Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poof

Pytanie: wesele w Polsce czy za granica?

Polecane posty

Gość poof

Czy ktoras z kobietek mieszkajacych za granica brala slub i robila wesele w Polsce? Czy to sie finansowo bardziej oplaca w porownaniu z krajem, w ktorym zyjecie? Porownywalyscie koszty? Ja wlasnie stoje przed takim dylematem, wiec bede wdzieczna za wszelkie porady i opisy Waszych doswiadczen w tym temacie. Z gory dziekuje.

Gość gość
zrób tu i tu i będzie dobrze

Gość poof
Raczej chcemy miec jedno tylko, nie widzimy potrzeby robienia dwoch. Tylko teraz musimy sie zdecydowac gdzie.

Gość gość
no to decyduj! co nam do tego?

Gość gość
To może jeszcze całkiem w innym miejscu? Mówię poważnie. Mogłabyś urządzić wymarzony ślub w jakim romantycznym miejscu, na plaży np., jak z bajki. http://sky4fly.com.pl/

Gość hhyyhh
Tak, najlepiej wszystkich gosci wyslac na Ibize albo do Tajlandii. Zaplacisz za to? Internetowi spamerzy maja niesamowite poczucie humoru.

Gość gość
zwykle robisz wesele w kraju, z którego masz więcej gości

Gość poof
Goscie juz zapowiedzieli, ze dojada gdzie bedzie trzeba. Bardziej nas interesuje finansowy wymiar organizacji wesela. Na oko za te same pieniadze powinno nas byc stac na wiecej w Polsce, ale chcialabym to potwierdzic u kogos kto sprawdzil to w praktyce.

Gość gość
zależy w jakim kraju, bo nie wszędzie zrobisz typowo polskie wesele. Zwykle to kilkudaniowy obiad i o 20-21 do domu

Gość gość
no i goście dojadą, ale nocleg wypadałoby im zapewnić

Gość poof
Niby dlaczego nocleg mam ja zapewnic? Bylam w zyciu na kilku weselach i nigdy sie z tym nie spotkalam.

Gość gość
no tak! przecież gości się zaprasza tylko po to, zeby dali kasę i żeby się wesele zwróciło więc nie można do gości dokładać

Gość poof
No sorry, ale watpie zeby kazda osoba organizujaca slub i wesele placila gosciom za nocleg. Za benzyne czy bilet kolejowy tez mam placic? Poki co wiekszosc gosci jest chetna dojechac gdzie bedzie potrzeba, a jak bedzie w rzeczywistosci to zycie zweryfikuje. Kto bedzie mogl i chcial to sie pojawi.