ja miała wybrać to u mnie króluje Świeradów Zdrój. Śliczny jest i tak malowniczo położony. W ogóle te górskie miasteczka mają w sobie coś czego nie ma nigdzie indziej.

W Krakowie ładna jest tylko starówka. reszta to dno. Poznań jest cały zaniedbany, Wrocław to samo.

Gość gość
ogolnie zauważyłem, ze kazdy kto ma kase chce spieprzać z wiekszego miasta i bogaci ludzie stawiają sobie wille w jakiś "uroczych wioskach" a do miast dojeżdżają tylko do roboty...umowmy sie ze w miastach 80 % ludnosci miekszjajacej to biedota i przeciętniacy. Jak ktos ma kase to stać go na luksus zeby za okem widzieć las a nie kolejne centrum handlowe.

Gość lilialuiza84
Wejherowo, Warszawa

dokładnie, ciekawa zależność :D biedotę ciągnie do dużego miasta bo tam liczą na "większe perspektywy" a w tym samym czasie ludzie naprawdę zamożni chcą z niego uciec w jakieś niezatłoczone, odosobnione śliczne miejsce.

Gość gość
Kazimierz Dolny uchodzi za najpiękniejsze miasto w Polsce.