Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wstyd w Europie przyznawać się, że jest się Polakiem. Taka prawda

Polecane posty

Gość gość

Wszedzie mamy ''opinie'' Wystarczyło 10 lat obecnosci w UE i z solidnych, pracowitych ludzi stalismy sie jełopami bez znajomosci jezyka, pijusami, łysymi pałami z plecakiem i reklamówką lidla, tępymi laskami łapiącymi faceta na dziecko i slub, awanturnikami, skąpcami którzy gotowi są bic sie o 1 euro Straszne...

Gość gość
ja mieszkam w Szwajcarii i zawsze mowię skąd pochodzę a czego mam sie wstydzić ? w każdym kraju zdarza sie patola 🖐️

Gość gość
W Szwajcarii akurat Polakow jest niewielu, bo tam trzeba znac jezyk obcy i miec kwalifikacje, a nie byc chętnym robolem do pracy na polu. Mam na mysli takie kraje jak Niemcy, Holandia, Belgia, Francja, Hiszpania, Norwegia, Włochy, UK , Irlandia...czy te popularne wsrod dorobkiewiczów z PL. Ile ja sie nasluchalam historii o naszych rodakach, o bójkach o 1 euro, o wzajemnych kradzieżach, oszustwach. Do tego wielu z nich mieszka jak dziady, jak śmiecie :( w kontenerach za miastami, na polach, w walących się budach po 10 osob tylko po to by zaoszczedzic kilka euro, jedzą najtansze mozliwe g****o z ASDY i innych Lidlów :( Nie oszukujmy sie, wiekszosc Polakow pracujących zagranicą podejmuje sie prac prostych, na roli, produkcji, w magazynach, hurtowniach, przy podcieraniu emerytom tyłka, jako slużący, sprzątacze, pracownicy fizyczni niewykwalifikowani.

Gość gość
Ja powiem tak, myślę że to też zależy od narodu. Włosi nas np lubią :) jednak we Francji no cóż... lepiej mówić że jest się Francuzem ;)

Gość gość
Francuzi nikogo nie lubią :D tam lepiej nie mowic innym jezykiem niz francuski :D

Gość gość
Dobrze, ze wszystkie Polki znaja doskonale francuski :)

Gość gość
Tylko polaczki wstydzą się swojego pochodzenia, byłem we Francji, Niemczech, Hiszpanii, Słowenii, Chorwacji i Szwecji, nikt nigdy nie dał mi odczuć że coś mają do Polaków. Tylko w Polak obraża drugiego Polaka, co widać na tym forum i tego powinnaś się wstydzić, siebie również bo zaliczasz się właśnie do tych polaczków, którzy nam tylko wstyd przynoszą.

Gość gość
nieprawda . W naszym środowisku sami lekarze

Gość gość
No zeby udawc Francuza we Francji to trzeba miec naprawde dobry akcent. W Polsce opiekunki osob starszych zarabiaja ok 1200 PLN na miesiac- to jest dopiero brak szacunku....