Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ludzie ktoryz mieli zeby leczone kanalowo nie zyja dlugo i choruja na serce

Polecane posty

Gość gość
Ja mialam to samo i wiem czumu cie boli, ja mialam plombowanego bolacego i juz jest ok, nie boli, to co cie boli to jest miejsce otaczajace kanaly, tam jest taka unerwiona czesc i to boli, no chyba ze nie przestaje bolec to cos jest nie tak, mnie przestalo bolec dzien po zrobieniu a ciebie jak dlugo boli?

Gość gość
mnie boli tylko przy jedzeniu jak nim zagryze, a miałam go leczonego kanałowo miesięc temu wiesz czym różni sie ząb martwy od żywego?

Gość gość
a co w sytuacji gdy zanikla kosc w jedynce górnej gdzie mialam korone i od zle wykonanej korony ropa byla i musze jeszcze raz przeleczyc kanalowo te jedynke ja mam zanik kosci i teraz problem bo nie wiem czy da rade zamontowac korone jak kosc zanikla..:(a zanikla od wlasie stanu zapalnego pod ta koronką:(masakra.. moze ktos wie?

Gość gość
martwy nie ma miazgi i nerwów wszystko wydrążone i zalepione sztucznym wypełnieniem, ale ząb mimo żę martwy nadal otoczony jest żywą tkanką, jeśli został nie prawidłowo oczyszczony z żywej tkanki i załatany to jest duże ryzyo rozwoju stanu zapalnego - jak w biurdnej ranie tylko że tam są bakietrie beztlenowe. I będzie wszystko bolało - druga opcja jeest tryaka że pękł Ci korzeń i przy nagryzaniu siła źle się rozkłada i uciska żywe tkanki wokół zęba, jedna i druga sytuacja wymaga szybkiego kontaktu z dentystą. Jeszcze dziś zdążysz jak dobrze poszukasz.

Gość berenka
to jest bardziej w ten sposob,ze sie zaklada,iz, jezeli ktos mial kanalowe,tzn,ze dlugo funkcjonowal z zebem zepsutym,czyli tym,co to siej***akterie po organizmie. A po prawidlowym leczeniu kanalowym,to juz tych bakterii nie ma. A! jakby komus kosc znikla po wyrwaniu zeba (co sie dzieje latami), to zawsze mozna kosc nadbudowac i wstawic implant. Tylko nielicznym sie nie da,a jest to spowodowane rzadkimi chorobami. Dla takich to sa mostki i inne rozwiazania, wiec luz :)

Gość gość
Zab martwy to taki ktory byl leczony kanalowo i nie ma nerwa a zywy to taki ktory nie byl leczony kanalowo i zab zywy jest mocniejszy a leczony kanalowo juz slaby i moze sie lamac, musisz na niego uwazac, mnie bolal gdy nagryzalam bo byly kanaly zle oczyszczone i poszlam na leczenie mokroskopowe i wyleczono idealnie, juz nie boli przy nagryzaniu:) jesli cie bola to moga byc tam bakterie ktore sie namnazaja jak u mnie i moze zle to sie skonczyc, duzym wydatkiem

Gość gość
dziękuje za odpowiedz

Gość gość
Zab martwy to taki ktory ma wszystko wydlubane z kanalow, nerwy i miazge i te kanaly zakleja sie wypelnieniem takim jak plomba:)

Gość gość
I musisz zrobic zdjecie zeba po leczeniu kanalowym, wszystko tam bedzie pokazane:)

Gość gość
Odwrotnie. Ludzie którzy nie leczą zębów chorują ciężko i nie wiedzą że to z tej przyczyny. Przykład sprzed tygodnia mojego znajomego, prawie zmarł w szpitalu a lekarze nie wiedzieli co mu jest. Nie miał siły już wstać z łóżka i tracił przytomność. Cudem znaleziona przyczyna. Bakteria w organizmie. Od nie wyleczonego zęba!! Drugi przykład sprzedkilku lat. Gorączka i stan zapalny w organizmie podwyższone białko i wysokie crp. Mojej koleżanki mama. Powód stan zapalny w zębie. Trzeci przykład. Mój kolega u którego podejrzewali że ma białaczke takie miał wyniki. Okazało się, że miał taką teorię jak ty i nie leczył zębów. Jak wyleczyl to nagle ozdrowial! Więc sorry ale idź się leczyć autorko bo pewnie masz niezłą gemele w buzi.

Gość gość
ja ufam naukowcom a oni mowia ze kanalowe jest zle leczenie i nambazaja sie bakterie bo martwy zab nie zyje czyli gnije jak trup.. lepiej wyrwac zeba niz leczyc kanalowo..

