Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy kapiecie codziennie dzieci?

Polecane posty

Gość gość

Ja kapie corke co 2 dzien, codziennie przemywam miejsca intymne. To zle? Ma 2 lata.

Gość gość
Mój ma dwa lata,kąpiel każdego dnia od urodzenia.Ty też kąpiesz się co drugi dzień śmierdziuchu?

Gość gość
mam dwoje dzieci i też kąpie co drugi dzień. Co dzień zęby, buzia, rączki.

Gość gość
tez kapie co 2 dzien

Gość gość
kąpiemy codziennie, może zamiast buzi to myj pupę, bo na pewno jest bardziej "zanieczyszczona"

córka ma rok i kąpiel jest codziennie, główkę myję co 2-3 dni

Gość gość
Codziennie kąpiel albo prysznic, jak zasnął w drodze do domu późnym wieczorem to mu czasem odpuszczałam. Mycie głowy rzadko, tak dodatkowo szamponem, bo i tak przy każdym myciu moczy włosy.

Gość gość
Codziennie.Raz długa kąpiel,raz szybki prysznic.Odpuszczam w razie gorączki.

Gość Jakie to żenujące
Dzieci kąpię codziennie.Nie wyobrażam sobie tego nie zrobić.Wszyscy kąpiemy się każdego dnia.Pewnie oszczędzasz na wodzie i mydle?:D dlatego kapiecie się co 2 dni?

Gość gość
Przy gorączce warto brać kapiel w wodzie o temperaturze niższej o ok. 2 st. C od temperatury ciała. Pomaga zbijać wysoką temperaturę. Poza tym ja osobiście przy gorączce sie pocę (a właściwie po lekach zbijających temperaturę) wiec nie wyobrażam sobie nie wziąć kąpieli. Wszyscy kapiemy sie codziennie, syna też. Raz na jakis czas może dluzej posiedziec w wodzie, a zazwyczaj jest to szybka kąpieli. Niestety syn na AZS i nie jest wskazane by długo siedział w wodzie.

Gość gość
pytanie i odpowiedz, nie snuj domysłów..... oszczędzasz wodę, co to za pytanie. ja dzieci kąpię co drugi dzień, nie śmierdzą i co najważniejsze nie mają problemów skórnych i innych zdrowotnych. dodam jeszcze, ze w wakacje jak biegają całymi dniami po podwórku, kapią się w jeziorze to kąpią się jak ich złapię, a zdarza się, że co 3 dni albo i więcej. wtedy są brudne i smierdzące ale jakie szczęśliwe!!!!!!

Gość gość
ja kąpię codziennie

Gość gość
nie wiem co ile myje dzieci moja szwagierka ale dziś słyszałam jak do 3 letniej córki mówiła Jola dziś będzimy sie myć

Gość gość
nie mnie oceniać czy źle. My przez pierwsze może 3-4 tygodnie kąpaliśmy synka co drugi dzień (nie lubił kąpieli) potem pokochał i wieczorem nie zaśnie bez kąpieli. Ma to chyba po rodzicach, też bym brudna nie zasnęła :) Synek ma 19 miesięcy. A z ciekawości dlaczego nie kąpiesz codziennie a co drugi dzień?

Gość gość
Najrozsądniej zapytać pediatrę, choć nawet wśród lekarzy jest wiele szkół. Dziecko w pierwszych miesiącach życia nie musi być kąpane codziennie. Wystarczy kilka razy a w tygodniu, a w dnia gdy nie ma kąpieli, przecieramy ciałko malucha wilgotną myjką. Starsze,******iwe dziecko warto myć codziennie, gdyż bardziej się brudzi. Nie musi to jednak być kąpiel, wystarczy prysznic. Sądzę, że w lato, szczególnie w upały, codzienne mycie maluszka jest konieczne - łatwo wtedy o odparzenia. Do sprawy kąpieli warto podejść elastycznie. Jeśli z jakiegoś powodu danego dnia nie damy rady wykąpać malucha (np. po szczepionce, przy katarku, itp.), to przecież tragedia się nie stanie. Moja córcia, gdy miała niecały rok, nabawiła się podrażnienia skóry. Pomogły rzadsze (co drugi dzień) kąpiele.

