Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile wierszykow i piosenek znaja wasze 2 letnie dzieci?

Polecane posty

Gość gość

Jakie to sa wierszyki? Chce czegos nauczyc juz corke. Wybralam 6, ktore bede jej powtarzac przy kazdej okazji: - w pokoiku na stoliku stalo mleczko i jajeczko... (i dalej leca po wielokropku) - mamo mamo, co co co, jada goscie, no to co.... - misiu misiu czy policzysz ile swinek tutaj kwiczy... - jest w lesie chatenka, przy chatce sarenka - tu tu tu sroczka kaszke warzyla... - ten pierwszy to dziadzius a obok babunia Znam bardzo duzo wierszykow i piosenek, chyba za duzo, spiewam je wszystkie, ciagle cos nowego, wiec corka nie ma kiedy zalapac...

Ogladnelas 3 latka w Mam Talent i zlapalas kompleksy? ;) U nas to wychodzi naturalnie; jeśli coś często słyszy to zapamiętuje i nikt syna jakos specjalnie nie uczy wybranych wierszyków czy piosenek.

nie widze sensu uczenia dziecka na pamiec wierszykow na sile :(. i powtarzania tylko kilku, zeby sie nauczylo. jak spiewasz duzo piosenek, powtarzasz wiele wierszykow, to jest ciekawiej.

Gość gość
Tak, ak, tylko ze ja znam blisko 150 piosenek i pewnie okolo 80 wierszykow, wiec sila rzeczy nie zapamieta ;) Jak bede mowila wszystkie. Nie, nie zalapalam kompleksow :) I niej chce uczyc na pamiec, a spiewac tylko kilka wybranych aby sama zapamietala.

Gość gość
Ja nie zmuszam dziecka do takich rzeczy, zna w sumie tylko "wlazl kotek na płotek", ale on woli np grać na organkach niz sluchac wierszykow

Gość gość
mój niestety tylko "Pana Tadeusza" :(

ale jaki masz w tym cel, żeby dziecko znało x wierszyków oraz x piosenek w wieku 2 lat? Nie bądź nadambitna.