Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anif

Najlepsze Butelki dla dziecka

Polecane posty

Gość Anif

Polecajcie i dzielcie się doświadczeniami jeśli chodzi o firmy i rodzaje butelek dla dzieci. Zostanę mamą i nie wiem na co się zdecydować, bo jest tego cała masa. Liczę na Waszą pomoc.Pozdrawiam

Gość gość
Tomme tippe

Gość gość
W czym są lepsze od np.Avent ?

Gość gość
Ja mam avent natural - zaczynalam od zwyklego aventu tez byly ok. A kompletnie nie spradzily sie tomee tippi i lovi. Nie wiem czemu akurat z aventu pij***ardzo chetnie, a z lovi czy tomee tippi wogole nie chce ssac. Pewnie chodzi o smoczka, ale kazde dziecko ma inne preperencje:-) mojej sasiadki maly pije tylko z canpolu, kiedys kupila avent i dupa.

Gość Anif
Napisze może rodzaje jakie są dostępne na Allegro Dr Browns Avent Tomme tippe Nuby MAMbaby LOVI Medela Canpol BabyOno Napiszcie mi jeszcze, czy opłaca się kupować zestaw startowy. Tam jest sporo tych butelek, ale nie wiem, czy tylko do 3 miesiąca życia...

Gość Anif
czy są może specjalne rodzaje, które polecacie ??

Gość gość
DLa mojego synka najlepsze były dr. Brown's (jedyne antykolkowe z prawdziwym systemem odpowietrzniającym. Przy TT krztusił się i ten kształt... całe mleko nie ma szans spłynąć do smoczka.

z mojego butelkowego rocznego doświadczenia powiem szczerze, że w butelce najważniejszy jest smoczek. Te okrągłe wg mnie są do niczego. Lepsze są płaskie, szerokie- np. Baby Nova ma takie (również antykolkowe) Jeśli chodzi o butelki, to ja polecam dr Brown's Szlag mnie trafiał jak po avencie, czy lovi dziecko się zachłystywało mlekiem. W dr Brown's wymieniłam tylko smoczek na płaski i było ok, chociaż i ten oryginalny okazał się lepszy niż te lovi czy avent

Gość gość
Nie kupuj całego zestawu. Jak dziecku nie podejdą butelki z np. aventu to będziesz kupowała inne. Wtedy stówa pójdzie w błoto. Kup na początek dwie. Noworodek i tak będzie pił z małej butelki (raczej- bo wypija jakieś 20-60ml w pierwszym miesiącu).

Gość Anif
Bardzo dziękuję za radę :-) Tak właśnie myślałam, że cały zestaw może nie być dobrym pomysłem ;)

Gość gość
Ja mam lovi aktywne ssanie i mogę polecić. Z tym, że ja kupiłam butelkę w razie czego a miałam zamiar karmić piersią i tak też jest. Butelki używałam na początku jak miałam problemy z karmieniem i nie było problemu z powrotem do piersi, przy tym smoczku dziecko musiało tak samo pracować jak przy piersi. Potem (jak straciłam nadzieję na karmienie piersią) dokupiłam jeszcze lovi samosterylizującą - taka sama jak aktywne ssanie tylko z kapslem do steryzlizacji w mikrofalówce - bardzo wygodna.

no właśnie kup ze dwie małe, różnych firm...my mieliśmy jakieś tam lovi, avent i z każdej pił, no ale to tylko sporadycznie przez pierwsze miesiące, jak go odstawiłam od piersi, to jakiś czas pił mm w dużej lovi medical....

Rzeczywiście nie ma sensu kupowac całego zestawu. Jak dziecku będzie odpowiadac konkretna butelka to dokupisz. Do butelek dokupujesz smoczki w odpowiednim rozmiarze. Mój syn bardzo krótko jadl ze smoczkow z najmniejsza dziurka. My uzywamy avent natural, ale testowaliśmy tez dr Brown (okropnie sie je myje) i lovi (dziecko nie chciało z nich jesc, krztusilo sie).

Gość gość
Ja mam nuka i tragedi nie ma

Gość Anif
A ktoś miał butelki Dr.Brown ???

