Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ludzie ktoryz mieli zeby leczone kanalowo nie zyja dlugo i choruja na serce

Polecane posty

Gość gość

jest to udowodniony fakt. leczenie kanalowe zebów. powoduje ze mnoza sie bakterie w oirganizmie i uszkadzaja go..niestety taka prawda taka osoba nigdy nie dozyje dlugich lat i nie bedzie zdrowa..

Gość gość
Ta? To jak wytłumaczyć, że znam osoby po leczeniach kanałowych, które mają pod osiemdziesiątkę i żyją dalej?

Gość gość
powolaj sie na badania naukowe, a nie tak bez dowodow zreszta w tych czasach, to zabiegi sa wykonywane bardzo higienicznie, a ingeruje sie o wiele bardziej przy np, operacjach, wiec argument z d**y wziety

Gość gość
to prawda co autorka chce powiedzieć czytałam i słuchałam wielu wypowiedzi amerykańskich specjalistów ze leczenie kanalowe jest bardzo niezdrowe i niesie konsekwencje wielu chorob zwiazanych z ukladem krazenia i lepiej juz rwac i wstawiac implant niz fundowac sobie martwego zeba w srodku jamy ustnej, to tak jakby zgnilo wam jelito a wy byscie dalej je hodowali

Gość gość
dawniej zeby rwano, dziś się leczy kanałowo. kiedy średnia długość życia była większa? a przecież jak coś jest w zębie nie tak to wpływa na caly organizm, więc śmiertelnosć też powinna być wysoka dziś zgodnie z tym co piszecie. i ja mówie o prawidłowo przeprowadzonym leczeniu

Gość gość
Wiedźma Hogata ci to opowiedziała po dobranocce ?

Gość gość
skąd taki wysyp bzdurnych tematów o zębach? Coś tam wam dzwoni, ale w którym kościele, to nie wiadomo. Choroby powodują gnijące nieleczone zęby, w zębie leczonym kanałowo nie ma żadnych bakterii, żadnej żywej tkanki, która może się psuć i powodować namnażanie się bakterii. to tak jakby mieć implant, tyle ze naturalny, wszystko łącznie z korzeniem jest wypełnione kompozytem i tyle. Ponadto bakterie z zepsutych zębów mogą, ale wcale nie muszą roznieść się po całym organizmie- mój dziadek miał popsute zęby, żył 90 lat- umarł bo go samochód potrącił..

Gość gość
dobrze przeleczony zab kanałowo jest zdrowy i nie ma żadnego wpływu na organizm wiec autor pisze totalne brednie

Gość gość
chyba zepsute zęby powodują bakterie w krwiobiegu. Stąd choroby. Lepiej sterylna kanałówka niż na pół zdechły ząb

Gość gość
eM jak piertolnie to klekac narody :D

Gość gość
przestraszyłaś mnie mnie z tym pękaniem, bo moje kanałowe zęby są bardzo stare ok 20 lat i nic sie nigdy z nimi nie działo. teraz będę przezywać..

Gość gość
kanalowe zeby niestety dlugo nie siedza.. pare lat i i tak do wyrwania niestety.. a jak kosc zaniknie nad nimi to juz nie ma ratunku i nawet implanta sie nie da zrobic uwazajcie wiec zeby wam nie zanikla kosc od stanow zapalnych i ropy bo wtedy juz nie da sie nic zrobic jak kosc zaniknie.

Gość gość
nic się nie bój to że u mnie połamały się w po 5 latach może było spowodowane że miałam je robione w wieku już 16 lat jakoś i może miałam jeszcze je nie do końca zmineralizowane, i dlatego tak szybko padły - ale mam taką kość i tyle aczkolwiek nigdy nic złamanego nie miałąm... u Ciebie może nigdy się nic z tym nie stanie nie ma co się bać.

Gość gość
bzdura, na kanałowo leczonych zębach jak sie obkruszą robi sie koronki i ma sie na lata. nie potrzeba implantów

Gość gość
nie pierdziel kretynko,,,, prawda taka ze jak zaniknie kosc nad takim chorym zebem to juz nie da sie zrobic ani korony ani implanta bo niby jak??i na czym>>?

Gość gość
ząb przeleczony kanałowo nie jest zębem chorym tylko martwym nie ma prawa sie koło niego gromadzić żadna ropa no chyba ,ze leczenie wykonano źle. Kretynko :P

Gość gość
I kość tez nie ma prawa zanikać .kretynko :P

Gość gość
a czy to zle że ma sie martwe zęby?

Gość gość
no zawsze lepiej mieć wszystkie zdrowe i zywe

Gość gość
Kość owszem, zanika jeśli pozostaje luka po wyrwanym zębie. Wtedy przed zamontowaniem implantu przeprowadza się zabieg regeneracji kości, sama po takim jestem

Gość gość
Haha zainteresowal mnie temat bo mialam leczone kanalowo, serce mam jak dzwon, zeby super wyleczone bez bakterii, znam wiele osob lecxonych kanalowo i sa zdrowi

Gość gość
a jak poznać że ząb jest martwy? ja miałam niby ząb leczony kanałowo ale dentysta chyba mi go nie wyleczył dobrze, bo jak jem czy myje zęby to mnie boli, czuje taki przeszywajacy ból

Gość gość
ząb leczony kanałowo niby ni ma nerwów, ale ja swojego czuje :o bo właśnie czuje ból wiec czym sie różni ząb martwy od żywego?

Gość gość
jak się połamie korona to faktycznie koronka i można tak jeszcze pociągnąć - aczkolwiek mi pękł wzdłuż ząba pół - 6'tka. Byłam u dwóch lekarzy bo nie chciałam wierzyć pierwszemu ale drugi powiedział to samo do wyrwania - korzen pęknięty, dodatkwo miałam straszną lipe bo korzeń był popękany i po usunięciu korony babka się męczyła żeby kawałki korzeni usunąć, ale już dawno to za mną :)

Gość gość
Haha zaraz padne ale niektorzy mysla, a zab martwi nie boli :)

Gość gość
nie znam sie na tym to nie wiem czym sie różni ząb martwy od żywego :o ale zabawne

Gość gość
to nie wiem co powinnam zrobić jeśli boli mnie ząb po leczeniu kanałowym? :( skoro boleć nie powinien?

Gość gość
Jesli korzen pekniety to trzeba usunac bo wtedy bakterii sie nie zatrzyma, bedzie sie psulo