Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy znacie przypadki ze pracodawca z UK dzownil do Polski w celu zweryfikowania

Polecane posty

Gość gość

Kandydata do prac takich jak kelner, sprzedawca, sprzatanie itd itp

Gość gość
a co pracodawcę obchodzi co robiliście w Polsce - nie masz doświadczenia w UK i referencji - nie masz pracy!

Gość gość
ciekawe jak wszyscy ludzie znalezli pierwsza prace w uk

Gość gość
a mówi ci coś stwierdzenie "nasycony rynek"?

Gość gość
Mnie moj obecny pracodawca ''sprawdzal'',dzwonili I wysylali maile do moich poprzednich pracodawcow.Musialam rowniez dostaczyc zaswiadczenie o niekaralnosci.Pracuje w biurze. Jak ubiegasz sie o prace w bupie czy barze,to nie sadze,aby komukolwiek by sie chcialo dzwonic do Polski.To sa bardzo ciezkie fizyczne pracy,im sa po prostu potrzebne rece do roboty.

Gość gość
Tobie za to nasycony rynek chyba nic nie mowi... moze w pl a nie kraju gdzie do tygodnia czasu znajdujesz bez problemu prace

Gość gość
podaj przyklady tych prac + adresy ciolku

Gość gość
kelner, kierowca, sprzedawca NIE, ale adm biurowa i inz ds projektow (automoto) juz TAK. Przyklady z autopsji i kregu moich znajomych.

Gość gość
Teraz to chyba nie dzwonią do Polski w sprawie takich zwykłych prac jak sprzątanie, kelner, sklep ... lata temu dzwonili, bo ja pracowałam trochę w sklepie z kosmetykami i dzwonili tam... ale to było w 2007.

Gość gość
Oni tutaj na miejscu rzadko kiedy kontaktuja się z poprzednimi miejscami pracy a co dopiero zeby dzwonic gdzies do Polski, gdzie pewnie ciezko byloby im sie nawet z kims zgadac, bo wiadomo jak jest z angielskim u Polaków. Ich nie obchodza jakies polskie firmy chyba ze to cos znanego na swiecie

Gość gość
Dzwonia,dzwonia I wysylaja maile. Oczywiscie nie do prac typu barman czy kelner.Spradzaja przede wszystkich w tych pracach,gdzie wymagaja zaswiadczenia o niekaralnosci.Mnie kiedys takie sprawdzanie przyblokowlo rozpoczecie pracy o 6 tygodni,bo moja obecna firma nie mogla dostac opinii od polskiego pracodawcy.W koncu sie udalo,ae nerwow sie najadlam.