Gość gość
Ja miałam. Prawda jest taka, że każde dziecko jest inne, jednemu przypasuje avent a drugiemu lovi. Kup dwie różne i sama zobaczysz.

Gość gość
A czym się różni szeroka od wąskiej ? kształtem butelki, czy inną funkcją ?

My mieliśmy horror z butelkami. Kupiłam TT źle, Avent źle, Lovi tragedia, Nuby źle, Dr Browns katastrofa. Skończyło się na zwykłych butelkach Canpolu z okrągłym, silikonowym smoczkiem i nnastała pełnia szczęścia :)

Gość gość
butelka jak burelka...a te systemy antykolkowe o doope rozbic sa...moj maly pomimo tego kolki mial...pomogl delikol a nie butelki.nabijanie ludziom kapsy...ja mialam butle rozne.babyono,lovi,avent i co powkladalam do nich smoki z lovi bo do kazdej pasuja i dziecku byl obojetny ksztalt butelki...po co zaraz cala altylerie butli wywalac,wystarczy pokombimowac.

Gość gość
Ja mam avent natural i jak zachodz taka potrzeba to nie ma problemu, żeby załapała (większość czasu karmię piersią). Przy poprzednim dziecku (karmionym butelką o 4 miesiąca) cztery lata temu miałam zwykły avent i też były bardzo dobre.

Gość Anif
To muszę kupić po każdej innej, by sprawdzić, która będzie odpowiadać ? Planuję karmić piersią,ale różnie to bywa. Na pewno potrzebuję na początek coś na herbatkę i wodę

Anif, daj spokój! Kup sobie jedną, jakąkolwiek butelkę na wszelki wypadek i więcej się nad tym nie zastanawiaj. Rozumiem, że jesteś w ciąży i masz sporo czasu na rozmyślanie, ale ileż można wałkować temat butelek, dziecka nie ma i nie wiadomo co mu podpasuje, a co nie :D

Gość Anif
dns masz rację. przepraszam jeśli Was zmęczyłam.kupię na początek dr browna, bo ma dobre i mieszane opinię, a jak nie będzie odpowiadać, to tak jak piszecie powyżej.Pozdrawiam Was serdecznie i dziękuję za pomoc :*

Gość gość
Ja mam Nuka z tanimi smoczkami w Rossmanna. Mają ten sam kształt co oryginalne, bo robi je Baby-Nova, która ma podobną ofertę do Nuka. Inne, które lubię to Lovi, zarówno zwykłe jak i Medical.

Gość adaw
ja mam LOVI i innych nie kupię już. Mały przestał mieć kolki i ładnie się najada. Więcej do szczęścia mi nie trzeba. Odradzam Avent

Ja mam lovi medical + i aktywne ssanie. Aktywne ssanie się nie sprawdziło - mała z niej nie chce pić. Natomiast medical + polecam bardzo! to dla nas najlepsze butelki. Mają fajny smoczek, nigdy nie zdarzyło się nam zakrztuszenie (przy innych butelkach i owszem). Mała nie ma kolek, pije z tej butelki bardzo fajnie. Nie rzuca się, nie wierci. Fajnie ją sobie chwyta choć ma dopiero 4 miesiące. Polecam

Gość mamusiowo2
Butelki firmy Lovi są jedynymi butelkami, które akceptuje moja córka. Smoczek bardzo jej dopasował. Na początku były próby różnych butelek, ale tylko Lovi wchodziło w grę. Poza tym moja córka nie krztusi się pijąc z tej butelki, spokojnie pije i nie zostawia ani kropli. Łatwe w utrzymaniu czystości, dobrze myję się je szczotką Lovi, która posiada gumową końcówkę do czyszczenia smoczków. Posiada miękką dynamiczną końcówkę. Smoczek gwarantuje odpowiednie ułożenie warg. Smoczek przypomina sutek. Posiada system odpowietrzania. Zamknięcie na smoczek można używać jako kubeczek, nawet posiada slakę i rant do bezpiecznego podawania płynu.

Gość gość
z najlepszymi z jakimi sie spotkalam to te stad www.esska.com.pl swietna jakosc i przede wszystkim ceny przystepne i rozsadne, polecam kazdemu