Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

miał może ktoś robioną czwórkę kanałowo ? jak to wygląda , boli ?

Polecane posty

Gość gość

witam serdecznie ! oczko.gif ,czy miał może ktoś robioną czwórkę kanałowo ? jak to wygląda , boli ? rozumiem ,ze znieczulenie mam jakby gratis płacąc prywatnie za robionego calego zeba ,nigdy nie miałam robionego zeba kanałowo i jestem ciekawa jak to wygląda ,bo nie mam bladego pojęcia oczko.gif , nie wiem czy mam się czegoś obawiać z góry dziękuję za pomoc ,która by mi się przydała ,bo nie wiem jak się nastawić

Gość gość
Ja miałam kanałowe, mam świetną dentystkę. To nie boli, ale wiadomo, nie jest też przyjemne. Znieczulenie, przynajmniej u mnie było w cenie "robienia" zęba. Nie bój się i nie słuchaj tych "wszechwiedzących", bo to nie ma sensu. Napiszą, że bolało jak cholera, a jeżeli idziesz do dobrego dentysty (albo chociaż nie konowała ;) ) to będzie ok.

Gość gość
Obawiać się nie trzeba, ale warto wziąć znieczulenie. Leczenie kanałowe polega na tym, że dentysta wyciąga Ci cały "środek" zęba, a zostawia tylko wierzch. Najpierw w jakiś magiczny sposób zatruwa ząb, żeby był martwy i zostawia opatrunek. Na następnej wizycie (po kilku dniach) rozwierca od góry, a potem taką jakby malutką wąską szczoteczką czyści kanały. Ja miałam tak robione kilka zębów. Za pierwszym razem nie wzięłam znieczulenia. Dało się znieść, ale następnym razem wolałam już dopłacić. Poród bez porównania jest gorszy ;)

Gość gość
a mimo tego jak mam trochę ząbka ułamanego i nie całego to jak on to zrobi? jak mi wyd***e jak mam go rozkruszonego troszkę z jednej strony ....hmhm dziwne troszkę , ( Moze dlatego ,że nigdy takiego czegos w życiu nie miałam) ale Pani Doktor mi powiedziała ,ze smiało mi idzie zrobić kanałówkę ;-)