Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Stara panna

Polecane posty

Gość gość

Czas się pogodzić ze staropanieństwem, mam 30l, bez szans na męża. Czy jest tu jakaś stara panna, jak sobie radzicie w życiu, czy rodzina się z was śmieje, że nikt was nie chciał? I nie chodzi o wygląd bo brzydka nie jestem :(

Gość gość
Stara panna? Co do w ogóle za wyrażenie? Mam 28 lat i jestem singielką od pewnego czasu i jest mi z tym dobrze. Zresztą po co mąż? I po co poddawać się presji społecznej? Jak masz być z jakimś draniem to dużo lepiej być samemu. I nie ma w tym nic złego więc głowa do góry :)

Gość gość
jak masz 30 lat to jeszcze nie jestes stara panna masz jeszcze szansę kogoś poznać , stare panny to są od 40 lat. Znam całkiem sporo kobiet które właśnie po 30 kogoś poznały i ułozyły sobie życie czego i tobie życzę. Powodzenia :))

Gość gość
im jestem starsza tym bardziej ciąży mi status panny :(

Gość gość
To pomyśl sobie, że wiele osób jest w związku, ale to wcale nie znaczy, że są w nim szczęśliwe. Znam mnóstwo osób, które są ze sobą z przyzwyczajenia, a na boku zdradzają się na potęgę. Tego byś chciała? Bo moim zdaniem to lepiej być panną niż w takim chorym układzie.

Gość gość
ale o co ci chodzi? że nie masz faceta? nie masz kasy? nie masz własnego życia? faceci to dno!!!! same damy radę!!!

Gość gość
Bardziej mnie wkurza to że nikt nigdy mi się nawet nie oświadczył, mimo że nie jestem jakims pasztetem; podczas gdy kobiety nieatrakcyjne z nadwagą szybko wychodzą za mąż, faceci im sie oświadczają. Nic z tego nie rozumiem. A najdziwniejsze że każdy mój ex był nieatrakcyjny a i tak żaden nie kupił pierścionka...

Gość gość
Więc to o zranione ego chodzi ,a nie o samotność ?:P No daj spokój! Naprawdę sądzisz,że małżeństwo to takie cudo?:P Dla kobiety raczej wyniszczające,eksploatujące,to faceci mają lepiej w małżeństwie,bo ktoś o nich dba.Lepiej być samej niż z obojętnym,leniwym,niekochającym ,gburowatym,czy nawet wrednym facetem.I mówię to ja,Bardzo Stara Panna:) Mnie też nikt się nie oświadczył,ale jakoś nie żałuję,bo kiedyś tak pomyślałam,że nie chciałabym wyjść za żadnego z moich eks.Mimo,że byłam nimi zainteresowana,zależało mi itp,to im bardziej ich poznawałam,tym bardziej rozczarowywali i okazywało się,że kiepski z nich materiał na partnera życiowego(1,leń mieszkający z mamusią,2,babiarz,3,kandydat na babiarza -świeżo po rozwodzie chciał się spotykać z kilkoma naraz albo4, nerwus). Znajdź sobie coś ,co cię kręci,a jak gotowanie i sprzątanie jest twoją pasją,to się zatrudnij jako gosposia.;)

Gość gość
gosc z 21.33 nie przesadzaj że wszystcy są tacy. Może miałas pecha i na takich trafiłaś, a może tylko za takimi sie rozglądałaś. Ja jestem w związku już 17 lat i mogę śmiało powiedzeć że są fajni faceci którzy na równo z partnerką pogagaja w domu w sprzątaniu gotowaniu i opiece nad dziećmi i nie trzeba im mówić co maja pomóc w domu. Potrafią byc wsparciem w złych chwilach i są najlepszym przyjacielem dla swojej żony. Ja trafiłam własnie na takiego w dodatku przystojnego i żeby nie było wcale nie babiarza, nie każdy przystojniak musi być akurat tym złym. Często mówi że kocha i kupuje miłe drobiazgi bez okazji ot tak pomysli w trakcie zakupów o sprawieniu przyjemności żonie. Życzę wam takich partnerów.

Gość gość
gość z 21:33 a ile masz lat? i też nikt Ci się nigdy nie oświadczył? ani nawet nie planowal z Tobą slubu, zupelnie nic?

Gość gość
Te co najeżdżają na facetów jacy to dranie to muszą być b.sfrustrowane z jakimiś zahamowaniami,albo jakoś chcą się pocieszyć.Droga do nikąd- nie każdy facet to d**ek.

Gość gość
jaka stara panna. owszem mam 29letnią kuzynkę u której od paru lat w związkach posucha...a ładna dziewczyna i nie głupia. ale za to jej mama po która się dawno temu rozwiodła, po 40 pierwszy facet, teraz po 50 nowy przystojny niemiec :P. kobieto wszystko przed Tobą :P

Gość gość
Hej autorko! :-) Skąd jesteś? Jak Ci tak na pierścionku zależy,to Ci go kupię,ale ślub nie od razu-pochodzić i poznać się trzeba będzie! :-D Jak ok-napisz tu. :-)

Gość gość
''To pomyśl sobie, że wiele osób jest w związku, ale to wcale nie znaczy, że są w nim szczęśliwe. Znam mnóstwo osób, które są ze sobą z przyzwyczajenia, a na boku zdradzają się na potęgę. Tego byś chciała? Bo moim zdaniem to lepiej być panną niż w takim chorym układzie.'' - no, no sami straceńcy zdawałoby się