Gość gość
Nieprawda. Każdy dentysta ci powie że wyrwanie zęba to luka i problem dla całego organizmu. Czytałam właśnie o tym artykuł naukowy rok temu, że wyrwanie zęba właśnie jest bardzo szkodliwe i powoduje choroby w organizmie. Także coś pomyliłas :)

Gość gość
a jakie choroby ppwoduje taka luka po zębie.. blagam powiedzcie jakie dokladnie choroby? bo dziadek ma pelno luk mój i ma juz 94 lata i zdrowy nadal.

Gość gość
"ząb leczony kanałowo niby ni ma nerwów, ale ja swojego czuje pechowiec.gif bo właśnie czuje ból wiec czym sie różni ząb martwy od żywego?" ooo może promieniuje ból z innego i tylko się wydaje, ze to ten, moze jest żle wyleczony, może ból jest z tkanek i nerwów wokół tego zęba, a nie z samego zęba. mnie kiedyś tak wyleczyli kanałowo w przychodni, ze jak zmieniłam dentystę, to się okazało, że nerwy są niewyciągnięte..

Gość gość
kość zanika jak się ma lukę. ząb wyleczony spełnia taką samą funkcję jak zdrowy i nie ma powodu, żeby tkanka wokół niego się zapadała

Gość gość
"a jakie choroby ppwoduje taka luka po zębie.." luka niczego złego nie powoduje jesli chodzi o zakażenia, bakterie idą od nieleczonych zębów a nie od luk :) luka moze jedynie powodować to,ze w końcu wypadną ci zęby obok bo nie będą sie miały czego trzymać.

Gość gość
"Nieprawda. Każdy dentysta ci powie że wyrwanie zęba to luka i problem dla całego organizmu. Czytałam właśnie o tym artykuł naukowy rok temu, że wyrwanie zęba właśnie jest bardzo szkodliwe i powoduje choroby w organizmie. Także coś pomyliłas " Ludzie skad wy takie brednie bierzecie??!!! wyrwany zab to problem dla zęba przeciwstawnego, bo nie ma przeciwzgryzu i bedzie sie obnizał w dół a w rezultacie moze wypaśc, brak zęba czy zebów to problem ortodontyczny ale nie ma to zadnego wpływu na organizm!!

Gość gość
ja ufam naukowcom a oni mowia ze kanalowe jest zle leczenie i nambazaja sie bakterie bo martwy zab nie zyje czyli gnije jak trup.. lepiej wyrwac zeba niz leczyc kanalowo.. """ chyba zaraz padne ze smiechu :D przeleczony martwy zab nigdy nie gnije, po prostu nie jest unerwiony ale przeleczony jest zdrowy i na wage złota, bo brak kazdego zeba to problem i to wielki

Gość gość
To prawda ze wyleczony zab jest na miare zlota, swoj to swoj a nie sztuczny. Wyleczony zab nie gnije, ale glupki tu niektorzy

Gość gość
Martwy zab nie zyje czyli gnije i to trup haha, nie moge , ale sie usmialam,

Gość gość
Pewnie ze lepiej nie doprowadzic do kanalowego by zawsze byl zywy i silny

Gość gość
to czemu ja nie mam na dole szóstki od lat 15-stu juz i ma wielka luke na dole a zab u gory ktory jest przeciwwagą nad nim jest okey i wcale sie tak nie obnizyl ani nic.. to skad wasze teorie kretyni??

"martwy zab" to po prostu wyczyszczony korzen, czyli kosc i nie ma co gnic !! :D a jezeli ta kosc zostaje wyrwana, czyli korzen out, to moze dojsc do zaniku kosci w tym miejscu,a to ma spory wplyw na organizm, a nie tylko na sasiednie zeby przeciez, pomijam tu kwestie mowienia, jedzenia itd.

Gość gość
Chyba zepsuty nie wyleczony kanałowo powoduje namnażanie bakterii i roznoszenie bakterii. Kanałowo przeleczony ma usunięte wszystkie tkanki chore i zastąpione wypełnieniem. Co za chore myslenie.

Gość gość
Ja nie mam 3 zebow i jakos nie wplywa to zle na moj organizm, mowie normalnie i jem normalnie i wyniki mam idealne:)

Gość gość
16:43 to chyba logiczne, pisalismy juz o tym kilka razy

Gość gość
a czy wiecie czy dentysta wie które zęby są mleczne a które stałe? mi wmawia że mam wszystkie zęby stałe a ja nie pamiętam żeby mi wszystkie zęby wyleciały, jedynie te z przodu i pare z tyłu i jestem pewna ze jeszcze mam mleczne zęby :o i czy wam też zęby psują sie taks szybko mimo ich codziennego mycia?

Gość gość
to czemu ja nie mam na dole szóstki od lat 15-stu juz i ma wielka luke na dole a zab u gory ktory jest przeciwwagą nad nim jest okey i wcale sie tak nie obnizyl ani nic.. to skad wasze teorie kretyni?? mówimy tu właśnie o tej wielkiej luce na dole, gdzie juz dawno nie masz kości,a nie o zębie u góry

Gość gość
Autor juz dawno podziekowal za pomoc