Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie o rozmiar, gdy teraz mam 36.

Polecane posty

Gość gość

Noszę rozmiar 36. Jestem dość wysoka, waze 55 kg, mam 170 cm wzrostu. Jestem w 15 tygodniu ciąży. Chciałabym zacząć rozglądać się za kurtkami na zimę, ale kompletnie nie wiem jak celować. Brać ze 2 rozmiary większą? W grudniu będę w 26-30 tc. Jakoś mniej więcej. Nie będzie za szeroka w ramionach? W jaki sposob wybieralyscie kurtke w ciazy?

Gość gość
Kurtkę ciążowa kupujesz tylko szeroką na brzuch. W ramionach i pupie możesz nie przytyć za dużo wiec po co ci 2 rozmiary większą, ja wszystko ciążowe kupowałam w rozmiarze który zawsze miałam tylko stroje ciążowe duże na brzuch

Gość gość
Szukaj ciuchów w sklepach typowo ciążowych H&M lub C&A

Gość gość
Generalnie zależy od tego gdzie przytyjesz, jeśli standardowo, czyli zdecydowana większość pójdzie w brzuch, to najlepiej kupować ciuchy ciążowe w swoim rozmiarze sprzed ciąży, ewentualnie rozmiar większe. Co do kurtki: udało mi się zimę przechodzić w normalnej kurtce, którą nosiłam przed ciążą, ale miałam inny termin niż Ty. Proponuję Ci poszukać sobie czegoś w rozmiarze powiedzmy 38, ale o szerokim fasonie, żebyś się zmieściła. Nie wiem czy ma sens inwestować w nową kurtkę typowo dla ciężarnej, bo takie rzeczy kosztują majątek, no chyba, że uda Ci się wyszperać coś względnie taniego na allegro.

Gość gość
Może z tym kupnem jeszcze poczekaj