Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daaaisy

18 lat i nadal nic

Polecane posty

Gość daaaisy

kurcze, za kilka dni będę miała 18 -ke na karku (taka już stara jestem ;-) ) a tu ani chłopaka ani jeszcze nawet pocałunku. Koleżanka z klasy jest już zaręczona, inna ma już drugiego chłopaka a ja jeszcze nic. One się chwalą, opowiadają o spotkaniach z nimi i takie tam. W jakimś tam stopniu czuje się gorsza od nich ale nie żałuje że jest tak jak jest u mnie. Myślicie że powinno się już cos dziać w życiu osobistym?? A może to głupie że o tym myśle??? jak myślicie???

Gość OnlyDreams
na wszystko przyjdzie czas, glowa do gory

Gość gość
zaręczona 18-latka- żenada, a Ty się nie przejmuje, bo nie ma czym

Gość gość
A co jest zlego w tym ze 18 jest zareczona ?? Ja zareczylam sie gdy mialam 17 lat. A Ty glowa do gory mloda jestes lap chwile ;)

Gość daaaisy
no prawda, u niej szybko poszło z tymi zaręczynami. A ja wcale się nie przejmuje że u mnie jeszcze nic tylko troszkę zaczęłam nad tym rozmyślać ;-)

Gość gość
Wszystko w swoim czasie. Nie próbuj doganiać koleżanek, bo możesz tego żałować.

Gość gość
a jaki jest cel zaręczania się w wieku lat 17-18? wyjaśnij mi to

Gość gość
18 lat i zaręczona??? Przecież to dziecko... nie życzę źle ale nie wróżę długiego szczęścia :P A Ty się nie przejmuj, ciesz się życiem, jesteś wolna, nie musisz się z nikim liczyć i przed nikim się tłumaczyć. Na wszystko przyjdzie czas :) Ja też później zaczęłam a pierwszy chłopak w wieku 22 lat, na randki chodziłam ale mówię o poważnym związku.

Gość daaaisy
nie staram się ich doganiać, wszystko musi się toczyc swoim rytmem. Po prostu jak każda dziewczyna mam marzenia - o tym jedynym, o związku, miłości ale nie staram się tego przyspieszać. Chce żeby było tak jak w treśc***iosenki MIŁOŚĆ SAMA PRZYJDZIE NIEPROSZONA ;-)

Gość gość
Taki jak i w wieku 20-25 lat ? Rodzina, dom, dziecko ? Teraz mam 22 lata i za miesiac biore slub. To nic zlego jesli ludzie sie kochaja.

Gość gość
poznałam mojego męża jak miałam 18 lat, jak miałam 22 to miałam w głowie zupełnie inne rzeczy niż zakładanie rodziny, nie wiem do czego Ci się tak śpieszy- i żeby nie było- od zawsze marzył mi się dom, dzieciaki, rodzina, ale wszystko w swoim czasie

Gość daaaisy
a oni chcieli to się zaręczyli, są pełnoletni i nikt im nie zabroni. A przecież zaręczyny to jeszcze nie małżeństwo ale ja im życze szczęścia ;-)

Gość gość
Nie spieszy mi sie po prostu bardzo sie kochamy i chcemy byc razem. Nie mowie, ze odrazu po slubie bedziemy miec dziecko- ale kiedys na pewno. :)

Gość gość
my się też kochamy i kochaliśmy, ale niestety, po ślubie przychodzi proza życia, nawet mimo najszczerszych starań i braku dzieci,niestety to już nie jest to samo beztroskie życie, korzystajcie dziewczyny, póki możecie, piszę to jako osoba 30-letnia

Gość koralik z koralu
ja poznałam swojego narzeczonego mając 17lat, teraz mam 22lat, zaręczyliśmy się w tym roku. ale serio cel małżenstwo dom, rodzina, dziecko? ja chce wziąć ślub z nim żeby się nim nadal cieszyć jako żona tak jak cieszyłam się nim będąc dziewczyną i jak cieszę się będąc narzeczoną i kocham go bardzooo, o żadnych dzieciach nie myślę i jak ktoś mi pisze o dzieciach jako celu małżeństwa, zwłaszcza młodego małżeństwa to mam wielkie oczy...a do autorki, jesteś jeszcze młoda, wszystko w swoim czasie i u każdego ten czas jest inny, jasne, że jak ktoś w otoczeniu podejmuje powazną decyzje to wszyscy ją rozstrząsujemy, ale każde idzie swoim tropem i swoją drogą...

Gość gość
przecież zaręczyny i małżeństwo w bardzo młodym wieku to nie zbrodnia, kiedyś kobiety wychodziły za mąż w wieku 18-20 lat i małżeństwa trwały kilkadziesiąt lat

Gość gość
oczywiście, że nie zbrodnia, czy ktoś tu tak napisał?

Gość gość
Racja moja mama wziela slub gdy miala 19 lat :) teraz jest 30 lat po slubie, a z tatem tworza cudowna pare ! :)

Gość gość
nikt nie napisał tego wprost ale każdy się dziwi o!!! 18 lat i zaręczona??? małżeństwo w tak młodym wieku - to długo nie przetrwa.

Pierwszego faceta miałam 5ms po 18 urodzinach, byliśmy razem caaałyyy miesiąc :D także nie ma się czym przejmować ;)

Gość gość
ja nie napisałam, że małżeństwo zawarte w tak młodym wieku nie przetrwa, tylko że to dla mnie głupota, bo jeszcze się dobrze zycia nie pozna, jak sie pakuje w małżeństwo, a potem w pieluchy

Gość daaaisy
widze że temat się rozkręcił ale chyba niepotrzebnie napisałam o tej zaręczonej koleżance bo ona jest teraz w centrum zainteresowania jeśli chodzi o tematykę wpisów ;-)

Gość gość
no autorko niestety oderwałaś uwagę od siebie, a w centrum znalazła sie koleżanka...

Gość daaaisy
nie o to mi chodziło, tylko o to że z tego wyszły niepotrzebne przepychanki słowne odnośnie wczesnych ślubów

Gość daaaisy
dziękuje wam za każdy komentarz i miłe słowo ;-) pozdrawiam

Gość Taki_jeden_964
18 lat to już powinno się swoje dziecko wysyłać do gimnazjum.