Gość gość
mój synek ma 2 miesiące - jest kąpany co drugi dzień. Gdy był noworodkiem kąpałam go co 3 lub nawet 4 dni. Zacznę kąpać go codziennie gdy zacznie się faktycznie brudzić ;) Wg mnie wcale nie trzeba dziecka kąpać codziennie, gdy nie ma takiej potrzeby. Wystarczy podmyć najbardziej newralgiczne części ciałka (buzia, szyja, pupa, rączki) ;)

Gość gość
"Wystarczy podmyć najbardziej newralgiczne części ciałka (buzia, szyja, pupa, rączki) " A nie prosciej, szybciej i higieniczniej jest wstawic dziecko pod natrysk, namydlic cialo, umyc i splukac? Po co podmywac buzie, szyje, pupe, rece....wszystko po kolei, zamiast raz dwa i gotowe :D

Gość gość
hehe niby prościej :D ale synek jak narazie nie znosi kąpieli i drze się jakby go co najmniej ze skóry obdzierali :D a podmywanie znosi dużo lepiej :D

Gość gość
Ja kąpie co 2-3 dzień

Gość gość
A jak synek w przyszlosci nie bedzie znosil szkoly to pozwolisz mu chodzic co drugi albo co trzeci dzien? :O Dziecko musi nauczyc sie, ze o higiene dbamy codziennie, prysznic jest w tym niezbedny. Podmywanie to zbyt malo. Potem wyrosnie smierdzacy nastolatek bo on prciez "nie znosi" Dzieci nalezy wychowywac a nie hodowac :O

Gość gość
rety a Ty przeczytałaś, że chodzi o 2 miesięczne niemowlę ?

Gość gość_wtorkowy
gość dziś A jaki to sens tak generalizować. Przecież to chodzi o kąpanie małego dziecka, a nie o coś, co będzie rzutowało na całe życie człowieka. Kąpanie dziecka można czasem odpuścić.

Gość gość_wtorkowy
Przede wszystkim Autorka pyta o 2-latka, a nie "śmierdzącego", dojrzewającego nastolatka.

Gość gość
Zacznijcie wychowywac swoje dzieci. Uczcie je dobrych manier, higieny od malego. Naprawde wydaje wam sie ze te wredne nastolatki to z piekla wylazly? To sa wlasnie skutki takiego wychowania - to jeszcze maly dzidzius, to malutkie dziecko, on ma czas, jeszcze zdazy.... Dziecko musi byc uczone od malego, ze kapiel, prysznic to nie jest kwestia lubienia tylko koniecznosci.

Gość gość
22:39,czyli tu chodzi bardziej o to,że ty nie chcesz się z nim użerać i idziesz na łatwiznę:O tragedia,żeby myć dziecko tak rzadko.A jak będzie miał 2 lata i nadal nie będzie znosił kąpieli to też mu będziesz odpuszczać?

Gość gość
corka ma 13 miesiecy od urodzenia kapie codziennie

Gość gość
Nie przeradzajcie, na razie dziewczyna odpuszcza kąpieli dwumiesiecznemu dziecku. Jak maly będzie miał 2 lata to inaczej się będzie z nim obchodzić, będzie mogła mu już coś wytłumaczyć. Ja swojego syna od poczatku kapalam codziennie, bo zależało mi żeby szybko zorientował się kiedy jest dzień a kiedy noc. Zdarzylo sie nie raz że nie był kąpany wieczorem, albo że z jakichś powodów był kapany w dzień. A jezeli chodzi o kąpanie dzieci dwuletnich - wiecie że małe dzieci pocą sie bardziej niż dorośli? Z tym że ich pot jeszcze nie śmierdzi - ale POCĄ się. Z reszta nie wierze że dziecko dwuletnie caly dzień ladnie siedzi i sie nie brudzi.

Gość gość
ja kąpie codziennie, nie wyobrazam sobie inaczej, córka ma 11 miesięcy.... ja nie zasne bez kąpieli/prysznica wiec ta zasade i u niej stosuje... masakra kąpac co pare dni, np moja córka non stop sie poci mimo ze spi tylko w bodziaku pod kołderką na drzemke to i tak wstaje mokra

Gość gość
poci się pod tą kołdrą bo ją przegrzewasz debilko !!!!!!! może zamiast ją codziennie szorować zadbaj o to by nie było jej tak gorąco